13 jul

Tigerwood hout: opvallend anders

Let op! Op dit moment is Tigerwood niet leverbaar. Hou de webiste in de gaten om op de hoogte te blijven over de voorraad. 

Niet alledaags, zeer in het oog springend, natuurlijk hout in optima forma, dat is Tigerwood hardhout uit Brazilië.

Tigerwood is reeds populair in Amerika, echter nog onbekend in Nederland. Deze hardhoutsoort uit Zuid Amerika heeft een opvallende print, ook wel tekening genoemd. De term tijgerpatroon komt dan ook niet uit de lucht vallen. 

Wat maken van Tigerwood?

Van Tigerwood hout (Latijnse naam: Muiracatiara) timmert u bijvoorbeeld meubels, legt u binnenvloeren of maakt u een houten terras. Tigerwood is niet voor iedereen. Het is echt voor de liefhebber van een bijzonder patroon. Saai is het niet. Wel moet u weten dat niet elke plank een grillige tekening bevat. Sommige planken bevatten slechts enkele zwarte lijntjes. Voor een tafelblad kunt u gebruik maken van onze service om speciale planken tegen een kleine meerprijs uit te laten selecteren. De duurzaamheidsklasse is boven de grond 2-3, enigzinds vergelijkbaar met Bankirai en Garapa.

tigerwood hout

Buiten = oliën het advies

U gebruikt tijgerhout buiten? Wij adviseren dan jaarlijks 2 maal te behandelen met bankirai-olie, zo voorkomt u het vergrijzen en gaat deze houtsoort langer mee.  Met een doek inwrijven of blokkwast aanbrengen is zo gepiept. Wel eerst goed vuilvrij maken. Bij een vlonder wordt deze zo ook nog eens minder snel glad. 

tigerwood hout

Bent u nog niet overtuigd? Vraag gratis een proefmonster van tigerwood planken 21x145 mm aan. Helemaal fan net als wij? Stuur ons vooral uw foto's van uw project met Tigerwood.

Benieuwd wat je er allemaal mee kan?