05 apr Trends

Trends in vloeren 2018

Het nieuwe jaar staat voor de boeg, en daarmee beginnen ook de trends en ontwikkelingen in vloeren voor 2018 vorm te krijgen. Welke huidige trends zullen verdwijnen en wat voor innovaties worden er verwacht in 2018. Wij hebben de verschillende vloeren beurzen bezocht en hier hebben we veel geleerd over de opkomende trends voor 2018. Wat precies? Lees het in dit artikel.

Visgraat - ook in laminaat

Dat het visgraatverband vandaag de dag bijna populairder is dan de standaard banen vloer kan u bijna niet zijn ontgaan. Het eiken legpatroon is tijdloos en in een extra grote reuze visgraat planken compleet vernieuwd. Deze trend in hout kon natuurlijk niet lang uitblijven in het laminaat. Deze hout vervangende vloeren zijn nu ook te verkrijgen in visgraat patroon, met click verbinding. Super handig als je zelf wilt leggen of bang bent voor kiervorming! Niet alleen het visgraat is populair maar ook vele andere legverbanden, als de “hongaarse punt” zijn erg populair.

Floer Visgraat Laminaat - Natuur Eiken Patroon Vloer

 

Grijs? Donkergrijs!

In het afgelopen jaar zagen we de bruintinten al steeds meer terugkomen. Wit en grijze vloeren worden steeds vaker lichte bruine vloeren. Ook de standaard naturel geoliede vloer is steeds populairder. Daarnaast zien we deze bruine tinten ook veel worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een grijs bruine vloer als de grijs geoliede en gerookte variant! Natuur is hier het sleutelwoord. Hoe natuurlijker de kleur hoe populairder de vloer. De grijze en witte “white wash” vloeren lijken plaats te moeten maken voor deze natuurlijke tinten.

Floer Landhuis Laminaat - Vergrijsd Bruin Eiken

 

PVC over de top

PVC was een lange tijd niet aan te slepen. De hype heeft echter zijn max bereikt. De verwachte overgang van het laminaat naar PVC is er niet gekomen. Knelpunten als een zachte vloer, niet natuurgetrouwe uitstralingen en hoge leg- en egaliseerkosten maakt het PVC toch een stuk minder aantrekkelijk dan vooraf gedacht. Daarnaast heeft het PVC veel weg van het welbekende zeil of vinyl op rol van voorheen. En dit is niet de gewenste uitstraling bij een vloer met een kostprijs van €50 tot €80 de m2. Toch blijven de voordelen als de slijtvastheid en de waterbestendigheid voor velen een reden om toch voor een PVC vloer te kiezen.

PVC Vloer Eiken Grijs Bruin

 

Rest- en afvalhout als vloer

We leven in een tijd waarin men graag verantwoord wil leven. De natuur, recycling en duurzaamheid staan hierbij centraal. Ook in vloeren zien we dit terug, hergebruikte materialen zijn helemaal hip. Zo ook de houten vloeren gemaakt uit afvalhout. Let op: resthout, ook wel sloophout genoemd = zeker niet goedkoop! Deze vloeren zijn vaak zeer bewerkelijk en vragen arbeid. Daar het resthout flink moet worden behandeld om een kwalitatief hoogwaardige vloer te ontwikkelen. Is er dan ook een goedkoper alternatief? Jazeker, sloophout laminaat! Deze laminaat vloeren zijn compleet uit nieuwe materialen geproduceerd met een verouderd/vintage design.

 

Sloophout Laminaat - Versleten Planken Licht