28 dec Over ons

Top 10 meest bekeken video’s van Gadero TV

In onze video’s van Gadero TV leggen we veel verschillende projecten met tuinhout uit. Zo laten wij u zien hoe u een vlonder in uw tuin legt, wat de beste manier is om een schutting te plaatsen en hoe u een dichte wand van Zweeds rabat maakt. Veel van onze klanten gebruiken deze video’s als een handleiding om ze te helpen bij hun volgende tuinproject. Door de jaren heen zijn bepaalde how to's echt een hit geworden. Hieronder vindt u een top 10 van de best bekeken Gadero TV aflevering. 

Bekijk de populairste video’s en doe inspiratie op voor het nieuwe tuinseizoen!

1. Betonpoer plaatsen

Een betonpoer plaatsen is helemaal niet moeilijk, maar u moet even weten wat u moet doen. Daar is deze Gadero TV voor. In deze video leggen we precies uit welke betonpoer voor welke toepassing geschikt is. Zo krijgt u in 6 minuten alle handige tips voor het plaatsen en stellen van een prefab betonpoer.

2. Kapschuur bouwen van Lariks Douglas hout

Als u iets speciaals in uw tuin wilt, dan maakt u zelf uw eigen kapschuur van Lariks Douglas. Dit is nogal een project, maar met deze video maken we het zo makkelijk mogelijk. Zo hebben wij verschillende tips voor het plaatsen van de betonpoeren en de staanders. Daarnaast laten we zien hoe u een wand van Zweeds rabat maakt. Met het dak van stalen dakpanplaten maakt u de kapschuur helemaal af. Bekijk de onderstaande video voor alle tips en tricks voor het zelf maken van een kapschuur. 

3. Verhoogde border maken van betonnen muurelementen

In een onderhoudsarme tuin kan een border eigenlijk niet ontbreken. Het is de ideale plek om toch groen aan uw tuin toe te voegen, zonder veel meer werk voor uzelf te creëren. Het maken van een border is niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. In de onderstaande video laten we u zien hoe u met muurelementen een borderbak maakt. Dit kan met stapelblokken in een strakke- of gekloofde vorm. Kies deze zomer voor een verhoogde border in uw tuin, geheel volgens de laatste trend. 

4. Lariks houten overkapping maken met polycarbonaat platen dak

Overkapping zijn nog altijd onverminderd populair. Niet zo gek dus dat veel van onze klanten zich afvragen hoe je er zelf een maakt met onze tuinhoutproducten. In de onderstaande video laten we u zien hoe u een overkapping van Lariks Douglas maakt met polycarbonaatplaten dak. Deze overkapping maakt u aan uw huis vast, zo kunt u ook met slecht weer van uw tuin genieten. Staat het dit tuinseizoen op uw lijstje om zelf een overkapping te bouwen? Bekijk dan de onderstaande video. 

5. Handige tips voor een vlonder bouwen!

Veel van onze klanten komen bij Gadero voor onze kwalitatieve vlonderplanken, maar het leggen van een goede vlonder is nog een kunst op zich. Door uw vlonder goed te monteren heeft deze een langere levensduur en hoeft u uw vlonder minder snel te vervangen. Het is dus de moeite waard om dit filmpje te kijken, voordat u gaat beginnen aan het monteren van uw vlonder. Daarnaast hebben we nog een handig stappenplan voor het maken van een vlonder, om u na deze video nog verder te ondersteunen.

6. Blokhut bouwen - Montage tips tuinhuisje plaatsen

Bij het plaatsen van een blokhut komt nogal wat kijken. Zo moet u denken aan de fundering, de wanden, het dak, ramen, deuren en vergeet de ventilatie niet! Om ervoor te zorgen dat uw tuinhuis goed staat en u er dus lang plezier van heeft kijkt u de onderstaande video. Hier geven we u de beste montage tips voor het plaatsen van een tuinhuis. Zo begint u goed aan het bouwen van uw nieuwe blokhut en zoals we weten is een goed begin het halve werk ;)

7. Terras aanleggen van hout op palen - Doe het zelf tips

Er zijn verschillende manieren om een houten terras aan te leggen. Een vlonder op houten palen is daar één van. Het voordeel van een terras op palen is dat het water onder uw terras goed de grond in kan zakken, dus dat u minder last van wateroverlast heeft. Daarnaast kan een houten vlonder op piketpalen goed ventileren, wat de levensduur van uw terras weer ten goede komt. Er zijn dus genoeg pluspunten te bedenken voor een houten terras op palen, bekijk de onderstaande video voor doe-het-zelf tips.

8. Dichte wand maken met Zweeds rabat potdekselplanken

Zweeds rabat potdekselplanken blijven populair. Ze zijn dan ook zeer veelzijdig te gebruiken. Zo maakt u met deze planken een dichte schutting of een wand voor uw overkapping. Deze potdekselplanken zijn geliefd om hun robuuste uiterlijk en door de zwarte kleur komt het groen van uw tuin beter uit. Benieuwd hoe u zelf een dichte wand van deze mooie Zweeds rabat potdekselplanken maakt? Bekijk dan de onderstaande video. 

9. Pergola maken van Lariks Douglas hout

Een pergola kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Zo staat dit houten bouwsel niet alleen heel mooi in uw tuin, het is ook de perfecte basis voor een klimmende druif of geschikt voor het ophangen van een schaduwdoek. Bij het bouwen van een pergola heeft u niet zoveel nodig, een paar staanders van Lariks Douglas en verzinkte pergola hoeken zijn genoeg. Helemaal niet moeilijk dus, het bouwen van uw eigen Pergola. Bekijk de onderstaande video hoe dit precies in zijn werk gaat. 

10. Drainage aanleggen in de tuin

Steeds meer mensen hebben wateroverlast in de tuin. Het grootste probleem is dat het water nergens heen kan. Goede drainage is daarom belangrijk. Maar hoe u drainage in de tuin aanlegt? Dat laten we zien in de onderstaande video. Zo ziet u hoe u een drainagebuis onder uw gazon door laat zigzaggen. Natte voeten of mos in uw gazon zijn dan verleden tijd. Daarnaast geven we u voldoende tips om uw gazon weer in oude staat te herstellen.