08 feb Vloeren

Een visgraat vloer van Eikenhout, Laminaat of PVC?

Een visgraat patroon vloer blijft onverminderd populair. De moderne versie heeft iets grotere planken dan vroeger, maar dit doet niets af aan de geliefde uitstraling. Een visgraat vloer associëren veel mensen met een luxe gevoel, maar ze hebben ook het idee dat het duur en moeilijk is. Dit is tegenwoordig niet meer het geval.

Zo is een laminaat vloer met visgraat patroon betaalbaar en makkelijk zelf te leggen. Met een Eikenhouten visgraat vloer haalt u echt een mooie en duurzame vloer in huis. Ook zijn er tegenwoordig PVC vloeren geschikt voor het visgraat patroon, die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Maar welk materiaal past bij u? Hieronder zetten we ze allemaal op een rij, zodat u de beste keuze kunt maken. 

Eikenhouten visgraat vloer

Op zoek naar een luxe vloer? Kies dan voor een eikenhouten vloer met visgraat patroon. Dit duurzame eikenhout komt van dichtbij, wat het een verantwoorde keuze maakt. Daarnaast is dit hout verwerkt in een duo plank, wat zorgt voor een maatvaste plank die makkelijk te verwerken is. Ook vloerverwarming is geen probleem bij een duoplank van eikenhout.

Eikenhouten vloer visgraat

Een visgraat patroon is al vrij druk, dus veel noesten kunnen ervoor zorgen dat de vloer net even over de top is. Daarom kiezen veel van onze klanten voor een rustige 1-Bis sortering, hierbij heeft u zo min mogelijk noesten in het hout. Door de planken te laten behandelen bepaalt u zelf de sfeer, van witte olie tot gerookt. Bovendien krijgt u op een prachtige speelse visgraat vloer van eikenhouten wel 10 tot 15 jaar garantie. 

  • Een visgraat eikenhouten vloer heeft veel karakter en een warme look and feel, de ideale keuze voor liefhebbers van robuust hout.

Visgraat laminaat

Een eikenhouten vloer is natuurlijk heel mooi, maar vraagt wel enig onderhoud en wil nog wel eens beschadigen. Als u kinderen heeft of op een andere manier uw vloer nogal intensief gebruikt is dat niet heel handig. Visgraat laminaat is dan een goede oplossing.

Visgraat laminaat eiken

Laminaat kent namelijk veel voordelen. Het is onderhoudsarm en bestand tegen krassen en vuil. Daarnaast zijn er ook laminaatvloeren op de markt die bestand zijn tegen vocht. Laminaat is bovendien aantrekkelijk geprijsd en eenvoudig zelf te leggen. Dit materiaal is echter wel minder warm dan bijvoorbeeld PVC en Eikenhout. Ook is het minder geluiddempend dan PVC en niet altijd waterdicht. 

  • Laminaat is de perfecte optie voor de prijsbewuste klant, die toch graag een vloer met visgraat patroon wil leggen.

Visgraat PVC vloer

Wel liefhebber van de looks van hout, maar geen zin in het onderhoud? Dan is een visgraat PVC vloer een goed alternatief. Door de levensechte houtstructuren, ook wel Register Embossing genoemd, is een PVC vloer nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De bij ons verkrijgbare PVC vloeren zijn duurzaam geproduceerd uit schadevrije stoffen zonder weekmakers. Een PVC vloer is stabiel, dus geschikt voor vloerverwarming.

PVC vloer visgraat

Daarnaast is een visgraat PVC vloer goed bestand tegen krassen en vuil. Ook werkt het materiaal heel geluidsdempend, veel meer dan bijvoorbeeld laminaat, waardoor het een geliefde vloer in appartement en flats is. Wij raden u wel aan om een visgraat PVC vloer door een professional te laten leggen. Bovendien moet PVC op een egale ondergrond gelegd worden. 

  • Met PVC maakt u een warme, duurzame, onderhoudsarme visgraat vloer, zeker geschikt voor gezinnen die lang plezier willen hebben van hun vloer.

Klaar om een nieuwe vloer te bestellen? Bekijk ons volledige assortiment aan binnenvloeren voor meer inspiratie en informatie. 
 

Alle sauna's van Tuindeco: 12% korting!

Nog dagen uren en minuten!