Blauwe regen - Wisteria sinensis 'Prolific'

Productnummer: YR78254   |   Bloeimaand: mei, september   |   Maximale groeihoogte: 800 cm   |   Winterhard: tot -20 graden Celsius

€ 21,55 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Blauwe regen - Wisteria sinensis 'Prolific'

  • Geeft grote lilablauwe bloemtrossen
  • Kan tweemaal per jaar bloeien
  • Giftig

Blauwe regen - Wisteria sinensis 'Prolific'

De Blauwe regen - Wisteria sinensis 'Prolific' kan tweemaal per jaar in bloei zijn. In mei is de Blauwe regen als eerst in bloei en een nabloei is in september. Deze klimplant zal prachtig staan in een Engelse tuin. Ook zal het aanplanten van de Blauwe regen het tuinleven bevorderen. Snoeien van deze klimplant is noodzakelijk. De Blauwe regen kan tot wel 2 meter per jaar groeien. De Blauwe regen is winterhard tot ca. -20 graden Celsius.

Aanplanting

Deze klimplant houdt van een vochthoudende, maar goed doorlatende bodem. Plaats deze zeker niet op een te droge plaats. De Blauwe regen staat graag in de volle zon. Zolang deze op en vochtige standplaats staat, kan deze tuinplant zomerse hitte voor een korte periode goed doorstaan. Het is raadzaam om tijdens de zomermaanden regelmatig water. Gebruik goede aanplantgrond als u klimplanten gaat aanplanten. 

Verzorging en snoeien van de Blauwe regen

Omdat de Blauwe regen klimplant wel 2 tot 3 meter per jaar kan groeien, is het erg belangrijk om om goed te snoeien. Het advies is om dit in het voorjaar en in het najaar te doen. In maart / april snoeit u de langere scheuten tot ongeveer 10 cm terug tot het ‘oude hout’. Snoei haar niet als het vriest. Na de bloei (in augustus / september) snoeit u de jonge scheuten / uitlopers terug tot ongeveer 40 cm tot het ‘oude hout’ terug. 

Aanplanten van de Blauweregen 'Wisteria'

Graaf eerst een gat dat ongeveer tweemaal zo groot is als de kluit van de Blauweregen. Meng deze aarde met aanplantgrond. Hier zitten mineralen en voedingsstoffen in die hard nodig zijn om te groeien. Zet de plant in het gat en vul deze met het aardemengsel. Zorg bij het aanplanten dat de kluit en de grond gelijk zijn. Stamp de grond goed aan en geef de Blauwe regen voldoende water.

Met de Blauwe regen bent u verzekerd van een een eye-catcher in uw tuin! Deze klimplant geeft lange paarsblauwe bloemtrossen. Er zijn ook Wisteria soorten in het lichtblauw, roze en wit. Deze bloemen ruiken heerlijk en trekken insecten en bijen aan. Wisteria klimplanten zijn erg populair om te planten bij pergola’s en muren. Ze hebben geen hechtwortels en hebben steun nodig om te klimmen. U kunt ze opbinden met opbinddraad om ze te ondersteunen. 

Klimplanten combineren

Onze klimplanten worden door Yarinde tot aan uw tuin geleverd. Ook zijn deze goed te combineren met andere kant-en-klare borderpakketten van Yarinde. U bent hiermee gegarandeerd van planten die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. 

Met gratis starterset klimplanten opbinden pergola & schutting

Bij elke klimplanten bestelling krijgt u een gratis starterset om klimplanten op te binden.

Blauwe regen - Wisteria sinensis prolific in verschillende hoogtes

De Blauwe regen - Wisteria sinensis prolific is bij Gadero verkrijgbaar in de volgende hoogtes:

Bezorging

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, wordt de klimplant binnen ca. 10 werkdagen bij u geleverd. U zal de leverdatum en tijdsindicatie ontvangen in een e-mail en SMS. Eerst wordt het wortelsysteem van de plant gecontroleerd waarmee de kwaliteit vastgesteld kan worden. Door busjes met ervaren chauffeurs van Yarinde wordt de plant vervolgens helemaal tot aan uw tuin geleverd. A-kwaliteit is gegarandeerd.
 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Wisteria-sinensis-Prolific-Blauwe-regen.jpeg Blauwe regen - Wisteria sinensis 'Prolific'   |   Bloeimaand: mei, september   |   Maximale groeihoogte: 800 cm   |   Winterhard: tot -20 graden Celsius Op voorraad
€ 21,55 Per stuk incl. BTW