01 okt Trends

Leesvoer voor een trendy vloer in 2019!

Om alle nieuwe trends op het gebied van vloeren op te speuren voor 2019 en 2020 zijn wij dit jaar naar de Interieur Collectie Dagen geweest. In de 3-daagse beurs in de evenementenhal in Gorinchem spraken wij verschillende kenners, leveranciers en spotten wij enkele interessante ontwikelingen op de vloerenmarkt. Bent u nieuwschierig naar onze bevindingen? U leest het in dit artikel! 

Met extra groot, win je (bijna) ieders vote!

Of het nu gaat om een rechte patroon vloer of een visgraat patroon voor beide geld: "Bigger is Better"! Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen parket, laminaat of PVC. Verschillende vloerenmerken proberen hierop in te spelen met verschillende collecties als  Meister Lindura XXL, Floer Walvisgraat PVC, Floer Landhuis Laminaat en mFLOR Solcora Authentic vloeren. Dankzij de extra brede en/of lange laminaat, PVC en parket vloerdelen, eventueel in visgraat verband, wordt er een luxe uitraling aan de ruimte gegeven. Naast de luxe uitstraling kan een XL plank er ook voor zorgen dat relatief kleine ruimten optisch groter lijken! 

Floer Walvisgraat PVC - Orka Onbehandeld Eiken

Steengoed Click PVC

Het kon natuurlijk niet uitblijven... Visgraat & Tegel PVC in een click variant! Verschillende leverancier introduceren hun nieuwe visgraat PVC collecties met unieke Rigid Core plankopbouw. Bij deze zeer slimme productiewijze wordt het Click PVC in bijvoorbeeld Visgraat patroon vervaardigd uit steenmineralen. In de loop van 2019 zagen we al enkele eiken en parket designs in klik PVC op de markt verschijnen, echter worden nu ook tegels en visgraat patroon in click aangeboden. Dankzij de Rigid Core plankopbouw blijven de PVC vloeren stabiel liggen bij temperatuur- en luchtvochtigheid verschillen en behoudt u alle voordelen van een "normale" PVC vloer. Groot voordeel van de klik visgraat delen is dat deze gemakkelijk zijn te leggen dankzij een nieuw ontwikkelde klik verbinding. Met deze verbinding legt u bij Klik Visgraat PVC de Rechter en Linker delen eenvoudig aan elkaar en indien nodig kan de bevestiging worden vervaardigd door de randen aan te tikken met een rubberen hamer. Houdt onze site goed in de want u vindt steeds meer van deze producten terug in ons assortiment! 

mFLOR Fonteyn Corrie Tegel PVC

We gaan door het vuur voor natuur! 

Dat we steeds meer bezig zijn met natuur en millieu hoeven wij u niet te vertellen. Dat dit echter ook in de kleuren in woningen en kantoorpanden steeds meer begint terug te komen is echter wel een nieuwe ontwikkeling! Waar we voorheen kozen voor lichte, kille en witte eiken parket, Laminaat en PVC vloeren, gaan we nu voor natuurlijke kleuren als basis voor de ruimte. Denk hierbij aan Onbehandeld Visgraat Laminaat, Naturel Geolied Parket en Warm Visgraat PVC vloeren. Deze Lichte en Warme tinten worden steeds vaker gecombineerd met andere natuurlijke materialen als zwart staal, groene planten en hout (vervangende) materialen. Door deze combinaties op een juiste manier te maken kan er zomaar een zeer sfeervol eindresultaat ontstaan met een industrieel tintje! 

Floer Visgraat Laminaat - Onbehandeld Eiken