11 okt Kerst

Hoe kies ik de juiste kunstkerstboom?

Ziet u ook door de bomen het bos niet meer? Weet u niet meer of u een boom op stam, een boom opgebouwd uit ringen of een andere kunstkerstboom moet kiezen? Lees dan ons blog! Hierin vertellen we u alles over de kunstkerstboom modellen van dit kerstseizoen.

Er zijn verschillende keuzes wat kunstkerstbomen betreft. Belangrijk is eerst te bepalen hoe groot de kunstkerstboom mag zijn. Hou er rekening mee dat een kerstboom van 3 meter hoog ook al snel 150 tot 200 cm in diameter is. De kunstkerstbomen Amsterdam, Rotterdam Wassenaar en Winterberg hebben ingebouwde lampjes met een smart adapter. Bij de mega grote kerstbomen Oslo heeft u keuze uit zonder verlichting, met losse verlichting of met geïntegreerde verlichting.

 Keuzestress bij kerstboom kiezen

Dat snappen we, er zijn zo veel verschillende keuzes en de termen als PE, PVC en FLOCK zeggen u niet zo veel. U zoekt een mooie kerstboom die past binnen uw wensen. Daarom is het goed te kijken naar de volgende punten;

  • Wilt u een kerstboom op voet?
  • Of doorlopend tot aan de grond?
  • Dan heeft u ook nog keuze uit een hoge stam
  • Hoe hoog mag de kerstboom zijn?
  • Hoe breed mag uw kunstkerstboom zijn?
  • Materiaal; PVC, Flock of PE/PVC?
  • Zoekt u een volle kerstboom?
  • Besneeuwde of natuurgetrouwe kerstboom?
  • Bij een mega grote kunstkerstboom (doorlopend tot aan de grond); met of zonder verlichting? Wat is uw budget?

Hieronder bespreken we alle punten zodat u de beste keus kunt maken.

Kunstkerstboom op voet? Of een doorlopende kunstkerstboom?

De eerste vraag is of u een kerstboom wenst die doorloopt tot aan de grond en is opgebouwd uit ringen of zoekt u een kerstboom die op een stam en voet staat. Een kunstkerstboom op voet heeft een meer natuurlijke uitstraling. Een kunstkerstboom die doorloopt tot aan de grond is steviger op te bouwen en dus zeer gewenst bij grote bedrijven of op een plein.

Trend in 2021 zijn de kerstbomen op een hoge stam. Deze hebben een nog meer natuurlijke uitstraling door de bruine stam en relatief dunne takken. Deze kerstbomen zijn verkrijgbaar in 150, 180 en 240 cm hoogte. En dan heeft u ook nog keuze uit een kerstboom op stok die alleen maar lampjes heeft. Deze boom kan buiten geplaatst worden en wordt ook wel een vlaggemast kerstboom genoemd. Deze variant wordt alleen niet aan een vlaggemast bevestigt, maar heeft een eigen stok meegeleverd.

Mega grote kunstkerstboom

De mega grote kunstkerstbomen zijn in 2021 beperkt verkrijgbaar. Er worden weinig van deze grote kunstkerstbomen gefabriceerd, daarom kiest u bij Gadero uit de voorraad modellen, van 5.1 of 7.2 meter hoogte, verlichting is optioneel mee te bestellen. 

Deze mega kerstbomen worden op een andere wijze opgebouwd dan de ‘normale’ kunstkerstbomen. Zoekt u een kerstboom groter dan 5 meter en komt deze in een open ruimte of buiten? Overweeg dan deze mega grote kunstkerstbomen. De kunstkerstboom wordt opgebouwd vanuit ringen, deze staat stevig en heeft opbergruimte in de boom.

Hoogte kunstkerstboom
Kunstkerstbomen bij Gadero gaan vanaf 1.5 tot 7.2 meter hoogte. De kunstkerstbomen op hoge voet zijn verkrijgbaar in 1.5, 1.8, 2.4 meter hoogte, op voet zijn ze verkrijgbaar van 3 tot 5 meter hoogte. Mega grote kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar van 5.1 tot 7.2 meter.

Breedte kunstkerstboom
Ons advies is niet te kiezen op de breedte maat, maar er wel rekening mee te houden. Bijvoorbeeld; u zoekt een boom van 3 meter hoogte en qua breedte mag deze wel 200 cm zijn? Dit betekent niet dat de kunstkerstboom Utrecht de beste keuze voor u is. Het is een ander verhaal wanneer u een kerstboom van 3 meter zoekt die maximaal 165 cm breed mag zijn.

Materiaalkeuze

In ons blog Wat is het verschil tussen PE en PVC bij kunstkerstbomen gaan we verder in op de verschillen tussen deze materialen. Kort gezegd is PE natuurgetrouw, de takken zijn bijna niet van echt te onderscheiden en PVC voordeliger om te produceren. De combinatie PE/PVC zorgt voor een volle natuurgetrouwe kunstkerstboom. Flock staat voor kunstsneeuw wat gespoten is op PVC takken.

Besneeuwde of natuurgetrouwe kunstkerstboom

Wanneer u een kunstkerstboom met sneeuw zoekt, bent u bij Gadero op het juiste adres. De kunstkerstboom Winterberg (op voet) is verkrijgbaar in 3 en 4 meter hoogte. Ook de dennenboom Noordwijk op stam heeft een subtiel sneeuwlaagje. 

Met of zonder verlichting

Alle kunstkerstbomen op voet hebben standaard verlichting ingebouwd. De mega grote kunstkerstbomen zijn standaard zonder verlichting, bomen met verlichting dient de verlichting zelf gemonteerd te worden. 

Wat is uw budget?

Een kunstkerstboom op voet is lager geprijsd dan een kunstkerstboom die tot de grond doorloopt, dit heeft te maken met de stalen constructie van een mega grote kunstkerstboom. Daarnaast is keuze in materiaal van belang voor het budget, immers weten we dat een boom van volledig PVC goedkoper is dan een kerstboom van PE/PVC.

Gadero heeft bomen voor elk budget. U kunt kiezen voor het neusje van de zalm, een kunstkerstboom die niet van echt te onderscheiden is (Kunstkerstboom Wassenaar) of een mega grote kunstkerstboom, die mooie volle takken heeft (Mega kunstkerstboom Oslo) een kunstkerstboom met sneeuw (Winterberg of Calgary) en kerstverlichting optioneel, geïntegreerd of zonder; Voor ieder wat wils.