01 okt Vlonders

De bijzondere eigenschappen van Resysta terrasplanken

Resysta terrassen zijn echt iets bijzonders. De vlonderplanken bevatten geen hout en kunststof, behouden zelfs bij nat weer hun anti-slip eigenschappen en zijn oersterk. Niet voor niets worden deze composiet planken veel gebruikt aan zee en zelfs als dekvloeren van schepen. 


Terras van Resysta planken

Materiaal, 0% hout, 0% kunststof

Resysta is een alternatief product voor hout, wat voldoet aan alle eisen die aan het hedendaagse hout worden gesteld. Het hoofdproduct van Resysta is een simpel product wat iedereen kent, rijstvlies hulsjes. Hieruit bestaat Resysta voor 62% uit, verder bestaat Resysta uit 22% zout en 18% minerale oliën. Om de Resysta planken te produceren wordt er dus geen hout gekapt! Veel andere composiet soorten bestaan voor het grootste gedeelte uit kunststof, ook dit zit niet in Resysta!

Unieke Eigenschappen

Waar Resysta bekend om staat is dat het de pluspunten van hout en kunststof combineert. Resysta ziet er namelijk uit als hout, laat zich verwerken als hout en voelt aan als hout. Echter neemt Resysta geen water op, splintert, barst en rot het niet, is het UV bestendig, onderhoudsvriendelijk en 100% recyclebaar! Dit allemaal in tegenstelling tot vele andere houtsoorten.  De anti slip klasse C maakt de Resysta vlonderplanken populair bij senioren en professioneel gebruik in bijvoorbeeld de horeca.

Omdat het weer geen invloed heeft op Resysta, wordt het ook veel gebruikt voor professionele doeleinden. Denk hierbij aan steigers, vlonders rondom zwembaden of zelfs als dek op verschillende soorten boten! Naast het feit dat het weer geen invloed op Resysta heeft is het ook een anti slip klasse C categorie product. Dit betekent dat, in tegenstelling tot vele andere houtsoorten, zelfs wanneer het Resysta materiaal nat is, het niet glad wordt.

 

U vraagt zich nu vast af waar het Resysta materiaal vandaan komt. Het antwoord is dat de Resysta materialen die Gadero levert worden geproduceerd uit Duitsland komen! Dat staat dus garant voor de solide Duitse kwaliteit. Niet voor niets geeft Resysta 15 jaar garantie. U dient zich wel aan de leginstructies te houden natuurlijk.

Ontbossing is een steeds groter wordend probleem op onze wereld. Vooral de regenwouden in het Amazonegebied hebben het zwaar te verduren. Dit komt doordat het kwalitatief hoge hardhout het meest gewilde hout op de wereld is. Er zijn al verschillende keurmerken om de stem van het hardhout te vertegenwoordigen, zoals bijvoorbeeld PEFC. Toch is het in politieke minder stabiele landen lastig dit echt goed te reguleren. Hier komt Resysta in beeld.

De 15 voordelen Resysta composiet terrasplanken:

1. Hoogste klasse antislip klasse, zelfs bij nat weer stroef, planken zijn geschuurd, maar toch geschikt voor blote voeten
2. Volledig gemaakt van biologisch (rijstvlies huls) restafval, zout en minerale olien, 0% houtkap
3. Eenvoudig in te korten met een zaag zoals hout
4. Waterafstotend en vuilafstotend, stoot water, zout (daarom geschikt voor aan zee) en vuil af
5. Natuurlijke en chique uitstraling
6. Zeer kleurvast, geen effect op UV licht
7. In diverse trendy kleuren licht grijs, bruin en antraciet verkrijgbaar
8. In lange lengtes 3, 4 en 5 meter verkrijgbaar bij Gadero
9. Diverse breedte maten, 14 tot 20 cm breedte
10. 15 jaar fabrieksgarantie
11. Breekt niet
12. Rot niet
13. Recyclebaar
14. Onzichtbaar te monteren, ook speciale clips voor slechts 1 mm tussenruimte (uw dichte terras zonder tussenruimte naden)
15. Niet de nadelen van hout: noesten, scheuren, sterke werking

Kleuren en maten

De Resysta terrasplanken zijn leverbaar in een standaard 14 cm breedte en een extra brede 20 cm variant. Zowel met groeven als een effen oppervlakte verkrijgbaar, beide profielen scoren hoog in anti-slip. Omdat Houthandel Gadero altijd een snelle levering garandeert kunnen de standaard onbehandelde producten binnen 1 week geleverd worden. De Resysta materialen kunnen echter ook in de kleuren java bruin, walnoot donkerbruin, wit en antraciet geleverd worden. Dit verhoogt de levertijd met ongeveer een week.

Meer info en bestellen, bekijk de Gadero pagina over Resysta terrasplanken.