24 sep Vloeren

Gadero brengt vloeren assortiment naar Duitsland

Begin dit jaar heeft online houthandel Gadero door de overname van Q&S Gartendeco in Meppen een vestiging in Duitsland geopend. Hier ligt de focus op houten blokhutten, aluminium overkappingen en hout voor buiten. Nu gaat ook het assortiment binnen vloeren mee de grens over naar Duitsland.
 

Andere vraag in Duitsland

Gadero is in Nederland zowel online als offline dealer van verschillende bekende vloerenmerken zoals Quick-Step, Meister en het nederlandse merk Floer. ‘Vanaf eind 2020 zullen we een groot deel van onze laminaat- en click PVC vloeren ook in Duitsland aanbieden’, vertelt Henk Jan enthousiast. Hij legt verder uit: ‘De Duitse vloerenmarkt is anders dan in Nederland, verlijmde parket en verlijmde PVC vloeren zijn er bijvoorbeeld minder populair.’ Dat is de reden dat Gadero in Duitsland voornamelijk de focus zal leggen op click parket en click PVC vloeren en diverse collecties in laminaat.

vloeren binnen duitse markt

Uitbreiding ‘winter assortiment’

Naast vestigingen in Groningen, Breukelen en Hofstade-Aalst, België groeit de houthandel nu ook in Duitsland. ‘De locatie in Meppen stond de afgelopen 20 jaar bekend als dé plek voor blokhutten en aluminium overkappingen,’ vertelt Henk Jan Bijmolt, founder van Houthandel Gadero. ‘Deze producten bieden we natuurlijk ook aan maar we zien ook mogelijkheden voor uitbreiding’. In de enorme showtuin van 20.000 m2 is er ruimte genoeg voor het tuinassortiment. Binnen is er echter nog plek vrij, het assortiment wordt daarom uitgebreid met het aanbod van vloeren. Het is bij Gadero Meppen ook mogelijk om producten af te halen.

Gadero verwacht het vloeren assortiment begin november gereed te hebben in Duitsland.