23 feb

Dé vloertrends van 2023!

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer, maar ben je er nog niet helemaal over uit? Dan ben je bij Gadero aan het juiste adres. Hieronder hebben wij de nieuwste vloertrends van 2023 op een rijtje gezet. Bekijk de trends hieronder en laat je inspireren! 

Pave the way voor PVC!

Een trend die al een tijdje aanhoudt is de PVC vloer. En wij zijn ook helemaal fan. Het ziet er stijlvol uit en is tevens een ecologische manier om de (woon)kamer een makeover te geven. Deze vloer is gemaakt van kunststof en verschillende lagen polyvinylchloride. Deze vloer is tegenwoordig niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden. Een PVC vloer brengt veel voordelen met zich mee. Het is eenvoudig in onderhoud, geluiddempend en makkelijk te vervangen. Ook is het een geschikte vloer in combinatie met vloerverwarming. Het enige nadeel in PVC vloeren is dat het aan de prijzige kant is in vergelijking met laminaat en click PVC, maar aangezien de vloer lang mee gaat is dit een goede investering!

Groen op de vloer

Duurzaamheid is een thema dat de afgelopen jaren steeds hoger bij mensen (en ook bij ons) in het vaandel is gaan staan. Dit is terug te zien in de vloertrends, aangezien duurzame vloeren steeds populairder worden. Denk bij duurzame vloeren aan bovenstaand genoemde PVC vloer, of haar nog groenere zusje de EVC vloer. De EVC vloer voldoet aan dezelfde eisen als een PVC vloer en is 100% recyclebaar. Groen (op de vloer) moet je doen!

Een oude bekende

We hebben het hier over niets minder dan de visgraatvloer. Een vloer die niet weg te denken was in dit rijtje. Deze manier van vloer leggen is al een langere tijd populair en dit blijft ook nog wel even zo. Door de unieke legging krijgt jouw huis al meteen een prachtige en unieke uitstraling! Ben jij fan van de visgraatvloer, maar weet je nog niet met welk materiaal dit kan? Dan hebben wij goed nieuws. Ondanks dat PVC-visgraatvloeren erg populair zijn, kan dit ook gelegd worden met hout, parket, of (klik-)laminaat. Genoeg opties om deze hippe vloer in huis te halen!

Een stukje warmte

Waar vroeger de lichte, beige, kleuren populair waren, maken de donkere, warme kleuren nu hun opmars. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een (donker)bruine of zelfs zwarte vloer in hun huis te leggen. Deze vloer gaat vaak goed samen met een industriële inrichting, iets wat ook steeds meer populaird wordt op het gebied van interieur. Tip van ons: zorg voor een mooi contrast door lichtere meubels te gebruiken tegenover een mooie, donkere vloer!

Geïnspireerd geraakt? Kijk vooral op onze vloerpagina om de ideale vloer te vinden!