06 mei Trends

Tuintrends zomer 2014

Tuintrends zomer 2014

Het zomerseizoen van 2014 komt er alweer bijna aan. Nog een paar maanden en u kunt weer genieten van de frisse geur van vers gemaaid gras, loungen in uw tuin en lange avonden tafelen met vrienden en familie. Maar wat zijn nu dé tuinhout trends in 2014?

Prachtige rose-tinten van Douglas hout

Bij deze tuintrend zien we ronde vormen, pasteltinten en gebruik van bloemenpatronen in zachte stoffen. Bij deze trend wordt veel gebruik gemaakt van Lariks Douglas hout, met haar fraaie roze look. Om voor contrast in uw tuin te zorgen wordt dit vaak gecombineerd met zwart gespoten zweedse rabatdelen of planken. Dit alles steekt weer schitterend af bij uw groene beplanting.
Wie met onbehandeld Douglas aan de slag wilt moet wel rekening houden met enkele zaken. Zo gaat Siberisch Douglas hout veel langer mee dan Midden-Europees Douglas. Zorg bij Lariks Douglas schermen, palen en planken dat het minimaal 5 cm boven het maaiveld gemonteerd wordt voor een langere levensduur. Zo kan uw hout goed droog waaien.

Buitenwarenhuis heeft een groot aanbod aan Lariks / Douglas planken, balken en schermen. 

Meubels in oud grijze kleur

Steigerhouten meubels of bloembakken met de mooie oud grijze kleur blijft in. Maak ze zelf met Vintage look steigerhouten planken. Vintage look steigerplanken hebben wel die oude look maar niet de nadelen van echt gebruikt steigerhout wat vaak te veel barsten en scheuren vertoond. Beige of zwart zijn de populaire wicker kleuren in 2014.  Natuurlijk blijven we loungen in de tuin, dus het aanbod ligstoelen en loungebanken blijft enorm.

Kunststof composiet groeit verder

Het onderhoudsvrij composiet is al jaren een veelgebruikt materiaal in de tuin. Steeds meer kunststof soorten, kleuren en maten zijn verkrijgbaar op het gebied van composiet vlonders en schuttingen.

Composiet maakt op dit moment een enorme ontwikkeling door, gerenommeerde merken als Elephant en Terrafina zijn daardoor erg in trek. Erg bijzonder dit seizoen is het assortiment van Resysta. Resysta is een bijzonder hout vervangend product. De vlonderplanken van Resysta zijn namelijk vervaardigd van 60% rijstvlies, 22% zout en 18% minerale olie. Deze samenstelling maakt Resysta ontzettend milieuvriendelijk en voorkomt boskap volledig, omdat het gemaakt is van afval en 100% recyclebaar is.
Tevens is Resysta door de samenstelling bestand tegen alle weersomstandigheden. De beschermende rijstvlies zorgt voor een vochtafstotende werking, waardoor er geen mos op algen op kunnen groeien. Deze eigenschappen zorgen er bovendien voor dat deze luxe antislip terrasplanken zeer veilig zijn, omdat regen, sneeuw, zout water en zon geen vat krijgen op dit product. Last but not least, Resysta breekt niet, rot niet, trekt niet krom, zet niet uit, splintert niet en behoudt toch het warme gevoel van hout.

Radiata Pine, bijzonder en betaalbaar

Radiata Pine is een zeer fraaie naaldhoutsoort afkomstig uit Australië en Nieuw Zeeland. Deze houtsoort heeft een lichtbruine rozige kleur en is erg makkelijk te bewerken. Hierdoor is deze terrasplank bijzonder geschikt om een onder andere een vlonder mee te bouwen.

Deze vlonderplank is aan de ene kant glad en heeft aan de andere zijde groef ribbels en kan zodoende aan beide zijden gebruikt worden als vlonderplank. Radiata Pine is een naaldhout soort. Deze vlonderplank is bruin geïmpregneerd voor een langere levensduur ca 7 - 15 jaar. Deze trendy plank is verkrijgbaar in verschillende lengtematen tot bijna 4 meter. Zoekt u iets bijzonders en betaalbaars voor uw nieuwe vlonder? Dan is Radiata Pine het product voor u!

Hout van tropische kokospalm

Voor wie echt iets bijzonders wil, zijn er vlonderplanken van kokospalmen. Deze zijn 100% massief tropisch hardhout. Een bijzonder soort hardhout voor een dakterras, balkon of vlonder. Deze effen planken hebben geen ribbels en hebben daardoor een bijzonder strakke uitstraling. De unieke tint van zwarte nerf met donker hout op een glad oppervlak zorgt voor een luxe look. De vlonderplanken van kokos zijn zeer hard, milieuvriendelijk en bestand tegen schimmel en vocht.

Door het gebruik van klemmen, kunt u de planken eenvoudig leggen zonder zichtbare schroeven. Kokosplanken zijn een goed alternatief voor traditioneel tropisch hardhout en komt uit duurzaam beheerde plantages in Azie (Maleisie). Kokosplanken worden geleverd onder het Greenlabel van Singapore. Daarmee is het een officiele gewaarborgde Greenlabel plank. Ons kokoshout (Cocos Nucifera, Palmaceae) LIME heeft duurzaamheidsklasse 1 en een prachtige structuur.

Beplanting

In 2014 komen de zachte, lieflijke en vriendelijke bloemen weer helemaal terug. Borders met ontelbare kleine bloemen is een beeld dat je veel zult zien. En het leuke is: alles mag gewoon bij elkaar. Heeft u liever wat gestructureerder? Ook de vakverdeling is helemaal terug. Voor u eigen kruiden- of groententuin zijn er speciale bakken die door middel van latjes, verschillende vakken vormen voor al uw kruiden, groenten of kleine bloemen. Combineer dit met grote groene planten, boompjes of struiken voor een optimale zomerse uitstraling.

Ook aan de mensen met een kleine buitenruimte is gedacht. Nog nooit was het verticale tuinieren of 'urban' tuinieren zo in als nu. Hang verschillende bakjes en potjes met kruiden, plantjes of bloemen aan een trellisscherm, voor een optimaal gebruik van uw schaarse vierkante meters!

Buiten genieten

Los van alle trends is het natuurlijk heerlijk om deze zomer te genieten van uw droomtuin. Centraal staat deze zomer het lange tafelen met vrienden en familie. Buiten relaxen, een eigen kruiden- of groentetuin en in openair het WK voetbal volgen.

Wat is er nou beter dan het WK kijken met uw vrienden onder uw eigen terrasoverkapping met een heerlijk zelfgemaakt hapje en een drankje? Met een overkapping of kapschuur, ook deze zijn in douglas hout de trend, heeft u voldoende schaduw voor een tv-scherm buiten, denk even goed na over de zonnestand rond de uitzendtijden, maak eventueel een dichte wand aan de zonnezijde. Wilt u zeker zijn van goede beeldkwaliteit buiten, gok niet op uw wifi maar graaf een stroom, internet en tv-kabel richting uw overkapping. Hier zult u geen spijt van krijgen.