16 mrt Over ons

Vakantiebudget verschuift naar de tuin

Het Coronavirus houdt mensen thuis. Dat zorgt volgens Henk Jan Bijmolt, eigenaar van online houthandel Gadero uit Groningen, voor een stijgende vraag naar thuisbezorging van tuinartikelen. 

Henk Jan van Gadero legt uit: ,,Gisteren hadden we onze beste dag ooit. Dat is bizar voor deze periode van het jaar. Normaal gebeurt dit nadat de klok is verschoven naar de zomertijd. Ons vermoeden is dat het budget voor de vakantie rap verschuift naar de tuin. We zien vooral een toename in thuisbezorging van prefab overkappingen, vlonders en terrastegels. Kortom, met name artikelen om meer buiten te ontspannen. Het zelf afhalen bij onze vestigingen zien we juist licht dalen. ''

Henk Jan Bijmolt vertelt verder: "We hebben chauffeurs wel duidelijke instructies gegeven klanten geen hand te geven en gepaste afstand te bewaren. Ze bellen niet meer aan bij de voordeur van de klant, wel bellen ze de klant zodra ze hebben gelost. We werken bij ons eigen warehouse in 3 strikt gescheiden ploegen voor de orderpicking, het kantoorpersoneel werkt waar mogelijk thuis. Chauffeurs laden bij ons ook op een andere wijze dan normaal, ze blijven in de cabine zitten en krijgen de papieren en koffie door het raam aangereikt."

henkjan

Gadero is reeds 10 jaar een hout- en steenwebwinkel met bezorging in Nederland, België, Noord Frankrijk en Duitsland.