16 nov Kerst

Kerstbomen boeken, net als vliegtickets

Kerstbomen bestellen volgens een vaste prijs is verleden tijden, online boeken met dagprijzen is de trend. Hierbij wordt het vliegticketsysteem door Gadero toegepast. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. 

Hoe eerder je een kerstboom online reserveert, hoe lager de prijs. Dat is het nieuwe idee van hout webshop Gadero. Half Nederland wil graag de dag na sinterklaas de kerstboom in huis hebben. Deze enorme piek werd het Groningse bedrijf afgelopen jaar bijna fataal. Transportnetwerken begonnen te kraken. Gadero bedacht daarop kerstboom bezorgingen volgens het vliegticket model met flexibele dagprijzen. Daarbij zijn populaire data en last minute boekingen prijzig en vroegboekers pakken juist voordeel.

Bedenker van het idee Henk Jan Bijmolt licht het 'kerstboom boeken' toe: "We hebben een beperkt aantal laadmeters, vergelijkbaar met het aantal stoelen in een vliegtuig. Dat bracht ons op het idee te denken als een airline. Daarnaast willen we de bezorgkosten voor de klant laag houden door zo min mogelijk kilometers te rijden met zo veel mogelijk stops. Zo kwamen we op het idee van vaste leverdagen per regio. Dit kan je vergelijken met airlines die bijvoorbeeld alleen op dinsdag en donderdag naar een bepaalde bestemming vliegen. Op basis van data van afgelopen jaar pluisden we uit waar onze klanten zitten. Zo gaan wij twee keer per week naar het populaire randstad gebied. Naar Limburg en Zeeland bieden we slechts één vlucht de gehele verkoopperiode."

kerstboomverkoop online

 

"Qua kerstboom prijzen hanteren we ook het model van low cost airlines. Wie in november boekt krijgt een fikse korting. Daarna gaan de prijzen steeds verder omhoog afhankelijk van hoe vol de deadlines zijn en de nog beschikbare voorraad bomen. Op het laatst nog online een kerstboom kopen betekent dus een hogere prijs of reeds volgeboekte toestellen en helemaal geen levering. Tot slot kiezen we voor volledig eigen transport. De 2 tot 5 meter hoge kerstbomen passen niet in het plaatje van pakketvervoerders. Zo voorkomen we dat de kwetsbare bomen te vaak worden overgeslagen en bewaken we de kwaliteit", aldus Bijmolt.

In 2013 begon tuin houthandel Gadero als winterproduct met de online verkoop van enkele houten bomen, grote kunstkerstbomen voor scholen en bedrijven, en echte kerstbomen met of zonder kluit. De gezaagde planken en splinters worden in die periode verruild voor complete bomen en prikkende naalden. Inmiddels plussen de verkoopaantallen van enkele honderden bestellingen per seizoen, naar enkele duizenden afgelopen jaar.

In 2016 kochten twee miljoen mensen in Nederland een echte kerstboom. Met de online verkoop van naar verwachting 10.000 stuks heeft Gadero een half promille marktaandeel dit jaar. 

Informatie over kerstbomen soorten, online bestellen en meer vindt men in onderstaande video.  

Vragen over ons persbericht? Stuur een e mail of bel +31502306151. 

Zoekt u een grote maat kerstboom? In 2020 verkoopt Gadero echte en kunstkerstbomen in verschillende lengtes. 

Informatie over het bezorgen van kerstbomen vindt u op: Bezorging kerstbomen. Reserveer dus op tijd uw kerstboom. In overleg kunnen wij echte, grote kerstbomen ook eerder leveren. Neem contact op voor meer informatie (maatwerk levering is vanaf 10 stuks). Bij Gadero kunt u genieten van het gemak om kerstbomen online te bestellen en voor uw deur te laten bezorgen. Wij leveren mooie volle Nordmann bomen in lengtes van 2,5 meter tot wel 4 meter! Bestel op tijd, want op = op.

Dit artikel verscheen op Emerce, Christmaholic en in Het belang van Limburg.kerstboom