01 jun Houtsoorten

Composiet tuinhout is de trend

Wilt u een moderne tuin? Steeds meer consumenten stappen over op tuinhout gemaakt van composiet. Zowel als terras en als erfafscheiding is de keuze in kunststof vlonderplanken en schuttingen vandaag groeiend. Ook is de kwaliteit en het aanbod ten opzichte van enkele jaren geleden sterk toegenomen. Wat zijn de voordelen van composiet voor in de tuin eigenlijk? Hier alle pluspunten nog op een rijtje:

- Minder houtkap, door combinatie hout (vaak restafval van laminaat producties) en plastic WPC
- Zeer onderhoudsvrij en geen splinters
- Uiterst kleurvast, geen vergrijzing zoals bij hout
- Geen noesten en andere natuurlijke elementen zoals in houten planken.
- In allerlei kleuren verkrijgbaar, antraciet, lichtgrijs, bruin en steeds meer kleuren
- Vaak onzichtbaar te monteren met clips, dus zonder schroeven in het zicht.

Buitenwarenhuis weet dat er in het verleden veel Chinese B-merken met composiet in Nederland actief zijn. Daarom werken wij uitsluitend met A-merken zoals Megawood, Elephant, Gadero en Terrafina. Zo bent u verzekerd van jarenlange garantie op composiet vlonderplanken voor uw terras of tuinschermen voor uw schutting. We zien binnen het composiet steeds meer massieve planken en minder holkamer-structuur planken. Massief is iets duurder, echter wel aan te raden bij woning terrassen die intensief gebruikt worden, hierin kan geen vocht achterblijven en de dekdelen zijn sterker. Voor dakterrassen zijn de lichtgewicht holle terrasplanken wel ideaal. Zorg dan altijd voor 2% afschot.

Tot slot nog even een tip, composiet kan net als hout gaan werken, houdt u zich dus exact aan de leginstructies en zorg dat uw basis fundering niet kan verzakken.

Wilt u meer weten over composiet, neem contact op met ons of kijk op onze Buitenwarenhuis websitepagina over Composiet Tuinhout. Kies uit composiet tuinschermen, schuttingplanken, vlonderplanken, gevelbekleding of zelfbouw schuttingen.