30 jun Gevel

Uniek: download nu ons digitale gevelmagazine

Denkt u na over een houten gevel maar heeft u geen idee waar te beginnen? Download dan het Gadero Gevelbekleding Magazine. Hierin leggen we u alles uit over geschikte houtsoorten voor een gevel, de verschillende profielen en manier van monteren. Zo weet u precies wat u nodig heeft voor uw nieuwe gevel.

Het Gevelbekleding Magazine is eenvoudig te downloaden en digitaal te lezen, zodat u de informatie altijd bij de hand heeft!

Houtsoorten geschikt voor gevelbekleding

Niet elke houtsoort is geschikt om te gebruiken als gevelbekleding. Hout op een gevel krijgt behoorlijk wat te verduren en moet daar wel tegen bestand zijn. Red Cedar is door het relatief lage gewicht en hoge duurzaamheid zeer geschikt om te gebruiken voor een gevel. Het is dan ook een geliefde keuze voor gevelbekleding. Maar door nieuwe ontwikkelingen zijn er ook vergelijkbare en vooral goedkopere alternatieven voor deze houtsoort. Meer weten? U leest er alles over in ons magazine!

Gevelbekleding magazine downloaden

Veelzijdige Gevelbekleding

Gevelbekleding is voor meer te gebruiken dan alleen voor bedekken van een gevel. Heeft u een schuurtje wat er niet heel florissant meer bijstaat? Met nieuwe wanden van gevelhout ziet deze opbergruimte er weer als nieuw uit! Ook is gevelbekleding geschikt om te gebruiken om een wand van een overkapping dicht te maken of als mooie design schutting. In ons gevelmagazine ziet u nog veel meer voorbeelden van de veelzijdigheid van gevelbekleding. 

Gevelhout monteren

Hout op een woning monteren is niet makkelijk en vraagt enig vakwerk. Als u hier zelf aan wil beginnen kunt u vaak wel wat hulp gebruiken. In ons gevelbekleding magazine hebben wij verschillende montage tips staan, maar ook de meeste gemaakte fouten bij het monteren van gevelbekleding. Zo weet u ook wat u het beste niet kunt doen. Nu alvast beginnen? In de onderstaande video laat Henk Jan zien hoe u open rhombus van Padouk hardhout monteert.

Heeft u uw keuze al gemaakt? Bekijk dan al onze gevelbekleding om uw ideale gevelhout te vinden. Denk bijvoorbeeld aan rhombus voor open gevelbekleding of triple blokprofiel als u iets bijzonders zoekt.