26 nov Vloeren

Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer

Wilt u een nieuwe vloer aanschaffen en bent u nog aan het oriënteren? Het is handig om te weten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe vloer, zoals de legrichting en gebruiksklasse. Voor het kiezen van een vloer zetten we een aantal handige tips op een rijtje.

De gebruiksklasse van de vloer

Doordat er zoveel verschillende vloeren aanbieders zijn is het van belang om te letten op de gebruiksklasse van een vloer. Dit geeft namelijk aan waarvoor u de vloer kunt gebruiken en wat de kwaliteit is. U wilt uiteraard een goede vloer die tegen een stootje kan en waar u lang van kunt genieten. Lees meer over de gebruiksklasse van laminaat en PVC vloeren zodat u precies weet wat u kunt verwachten. 

Legrichting

Een vloer kan zorgen voor een optisch effect, de legrichting speelt hierin een grote rol. Het is belangrijk dat u let op de indeling van uw woning en wat de mogelijkheden zijn. Heeft u een smalle woonkamer en wilt u deze groter laten lijken? En komt licht naar binnen via een van de zijkanten? Kies voor een patroonvloer en leg deze in de breedte van de woning zodat de punt van de vloer richting het licht wijst. De ruimte zal hierdoor breder lijken! Komt het licht vanuit de achterkant? Kies voor extra breed laminaat met een doorlopend patroon zodat de lichtinval de breedte van de vloerdelen extra benadrukt. Benieuwd naar meer legrichtingen voor een vloer en wat dit doet voor uw woning! Lees meer.

Visgraat Click PVC - Rijn Gerookt Wit

Extra tips voor het kiezen van de juiste vloer!

Wist u dat een vloer met brede planken of een patroonvloer juist een aanrader is in een woning met een normale tot smalle ruimte? Speel met de lichtinval en creëer een ruimtelijk effect! Doordat er minder vloerdelen gebruikt worden oogt het vloeroppervlakte rustiger waardoor de ruimte groter zal lijken. Maakt u gebruik van een legservice? Samen met de parketteur kunt u overleggen hoe uw vloer komt te liggen. Gaat u de vloer zelf leggen? Bepaal van te voren hoe de vloer komt te liggen. Zo zorgt u voor het mooiste eindresultaat.

De huidige ondergrond

Maak afhankelijk van de huidige ondergrond een keuze voor de juiste vloer! Laat u hierover goed voorlichten. Een ondergrond is bepalend voor het behoud van kwaliteit en woongenot. Heeft u de voorkeur voor PVC vloeren? Het is aan te raden om een vloer eerst te laten egaliseren, hierdoor zorgt u voor een strakke en egale ondergrond waarover een plak PVC vloer kan worden verlijmd. Ook voor click PVC vloeren is dit aan te raden. Heeft u een voorkeur voor een laminaat vloer? Kies voor een goede en sterke ondervloer met een hoge druksterkte. Dit ondersteunt de klikverbindingen van de vloerdelen.

Een oude ondergrond

Heeft u een oude houten planken ondergrond? Plaats hierover sterke ondervloer platen! Deze zijn ook verkrijgbaar bij Gadero. Bekijk het volledige ondervloeren assortiment. Heeft u vragen en advies nodig over welke vloer u het beste kunt kiezen voor uw woning? En staat uw vraag niet onder veelgestelde vragen over vloeren? Neem contact op met onze klantenservice - binnenvloeren specialisten. Zij kunnen u adviseren waardoor u de juiste vloer kiest voor uw situatie!

Vloerverwarming in uw woning

Heeft u of komt er vloerverwarming in uw woning? In dit geval is het belangrijk om te kiezen voor een vloer en ondervloer met een lage warmteweerstand. Het zal hierdoor aangenaam warm worden in huis! Benieuwd naar welke vloer geschikt is voor vloerverwarming? Lees er alles over.

Bij Gadero verkopen we verschillende vloeren van merken zoals Fesca, Meister, Floer en Quick Step. Zo zijn er prachtige lamel parket vloeren verkrijgbaar, laminaat vloeren met verschillende patronen zoals visgraat en 100% waterbestendige PVC vloeren, zowel plak PVC als click PVC. Meer blogs lezen? Ontdek het volledige vloeren assortiment.

Mis niets van Gadero! Blijf op de hoogte van de laatste trends, tips en acties

Bij Gadero is het motto duidelijk: buiten genieten, binnen handbereik. Blijf op de hoogte via onze sociale media platforms. Bekijk de mooiste sfeerfoto's via onze Instagram pagina, doe inspiratie op voor uw schutting of vlonder via Pinterest, ontdek leuke feitjes en speciale acties via Facebook en abonneer u op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, product spotlights en meer!