15 nov Kerst

Hoe gaat u kerst vieren met corona?

Er gaat nu niets normaal en niks is zoals het was. We hebben te maken met een virus en zoals het nu lijkt zitten we er ook met de kerstdagen mee. Alle reden dus om kerst uitbundig te vieren, met de mogelijkheden die we hebben.

 

1. Versier de straat

U kent het vast wel, van die straten waarbij slechts één huis uitbundig versiert is. Gadero zegt; bundel die krachten en versier de hele straat! Plaats kerstbomen in de voortuinen, hang heel veel lampjes op in de straat en versier met onbreekbare kerstballen

Houd er rekening mee dat het plaatsen van objecten op openbare grond in de meeste gemeenten niet mag, in uw eigen voortuin mag het wel. Veranker kerstbomen altijd en pas op bij windsnelheden vanaf windkracht 6. Kerstballen zet u stevig vast met een ijzerdraadje of touwtje, kies onbreekbare ballen, deze zijn vaak ook geschikt voor buitengebruik. Kerstballen hoeven niet perse in een kerstboom, deze mogen ook gerust in de platanen op de oprit of de boom in uw voortuin. Zeker met wat lampjes geeft dit een leuke sfeer. 

2. Pak thuis flink uit

In 2019 zagen we al dat de kerstversiering steeds uitbundiger mag, dus het wordt tijd voor 2 kerstbomen! Naast uw echte of kunstkerstboom past mooi een houten kerstboom. Geen ruimte? Met planken tegen een muur aan, in de vorm van een kerstboom, een sticker op de muur geplakt of takken hangend voor het raam maakt u een alternatieve kerstboom naar uw eigen stijl. In het blog "4 creatieve manieren om een kerstboom te maken" geven we leuke DIY tips.

3. Digitale kerstborrel / foute kersttruien dag

Het lijkt er op dat het er dit jaar niet in zit, samen met collega's op de kerstborrel. Daarnaast is het op 11 december foute kersttruien dag, een dag die op menig kantoor gevierd wordt. Het motto; "kijk niet naar wat niet kan, maar naar wat wel kan" komt hier mooi van pas. De foute kersttruien deel je op social media of onder collega's. En die borrel, die vier je online door samen te zoomen of facetimen, zoek een spelletje uit die je gezamelijk kan doen of organiseer een quiz. 

4. Kerstpakket

Uw medewerker heeft een zwaar jaar achter de rug, uzelf vast ook. Dat kerstpakket, daar zitten ze op te wachten. Ga dit jaar voor een pakket waar iedereen blij van wordt, stuur bijvoorbeeld de ingredienten voor de kerstborrel of laat uw medewerker zelf iets uitkiezen. 

5. (Thuis)Kantoor versieren

Op de raarste plekken ontstaan er momenteel thuiskantoren, in de gang, in een kast, op een muf zolderkamertje, in de blokhut, tuinkantoor of de garage. Over het algemeen niet de meest inspirerende omgevingen. Ons advies is dus ook zeker om deze te versieren met de kerst, pak slingers en kerstlampjes mee, dan kom je al een heel eind. Ook is het toegestaan om de hele dag kerstliedjes te draaien. Het voordeel van thuiswerken is dat je geen rekening hoeft te houden met de muzieksmaak van je collega. 

6. Thuis uit eten

De horeca heeft het zwaar momenteel, steun deze ondernemers door thuis uit eten te gaan. Kies uw favoriete restaurant en bestel tijdig voor de feestdagen. Veel ondernemers bedenken een leuk ludiek actie tijdens de feestdagen om ze extra te kunnen steunen. En thuis maakt u het natuurlijk net zo gezellig als in het restaurant. Dek de tafel uitgebreid, decoreer met veel kaarsen en of kerstverlichting. 

Maar vooral; denk om elkaar en bovenal fijne feestdagen, ook namens Gadero.