Logo Gadero
service
Blog

De 5 voordelen van Tegel PVC vloeren

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst19-07-2019

U gaat een nieuwe tegelvloer leggen, maar u twijfelt nog tussen tegels van steen of PVC. De laatstgenoemde heeft wat ons betreft veel voordelen. Hierbij heeft u het gemak van PVC, maar dan in een tegelvloer. PVC tegels zijn er met veel verschillende designs, zodat er altijd een ontwerp is wat bij uw huis past. Deze tegels zijn waterdicht, wat ze ook erg geschikt maakt voor een keuken of badkamer vloer. Daarnaast voelen deze tegels altijd lekker warm en zacht aan uw voeten. Bovendien kunt u click PVC zelf leggen!

Floer Tegel PVC Rookwit Beton

Meer weten over de voordelen van PVC tegels? Hieronder hebben we de 5 voordelen van PVC tegels tegenover stenen tegels op een rijtje gezet.

1. Breekt niet

In tegenstelling tot een tegel van steen hoeft u niet bang te zijn dat uw PVC tegels breken tijdens transport of tijdens het leggen. Daarnaast beschadigen deze kunststof tegels ook niet snel tijdens dagelijks gebruik. De meeste tegels zijn uitgerust met reliëf, waardoor ze een natuurgetrouwe uitstraling krijgen. Bovendien zorgt dit ervoor dat kleine oneffenheden door gebruik niet opvallen op deze PVC tegels. Deze tegels zijn in veel uitlopende kleuren en maten verkrijgbaar. Populaire maten zijn onder andere 60 x 60 cm of 100 x 100 cm. Bovendien zien we dat PVC Tegels met betonlook geliefd zijn. Maar ook leisteen, wit, zwart of grijs behoren tot de mogelijkheden. 

mFLOR Fonteyn Corrie

2. Voetcomfort

In de zomer kan het misschien aangenaam zijn, maar in de winter moet u er toch niet aan denken; een koude vloer! Een vloer van stenen tegels is altijd koud, tenzij u gebruik maakt van vloerverwarming. PVC tegels voelen daarentegen altijd warm aan uw voeten, met of zonder vloerverwarming. Zo kunt u het hele jaar door op blote voeten door het huis lopen. En over vloerverwarming gesproken: PVC tegels zijn erg geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Deze kunststof tegels geleiden de warmte goed en zorgen voor een goede verwarming. 

Bovendien voelen PVC tegels altijd lekker zacht aan uw voeten. Tegels van steen kunnen naast koud ook vrij hard aanvoelen, wat onplezierig is op om te lopen. PVC tegels hebben echter hoog voetcomfort, ideaal voor mensen die graag op blote voeten rondlopen!

3. Click PVC zelf te leggen

Een vloer met stenen tegels leggen is nog wel een karwei en vraagt enige precisie. Click PVC legt u echter eenvoudig en snel zelf. Voorwaarde is wel dat u een vlakke, droge en schone ondergrond heeft. Daarna is het goed volgen van de leginstructies een must en uw eigen vloer is zo klaar! Wel zo makkelijk.

Floer Tegel PVC Leisteen Zwartgrijs

4. Kies zelf uw voegkleur

Bij een stenen tegel vloer zit u toch altijd vast aan de grijze cementvoeg, omdat u nu eenmaal cement nodig heeft om uw tegels te leggen. Bij PVC tegels is dat niet het geval! Het leuke is dat u hier de mogelijkheid heeft om te kiezen voor speciale voegstrips. Deze strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Zo kiest u zelf voor een opvallende of neutrale kleur en bepaalt u de dikte van uw voeg. Dit geeft u de kans om uw vloer van PVC tegels nog verder te personaliseren.  

5. Geluiddempend

PVC staat bekend als zeer geluiddempend. Het is één van de redenen waarom een PVC vloer zo populair is. Deze goede eigenschap geldt ook voor tegels van PVC. Als u in een bovenwoning, flat of appartement woont kan dit heel fijn zijn, alleen al om uw buren te ontzien. Als u geluiddemping belangrijk vindt voor uw nieuwe vloer kunt u dus beter voor PVC tegels in plaats van stenen tegels kiezen.

Floer Tegel PVC Leisteen Zwartgrijs

Er zijn dus genoeg redenen om verliefd te worden op PVC tegels. Bij Gadero hebben we er dan ook genoeg in het assortiment. Bekijk ons hele aanbod aan PVC tegels voor uw nieuwe vloer. Of kijk ook eens naar onze laminaat tegels als alternatief.