14 sep

Visgraat of Planken, wat past bij u?

Het is tijd voor een nieuwe vloer, maar voor welk patroon kiest u? Visgraat is op dit moment helemaal hip en zorgt zeker voor een opvallende vloer. Nu bestaat het idee nog steeds dat visgraat vloeren duur zijn en dat u ze niet zelf kunt leggen, tegenwoordig is dit echter niet meer het geval. Maar vlak het gewone ‘rechttoe rechtaan’ patroon ook niet uit. Het planken patroon komt in een scala aan breedtes en kleuren en is makkelijk zelf te leggen.

Voor beide vloeren is dus wat te zeggen, maar welke vloer past het beste bij uw? Hieronder zetten we alle voordelen naast elkaar zodat u de beste keuze kunt maken. 

Een tijdloze vloer als eyecatcher in uw interieur

Hoewel steeds meer patronen hun opmars maken zien we toch nog steeds dat het plankenpatroon veel terugkomt. Dit is dan ook de meest voorkomende manier om een vloer te leggen. Het is makkelijk zelf te doen en blijft tijdloos mooi. Daarnaast is dit patroon geschikt voor alle ruimtes, wat niet voor alle legpatronen geldt. Ook heeft u bij dit patroon veel keuze uit verschillende breedtes en kleuren. Door in dit patroon wat afwisseling aan te brengen, maakt u het net iets spannender. Wissel bijvoorbeeld stroken met brede en smalle planken af of leg langere en kortere planken in dezelfde strook om uw vloer dynamischer te maken. 

Verschillende rechte vloeren

Laminaat

Vooral voor de prijsbewuste klant is laminaat een oplossing. Kwalitatief goed laminaat is vaak goedkoper dan PVC of parket en gaat meestal ongeveer 25 jaar mee. Daarnaast is laminaat erg vormvast, u hoeft dus niet bang te zijn voor veel werking. Ook het schoonmaken van laminaat gaat erg makkelijk, regelmatig stofzuigen en dweilen is genoeg. Het leggen van laminaat gaat de gemiddelde klusser ook nog eenvoudig af. Een moderne keuze is het landhuis laminaat van Floer met extra brede planken, deze zijn krasvast en hebben een Register Embossing voelbare houtstructuur. 

PVC vloer

Een PVC vloer heeft geen voegen en is daardoor zeer hygiënisch. Er kan zich namelijk geen vocht ophopen tussen de kieren zoals bij parket of laminaat wel een mogelijkheid is. Daarnaast is de vloer zeer makkelijk schoon te houden. Vocht is ook geen probleem voor een PVC vloer. Een vloer van PVC voelt warm aan uw voeten en zijn ze ideaal voor vloerverwarming. 

Eikenhout (parket vloer)

In het parket komen steeds vaker duoplanken voor. Deze planken zijn van meerdere lagen hout gemaakt, voornamelijk zodat ze minder werken en ook geschikt zijn voor vloerverwarming. Populair zijn de duoplanken met een eikenhouten toplaag. Zo krijgt u toch een mooie levende vloer vol karakter, maar met minder nadelen dan een massief houten vloer. Als uw vloer wat gebruikssporen gaat vertonen kunt u de eikenhouten toplaag nog enkele keren opschuren en opnieuw behandelen.

Moderne visgraat vloer

Het visgraat patroon is zeer in trek en niet zonder reden. Veel mensen hebben bij het zien van deze vloer nog de associatie met ambachtelijk werk, wat de vloer een luxe uitstraling geeft. Ook geeft een visgraat patroon veel karakter aan uw huis. Zeker nieuwbouwhuizen kunnen in het begin nog wat steriel aanvoelen, met de toevoeging van een visgraat vloer geeft u meer sfeer aan uw nieuwe huis. Daarnaast ziet een visgraat patroon er gewoon heel tof uit. Voor de echte doe-het-zelver is een visgraat vloer van laminaat prima zelf te leggen. Als u iets bijzonders voor uw huis wil is een visgraat patroon echt een aanrader.

Verschillende soorten visgraat vloeren

Visgraat laminaat

Het visgraat patroon is ook in laminaat verkrijgbaar. Super handig, want u heeft alle voordelen van laminaat en het is ook nog makkelijk te leggen. Met het kliksysteem van Floer legt u een visgraat vloer net zo eenvoudig als gewoon laminaat. U krijgt de linker en rechter planken in een apart pak, zodat u ze om en om kunt leggen. Daarnaast is visgraat laminaat voor een voordelige prijs verkrijgbaar. 

Visgraat PVC

Aangezien een Visgraat PVC vloer uit één stuk bestaat lijkt het zich niet te lenen voor een visgraat vloer, maar dit is niet waar. Zo zijn er nu hele mooie visgraat PVC vloeren op de markt. Deze vloeren zijn uitgerust met het visgraat patroon en lijken zeer realistisch. Dit komt mede door de register embossed houtstructuur, hierbij is het zichtbare patroon voelbaar in de planken. Daarnaast hebben alle individuele planken een vellingkant, zodat de vorm van de plank nog extra benadrukt wordt.

Eikenhouten visgraat parket

Visgraat is ooit begonnen met massief houten planken, maar tegenwoordig zien we veel duoplanken. Hierbij de onderlaag van een andere houtsoort dan de eikenhouten toplaag. Het voordeel hiervan is dat de planken minder werken. Daarnaast zijn deze planken wel geschikt voor vloerverwarming. Zo legt u nog wel een mooie levendige vloer met het speelse karakter van een visgraat patroon, zonder de nadelen van massief houten planken. 

Benieuwd naar alle opties op het gebied van deze of andere vloeren? Bekijk ons hele aanbod.