02 mrt PVC

Soorten vloeren

U bent op zoek naar een nieuwe vloer, maar welke soorten vloeren zijn er allemaal? Welke is het eenvoudigst te leggen? Welke is het beste te gebruiken bij vloerverwarming? In deze blog beschrijven we alle voor- en nadelen van verschillende soorten vloeren. Benieuwd welke vloer het best bij u past? Lees snel verder!

Wat voor soorten vloeren zijn er?

Binnen Gadero is er sprake van drie soorten vloeren, namelijk laminaat, PVC en houten vloeren. Wat houden deze precies in? Hieronder volgt een overzicht van de vloeren met bijbehorende eigenschappen.

  • Laminaat. Laminaatvloer komt voort uit verschillende lagen van samengeperste houtvezels, wat sterk materiaal oplevert. Dit type vloer is één van de meest populaire vloeren in Nederland. Bij Gadero hebben wij een breed assortiment aan laminaat vloeren. Hier zijn er ook weer verschillende varianten beschikbaar, zoals extra breed laminaat, visgraat laminaat, tegelvloer van laminaat en sloophout laminaat.
  • PVC vloer. PVC is in twee soorten vloeren te onderscheiden, namelijk Click PVC en Plak PVC. Plak PVC is zeer flexibel en van dun materiaal gemaakt. Plak PVC is iets dikker en niet flexibel. De manier waarop de PVC geplaatst wordt is het grootste verschil tussen deze twee soorten. Een plak PVC vloer dient door een professional geplaatst te worden. Bij Plak PVC worden de planken verlijmd op een vlakke ondergrond. Click PVC is eenvoudig zelf te leggen op een ondervloer. Beide zijn onderhoudsvriendelijk. Ook binnen PVC zijn er verschillende opties. Dit betreft visgraat PVC, extra breed PVC en PVC met een v-groef. Naast kunststof vloeren die het uiterlijk van een houten vloer hebben, zijn er ook PVC vloeren die een industriële look hebben. Dit zijn de PVC tegelvloer en betonlook PVC vloeren.
  • Houten vloer, oftewel parket. Bij Gadero kunt u zowel kiezen voor lamelparket als massief parket. Een lamelparket bestaat uit meerdere lagen hout, waarvan de bovenste laag van massief hout is, die op elkaar worden verlijmd. Bij massieve planken is de gehele plank vanuit echt hout gemaakt. Het is mogelijk om bij uw bestelling van een houten vloer een voorkeur voor houtsortering aan te geven. U kunt onder andere kiezen voor weinig en kleine noesten of grote noesten en barsten. Voor meer informatie over de verschillende houtsortering bij houten vloeren kunt u onze blog “houtsorteringen Eiken lamel en visgraat parket vloeren” lezen. Naast standaard eiken houten vloeren kunt u ook kiezen voor visgraat parket, extra breed parket en fineer parket.

De meeste producten zijn te bezichtigen in onze showroom in Breukelen.

Laminaat voordelen

Waarom laminaat vloer?

Een laminaat vloer heeft vele voordelen. Onze laminaat planken zijn voorzien van een keiharde slijtlaag waardoor de planken krasbestendig zijn. U kunt een laminaat vloer eenvoudig zelf leggen. Hierdoor hoeft u geen bedrijf in te huren die dit voor u doet. Daarnaast hebben laminaatvloeren weinig onderhoud nodig. Voor het onderhouden van dit type vloer kunt u onze blog “8 tips voor het schoonmaken van een laminaatvloer” lezen.

Wanneer u een kleine woonkamer heeft, kunt u laminaat gebruiken om uw woning optische groter te laten lijken door te kiezen voor extra breed laminaat. Naast verschillende breedtes is dit type vloer ook te verkrijgen in verschillende kleuren. Laat u verrassen door onze meest verkochte laminaat vloeren.

Naast de vele voordelen zijn er een paar nadelen aan een laminaatvloer. In vergelijking met een PVC of een echte houten vloer maakt laminaat meer geluid wanneer u er overheen loopt. Om dit te verhelpen, kunt u gebruik maken van een rubberen ondervloeren. Deze hebben een geluiddempende werking.

