27 aug

Nieuwe naam: Buitenwarenhuis wordt Gadero

Buitenwarenhuis uit Groningen ruilt haar huidige naam in voor iets nieuws. De online houthandel, gaat internationaal en gaat daarom per direct over op de nieuwe naam Gadero.

Eigenaar Henk Jan Bijmolt licht toe: ,,We zijn sinds vorige week live met een aparte webshop in Belgie, ook Duitsland gaat dit jaar nog volgen. Daar past een internationale naam bij. Ook hebben we bewust een korte, unieke naam gekozen die geschikt is voor reclame op radio en tv (zo zijn we komend jaar hoofdsponsor van Robs Grote Tuinverbouwing op SBS6), dus gemakkelijk te onthouden. Het egeltje-logo moet voor extra herkenbaarheid zorgen."

"Daarnaast geeft de naam Gadero ons de ruimte om het huidige tuinhout assortiment uit te breiden met bijvoorbeeld timmerhout en houten vloeren voor binnen, om zo de omzet meer over het jaar te spreiden."  verklaart Bijmolt de naamsverandering. 

Om de groei op te vangen, zal Gadero per 1 januari verhuizen naar een vijfmaal zo groot pand in Groningen. “Het gaat allemaal redelijk snel. Toen we in 2010 begonnen werden we nog vreemd aangekeken. ‘Wie koopt er nu tuinhout online?’ werd destijds gezegd. Nu staat onze vierde verhuizing in de planning en gaan we internationaal. Het is nog steeds elke dag een geweldige uitdaging de houtbranche op te schudden met ons succesvolle online concept."

Ons houtbedrijf won vorig jaar nog een gouden FD Gazelle Award voor de snelstgroeiende onderneming van Noord Nederland.

Website https://gadero.nl