30 dec Laminaat

De 3 redenen voor een houten parketvloer in plaats van PVC of Laminaat

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer in de woonkamer? Dan bent u bij Gadero op de juiste plek! Wij verkopen verschillende soorten vloeren.

De eerste vraag bij het kiezen van een nieuwe vloer is vaak: wordt het een houten vloer, een laminaat vloer of een PVC vloer? In dit artikel vindt u drie belangrijke redenen om te kiezen voor een eikenhouten parketvloer.


Noestvrij Quick Step eiken parketvloer

1. Meer onderhoud is meer duurzaamheid

In de meeste gevallen wordt er bij de keuze voor laminaat vloeren of PVC vloeren gestruikeld over het “vele” onderhoud van een houten parketvloer. De PVC vloeren kunnen immers eenvoudig worden gedweild en gereinigd, zeer handig met kinderen. En een houten vloer vraagt veel meer qua onderhoud. Maar is dit echt zo?

De parketvloer dient twee keer in de maand gedweild te worden met een natuurzeep van bijvoorbeeld Woca. Dankzij de vochtige reiniging en de beschermlaag die de natuurzeep aanbrengt is verder onderhoud aan houten vloeren niet nodig.

Een laminaat of PVC vloer wordt vaak ook minstens 2 keer in de maand gedweild. Hierbij wordt de vloer alleen gereinigd. In plaats van het toevoegen van een standaard zeep aan uw dweilwater gebruikt u bij een houten parket vloer enkel een ander product! Het 1 keer per jaar oliën van het parket met een onderhoudsolie is als het afsluiten van een verzekering. Het is zeker de moeite waard wanneer u weet dat uw duurzame vloer hierdoor een leven lang mee gaat!1-Bis White Wash Lamelparket

2. Duurzaamheid wordt beter benut

Een PVC vloer is zeker duurzaam. Maar onze ervaring bij klanten is dat een kunststof vloer zoals een PVC vloer in de woonkamer echter gaat vervelen. De meeste kunststof vloeren worden vervangen vanwege de kleur en het uiterlijk in plaats van de houdbaarheid van de vloer. We horen regelmatig van klanten dat ze na een aantal jaren zijn uitgekeken op een laminaat of pvc vloer in de woonkamer. Ze gaan de nadelen van een PVC of laminaatvloer inzien. Ook ondanks dat ze nog meerdere jaren garantie op hun vloer hebben zitten zijn ze toe aan een nieuwe vloer.


Noestvrije Parketvloer Geolied

Op een parket vloer raakt u nooit uitgekeken. Deze perfecte vloer heeft jaarringen, vlamtekeningen en kleurschakeringen. Dit maakt elke vloer uniek en zorgt ervoor dat u er niet op uitgekeken raakt. U ontdekt steeds weer iets nieuws in een echte houten vloer.

Tip!

Heeft u een wit geolied lamelparket in de woonkamer liggen maar begint het white wash design u te vervelen? Schuur dan de eiken vloer licht op. Minder dan 1 mm kan al genoeg zijn en u krijgt een onbehandelde eiken vloer terug. Hierna is uw vloer klaar om in de gewenste kleur geolied te worden. Op deze manier heeft u een goedkope vloer die uitermate praktisch is.

U kunt een leven lang met uw houten vloer vooruit. De duurzaamheid maakt een parket vloer uiteindelijk voordeliger, ondanks dat de vierkante meter prijs bij de aanschaf hoger ligt.


Rustiek Parket ook geschikt voor slaapkamer

3. De kunststof stroken gaan vervelen

Het is net al even genoemd, maar de voornaamste reden dat mensen uitgekeken raken op een laminaat of PVC vloer is dat het kunststof gaat vervelen na een aantal jaar. U gaat na enkele jaren dezelfde kunststof stroken herkennen. Vaak bestaat een kunststof vloer uit ca 8-20 verschillende prints. Dezelfde nep noesten, nep vlammen en kleuren gaan u dan irriteren.

Het gevoel van de natuurlijke en levendige houten vloer gaat u met kunststof PVC simpelweg nooit krijgen. Zeker wanneer het oppervlak wat voor het raam regelmatig in de zon ligt begint te verkleuren. Het zachte vloeroppervlak van PVC kan het gevoel van een vinyl/zeil vloer geven en ook het “geklik” bij het lopen op laminaat kan flink gaan irriteren.


Rustiek Gerookt & Geolied Lamelparket

Kortom, de nadelen van een PVC of laminaatvloer zullen pas na een paar jaar boven water komen. Een geschikte vloer van hout zult u nooit gaan vervelen. U zult steeds meer van uw vloer houden omdat geen plank hetzelfde is. U ziet letterlijk de jaartekeningen van de boom en de prachtige natuurlijke kleurschakeringen in het hout. En het grote voordeel is, hoe rustieker en dus levendiger de eiken planken zijn hoe goedkoper de vierkante meter prijs is. Dus zoekt u die stoere karakteristieke vloer met noesten en barsten in het oppervlak? Grote kans dat dit parket zeer betaalbaar is!

Kies voor de juiste vloer bij houthandel Gadero!

Bekijk het assortiment voordelig geprijsde Rustieke Vloeren hier.