Een ander nadeel is dat dit type vloer niet waterbestendig is. Wanneer er vocht op de planken ligt, adviseren wij dit direct af te nemen. Binnen ons assortiment hebben wij de impressive laminaat vloeren. Deze planken hebben een speciale coating waardoor het vocht op de planken blijft liggen.

PVC vloeren voordelen

Wat is het voordeel van een PVC vloer?

Zoals eerder in deze blog is aangegeven is PVC in twee soorten te verkrijgen, namelijk Plak en Click PVC. Het voordeel van Click PVC is dat deze eenvoudig zelf te leggen is. Daarnaast heeft PVC een aantal voordelen die voor beide soorten gelden. Wanneer u gebruik maakt van een vloerverwarming is een PVC vloer de beste keus. Dankzij het dunne materiaal haalt u het meeste rendement uit uw vloerverwarming. Wilt u hierover meer informatie? Lees dan onze blog "Welke vloer is het geschikt voor vloerverwarming?". Ondanks dat de PVC vloeren dun zijn, heeft het een beschermende toplaag, ook wel slijtvast genoemd. Hierdoor krijgt u niet snel krassen en/of vlekken op de vloer. Ook is dit soort kunststof vloer 100% vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden. Voor schoonmaaktips kunt u onze blog “Hoe een PVC vloer onderhouden?” lezen. Dit soort vloer kunt u gebruiken om zowel een natuurlijke uitstraling als een industriële look in uw woning te creëren. PVC vloeren zijn er in diverse soorten te verkrijgen. Wilt u graag een stoere uitstraling in uw woonkamer? Gebruik dan onze betonlook kunststof vloeren.

Wat is het nadeel van PVC vloeren?

Ook PVC vloeren heeft een paar nadelen. Desondanks de slijtlaag is het mogelijk om kleine krasjes te krijgen. Wanneer u over de vloer heen loopt zijn deze krasjes nauwelijks of niet te zien. Ook verstoren deze scheurtjes het design van de plank niet. U kunt deze krasjes eventueel verhelpen met een PVC polish. Deze polish vult kleine krasjes op en geeft de vloer een beschermde laag. Een nadeel van het Plak PVC ten opzichte van Click PVC is dat deze door een professional gelegd dient te worden.

Voordelen houten vloer

Wat is het voordeel van een houten vloer? 

Het prachtige van een echte houten vloer is dat er van elke plank maar één is. Hierdoor bent u verzekerd van een vloer die niemand anders heeft. Een houten vloer in uw woonkamer zorgt niet alleen voor een authentieke uitstraling, maar ook een warme uitstraling. Daarnaast zijn er verschillende kleuren mogelijk vanwege diverse soorten behandelingen. Ontdek deze optie is ons breed assortiment Eiken houten vloeren.

Wat is het nadeel van een houten vloer?

Een nadeel van een houten vloer is dat het veel onderhoud nodig heeft. Om u het zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een blog met tips voor het reinigen en onderhouden van een parketvloer geschreven. Verder zijn houten vloeren krasgevoeliger en minder geschikt voor vloerverwarming dan een PVC en laminaat vloer. Welke soort vloer kiest u voor uw woning? Wanneer u wenst de vloeren in het echt te bekijken, kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Welke vloer op kinderkamer?

In deze blog hebben we per type vloer de voor- en nadelen weergegeven. Alleen welke soorten vloeren zijn ook geschikt voor kinderen? U leest het in onze blog "Welke voer is geschikt voor de kinderkamer"

Tegels als vloer

Was u niet op zoek naar een nieuwe vloer voor binnen, maar voor buiten? Bekijk dan onze keramische tegels of betontegels. Deze zijn in allerlei kleuren te verkrijgen. Bij Gadero hebben wij een breed assortiment aan sierbestrating. Hier valt onder andere natuursteen voor een natuurstenen vloer onder. Inspiratie nodig? Download gratis ons sierbestrating magazine.