Logo Gadero
service
Gadero TV

#148 Visgraat laminaat leggen

Gadero logo
Geschreven doorLuuk
Geplaatst19-11-2019

In aflevering #148 van Gadero TV gaat Ronny een visgraat laminaat vloer leggen. Visgraat is helemaal terug van weggeweest. Zeker de in de video gelegde kleur Floer Visgraat Laminaat - Onbehandeld Eiken doet het erg goed in combinatie met hedendaagse woonstijlen. Het visgraat laminaat van het A-merk Floer bestaat uit ijzersterk materiaal, uitermate geschikt voor intensief commercieel gebruik! Ondanks de sterke en extra dikke plankopbouw van 12 mm zijn deze visgraat laminaat vloeren ook nog eens zeer geschikt voor gebruikt bij vloerverwarming. De warmteweerstand van deze vloeren bedraagt namelijk slechts 0,09 K/W.  

#148 Visgraat laminaat leggen
play video

Eenvoudig te leggen visgraat vloer

Groot voordeel van deze Visgraat Laminaat vloeren is natuurlijk dat u deze zelf kunt plaatsen. Om u een eindje op weg te helpen wordt er bij uw order visgraat laminaat standaard een starterset meegeleverd. Deze set bevat vooraf op maat gezaagde planken voor de eerste punt. Deze starterset is dan ook de ideale start voor een perfecte visgraat laminaat vloer. In onze klustip visgraat laminaat vloer leggen staan alle stappen uitgebreid beschreven. Wilt u de vloer toch niet zelf leggen? Dan kunt u eventueel ook gebruik maken van onze vakmannen door de Visgraat Laminaat Legservice mee te bestellen bij uw laminaat vloer! 

Stap voor stap naar uw droomvloer

In de video ziet u hoe eerst de ondervloer geplaatst kan worden. Kies hierbij altijd voor de kwaliteit en eigenschappen die bij uw situatie passen. Daarna ziet u hoe de eerste punt en de daarop aansluitende planken gelegd moeten worden. De positionering van de starterspunt heeft even wat extra aandacht nodig. Het is voor een optimaal resultaat namelijk goed om vooraf te berekenen hoe het patroon uiteindelijk uit gaat komen. Zo zorgt u ervoor dat het patroon aan beide zijden van de ruimte gelijk uitkomt en u het totaalplaatje optisch mooier laat lijken. Na de eerste stappen kunt u vervolgens gemakkelijk en snel de hele visgraat vloer leggen, doe dit altijd per baan. Dus eerst overal een linker plank monteren. Hierna over de volledige breedte een rechterplank enzovoorts. De schuinte van de muren aan de zijkant kunt u eenvoudig overnemen met een zwaaihaak waardoor u altijd recht met de muren meelegd. Na het plaatsen van de vloerdelen kunt u de vloer afwerken met Muur- en/of plakplinten. Ronny laat in de video afsluitend zien hoe u deze het beste kunt plaatsen.

Kijk voor meer tips over binnenvloeren en het leggen daarvan bij onze klustips.