25 mei Vlonders

Resysta: Biobased vlonderplanken

Wilt u eens wat anders dan een houten vlonder? Kies dan voor een bijzonder terras van Resysta. Hoewel Resysta een vorm van composiet is, wordt het ook wel het ‘hout’ van de toekomst genoemd. Planken van dit materiaal zijn niet alleen heel duurzaam en sterk, ze zijn ook nog eens compleet van biologisch restafval gemaakt. Resysta bestaat namelijk uit rijstvlies, zout en minerale oliën en is 100% recyclebaar. Toch heeft dit product wel de look & feel van hout. Eigenlijk is het gewoon hout 2.0. Waarom Resysta een geweldig product is voor uw volgende vlonder? Dat leest u hieronder.

Voordelen Resysta vlonderplanken

Resysta heeft een aantal voordelen tegenover een traditionele houten vlonder. Zo kent het materiaal bijna geen werking. De planken zijn daardoor met zeer weinig tussenruimte te leggen, waardoor u met onzichtbare clips een heel strak terras maakt. Daarnaast rot, splintert of barst Resysta niet. Ook staan deze composiet planken bekend om hun stroefheid. Resysta heeft namelijk de hoogste anti-slip klassering: Klasse C. Dit komt omdat het bijna geen water absorbeert en er ook geen algen op groeien. Hierdoor is het geliefd materiaal voor een vlonder bij het water, in de horeca of voor een terras voor senioren.

Weerbestendig terras

Resysta zier er niet alleen uit als hout en voelt als hout, het is ook op dezelfde manier te bewerken als hout. Boren, frezen, zagen; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Dat terwijl Resysta geen hout of plastic bevat. Dit innovatie materiaal is UV-bestendig, waardoor het kleurvast is. Daarnaast is het ook weerbestendig. Zout en chloor hebben geen invloed op Resysta, wat het populair maakt voor terrassen aan zee of langs het zwembad. Het is niet voor niets dat Gadero 15 jaar garantie heeft op dit duurzame product.

Beschermende Resysta lak

Hoewel Resysta over het algemeen erg onderhoudsarm is adviseren wij wel om de planken voor het plaatsen te behandelen. Speciale beschermende Resysta lak zorgt ervoor dat het materiaal zijn kleur beter behoudt. Hoewel Resysta UV-bestendig is zorgt u er met deze lak voor dat uw vlonder of schutting nog mooier blijft. Daarnaast helpt het vuil af te stoten en krijgt u geen watervlekken, wat nog wel eens voor wil komen als de vlonder op een vochtige plaats staat.

U vindt in het assortiment van Gadero onder andere vlonderplanken, tuinschermen, rabat en balken van Resysta. Hierbij heeft u de keuze uit veel verschillende kleuren, zodat er altijd iets in uw tuin past. Maak uw volgende tuinproject van dit indrukwekkende product!