Logo Gadero
service
Blog

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Gadero logo
Geschreven doorAnne
Geplaatst07-05-2020

Vloerverwarming is een ideale manier om uw woning te verwarmen. Heerlijk voor uzelf en het heeft tevens een positief effect op uw energierekening! Wilt u weten welke vloeren het meest geschikt zijn voor vloerverwarming en waar u op moet letten? Lees vooral verder!

Floer ComfyClick Visgraat PVC Ijssel Onbehandeld

Vloer voor vloerverwarming

Waar vroeger vloerverwarming werd gezien als een echt luxeproduct is het tegenwoordig een veel voorkomende manier van een woning verwarmen. Om het hoogst haalbare rendement uit uw vloerverwarming te halen, is het belangrijk een vloer te kiezen die hiermee goed gecombineerd kan worden. Vloerverwarming zorgt niet alleen voor een fijn, warm klimaat in huis. Het heeft ook een positief effect op de energierekening. Doordat vloerverwarming een woning gelijkmatiger verwarmd in tegenstelling tot radiatoren, bespaart het energie.

Floer ComfyClick PVC Heuvelrug Naturel

Geen zichtbare radiatoren

Daarnaast wordt vloerverwarming ook gezien als een pluspunt voor uw inrichting. Doordat er geen zichtbare radiatoren zijn, kunt u alle kanten op met uw interieur. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere inrichting maar ook voor een gezonder binnenmilieu. Er ontstaan namelijk geen ophopingen van stof achter radiatoren en de kans op schimmels is lager. Daardoor is er ook minder kans is op huisstofmijt. Positief voor het binnenmilieu en uw gezondheid.

De warmteweerstand van een vloer

Een vloer met een lage warmteweerstand is zeer geschikt voor op vloerverwarming. Dit zorgt ervoor dat de vloer de warmte goed door kan laten. Warmteweerstand wordt aangegeven met m2 K/W. Als de warmteweerstand van een vloer hoog is, duurt het langer dat uw woning wordt verwarmd. Vloeren met een warmteweerstand van 0,1 m2 K/W of lager zijn zeer geschikt voor vloerverwarming.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Als u vloerverwarming kiest als hoofdverwarming is het aan te raden om een vloer te kiezen met de laagste warmteweerstand. Zo zorgt u ervoor dat uw woning heerlijk verwarmd wordt. Een PVC vloer is dan de beste keuze. Ook laminaatvloeren en zelfs houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, echter hebben deze vloeren in de regel een iets hogere warmteweerstand dan PVC vloeren. Wilt u optimaal genieten van uw vloerverwarming? Dan kunt u het beste kiezen voor een verlijmde vloer zoals bijvoorbeeld Plak PVC.

Floer ComfyClick Visgraat PVC Rijn Gerookt Wit

Welke ondervloer past bij vloerverwarming?

Een kwalitatief goede ondervloer is zeer belangrijk. Of u nu kiest voor een laminaat vloer, een click PVC vloer of een houten parket vloer. Als u vloerverwarming laat plaatsen in uw woning in combinatie met een zwevende vloer, moet u een ondervloer kiezen die bestand is tegen de warmte en deze goed doorlaat. Speciaal hiervoor worden er ondervloeren ontwikkeld met een lage warmteweerstand.

Welke vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Zowel hout, laminaatvloeren en PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Op de verpakking van een laminaatvloer moet het icoon staan afgebeeld welke aanduid dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming. De maximale toegestane warmteweerstand van een vloer in combinatie met vloerverwarming is meestal 0,15 m2K/W. Daarnaast speelt de dikte van een vloer een rol. Is uw parket of laminaat extra dik? Dan duurt het langer voordat de warmte door de vloer komt.  Een PVC vloer heeft een zeer lage warmteweerstand dankzij de dunne plankopbouw, waardoor deze vloeren uiterst geschikt zijn voor vloerverwarming. Bij Gadero bieden enkele toonaangevende merken zoals Quick Step, Floer en Meister vloeren aan die zeer geschikt zijn voor vloerverwarming.

Floer landhuis extra breed laminaat

Heeft u de voorkeur voor een laminaatvloer? Bekijk hier alle laminaat vloeren collecties bij Gadero. Liever een 100% waterbestendige vloer? Dan is het Click PVC wellicht iets voor u. Als u het hoogst haalbare rendement uit uw vloerverwarming wilt halen kiest u voor een verlijmde PVC vloer

Wilt u meer weten over de voordelen van PVC vloeren? Of over het verschil tussen click PVC vloeren en plak PVC vloeren? Lees ook onze andere vloeren blogs.