05 dec Kerst

Nederland ontdekt de Easyfix voorgeboorde kerstboom

Wie heeft er nou niet eens een groene spar bij een lokale kweker in de kou proberen uit te zoeken. Te dun, niet rond genoeg, naar één kant gegroeid en vooral niet recht te zetten. Om daarna de achterbank plat te doen hopend dat deze net in de auto past, wat nooit het geval is. Dan weer hopend dat bij thuiskomst de boom nog net zo fraai is als voordat deze in de auto werd gestopt. Zo ging het vroeger in ieder geval.


Kerstboom in de auto vervoeren niet altijd een pretje

Het valt tegenwoordig op dat er steeds meer tuincentra en webwinkels gezaagde Nordmann kerstbomen aanbieden mét een voorgeboorde stam. Hoe zit dit nou precies?


Echte Nordmann spar

De manier van voorboren van de stam is via een speciale conische boor. Dit vormt een kegelvormig gat aan de onderkant van de boom . Hierdoor maakt het niet uit of de stam volledig recht is afgezaagd. Door deze kegelvorm in combinatie met de bijbehorende kerstboomstandaard zal de boom namelijk altijd recht blijven staan. Het gepatenteerde Easyfix proces waait over uit Amerika. De techniek is zo uniek, dat zowel de boor als de standaard gepatenteerd zijn. Deze trend geeft aan dat consumenten overal ter wereld steeds meer kiezen voor gemak. Het boren van de stammen gebeurd alleen door gespecialiseerde bedrijven. Er is geen extra gereedschap nodig om de boom recht te laten staan. Slechts een bijbehorende Easyfix kerstboomstandaard voldoet. 


Met de Easyfix stam, door Gadero geboord, staat de boom altijd recht.

De kegelvormige boor en de slimme afstandhouder van de Easyfix machine maakt het mogelijk dat de kerstboom altijd recht blijft staan, ook bij een iets scheve stam. De Easyfix machines worden alleen aan getrainde dealers verkocht. Als consument koopt u dus een gezaagde kerstboom met reeds een Easyfix boorgat.

 

Henk Jan Bijmolt van Gadero uit Groningen licht toe: "Bij onze online kerstbomenwinkel Gadero.nl zien we dat inmiddels bijna 42% van de klanten kiest voor een voorgeboorde stam. Vorig jaar was dit nog maar 26%. Mensen willen gemak, niet meer zelf prutsen om de boom recht te krijgen en ook uit eigen ervaring weet ik dat een boom recht schroeven op een kerstboom voet geen pretje is. Vandaar dat ik ook op onderzoek ben gegaan en Easyfix als de oplossing zie, zowel voor mijzelf als mijn klanten"


Kies uit diverse Easyfix kerstboomvoeten waar u de boom zo op schuift

Daarnaast zien we verder dat online bestellen van een kerstboom de norm begint te worden. Mensen willen geen naalden meer op de achterbank van de auto. Men wil gewoon een mooie boom thuisbezorgd op een bezorgdag naar keuze. Ook het smalle netje waarin de echte kerstbomen verpakt worden biedt uitkomst. Zo wordt de boom smaller, waardoor deze gemakkelijk door de hal en langs lastige deurposten kan worden gesjouwd en de takken niet beschadigd raken. De Deense Nordmann kerstboom is het meest in trek. Deze is naaldvast, heeft grote nauwelijks prikkende naalden en mooi van kleur."


Easyfix kerstboomstandaard met Easyfix geboorde Nordmann kerstboom