10 mei Trends

Vloeren trends 2017

We zijn alweer een tijdje onderweg in 2017. Een nieuw jaar brengt nieuwe producten, ontwikkelingen en trends met zich mee. Ook dit jaar hebben we alle vloeren beurzen en exposities afgespeurd op zoek naar de laatste vloerentrends. Ontdek onze belangrijkste bevindingen in het volgende artikel! 

Bruintinten

Lichte witte en grijze vloeren gingen de afgelopen jaren als “warme broodjes” over de toonbank. Deze trend zal nog wel even aanhouden. Echter zien we de bruine, donkere kleuren steeds vaker terugkomen. De verwachting is dan ook dat de bruintinten in het komende jaar flink terrein gaan winnen op de witte en grijze vloeren. Denk hierbij aan kleuren als chocolade en karamel bruin, maar ook donkere bruin/zwarte tinten als gerookt & grijs geolied.

Visgraat Vloer Zwart Geolied Eiken Duoplank

Carbon zwart geolied - visgraat

Bigger = Better

De afgelopen jaren zagen we het al: brede plankenvloeren zijn de trend. Deze trend blijft aanhouden. In de eiken vloeren is het produceren van een plank in 26 cm breedte vandaag de dag zeer normaal. Ook in de laminaat en PVC vloeren zien we de trend terug. Zo is er tegenwoordig zelfs een serie laminaatvloeren in 32,8 cm breedte beschikbaar!

Landhuis Laminaat Extra Breed Licht Eiken Vloer

Extra brede laminaat vloer - 32,8 cm breed

Reuze Visgraat

Het visgraatverband is helemaal terug! Ook in 2017 blijft het visgraat in de voordelige en werkingsvrije duoplank vorm zeer populair. Zoals eerder benoemd worden de plankenvloeren steeds robuuster en breder en dat zien we ook terug in het visgraat. Hoe? Met een reuze visgraat afmeting van 90 x 18 cm, hedendaags de meest voorkomende afmeting! Populaire afwerkingen in het visgraat zijn het verouderde design met een naturel olie, maar zeker ook het gerookt wit geolied reuze visgraat. 

Eiken Visgraat Vloer Wit Geolied Enkel Gerookt Duoplank

Reuze visgraat vloer - enkel gerookt wit geolied

PVC & Vinyl

De PVC vloer kennen we inmiddels al een tijdje, toch is de opmars van deze houtvervanger nog lang niet voorbij. Dit jaar is er door een aantal topmerken in PVC ook visgraat geïntroduceerd, voor het leggen van de stroken in het populaire visgraatverband. Men is echter nog wel eens huiverig voor PVC vloeren vanwege weekmakers en andere giftige stoffen. Dit heeft indirect gezorgd voor de intrede van de de vinyl vloer, een “schoner” alternatief voor de PVC vloer, over het algemeen even sterk.

PVC Vloer Verlijmd Floer Eiken Bruin

Verlijmde PVC vloer

Conclusie

De trends van de afgelopen jaren zetten zich onverminderd door. Waar robuust en breed al tijden populair is, worden de vloerplanken nog iedere dag breder. De vraag naar traditionele visgraat vloeren blijft toenemen. Ook de witte en grijze tinten zijn nog steeds veel voorkomend. Echter zien we, als belangrijkste ontwikkeling, laatst genoemde trend afnemen. De klassieke bruine tinten maken in 2017 een comeback. Goed om rekening mee te houden tijdens de aanschaf van uw vloer!

Bruin Karamel Visgraat Vloer Eiken Duoplank

Karamel bruin geolied - visgraat vloer

Ontdek het unieke assortiment vol trendy lamelparket, visgraat, laminaat en PVC vloeren bij Houthandel Gadero!