01 nov Kerst

Waar moet u om denken bij een kerstboom op het werk?

2021 nadert. Een sfeervolle kerstboom voor in de hal of kantine mag natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken binnen uw bedrijf, gemeente of winkel.

Echte kerstboom 

Wordt het dit jaar een echte kerstboom uit de natuur in de kantine of een grote kunstkerstboom met ingebouwde led lampjes midden in de winkel? Bij beide opties is brandveilig het toverwoord. Een echte kerstboom kunt u hiervoor laten impregneren met een spray.  Bij een echte kerstboom is het nathouden van uw boom ook aan te raden. Ook een gezaagde, echte kerstboom zuigt nog vocht op. Kies dus bij voorkeur voor een kerstboomstandaard waar 5 cm water in gegoten kan worden. Bij het kopen van een kunstkerstboom even opletten op deze brandwerend zijn en het CE / KOMO keurmerk hebben. De kunstkerstbomen bij Gadero zijn allemaal brandvertragend behandeld.

Easyfix kerstbomen

Dan moet de kerstboom natuurlijk nog even snel geplaatst worden. Bij echte kerstbomen vindt u bij tuincentra en online shops steeds meer bomen met een Easyfix aansluiting. Dit is een kegelvormige boorgat onder in de stam die precies past op een Easyfix kerstboomstandaard. Zo kunt u dus zonder gereedschap razendsnel uw kerstboom opbouwen en aftuigen.

Kunstkerstboom met LED verlichting

Het optuigen kan beginnen. Met name bij een grote kerstboom is het plaatsen van lampjes een tijdrovende klus. In een kerstboom van 2 meter gaan immers gemakkelijk 200 lampjes. Bij kunstkerstbomen is dit probleem opgelost. Daar vindt u steeds meer modellen met voorgemonteerde led lampjes. Neem bijvoorbeeld de kunstkerstboom Amsterdam. Deze wordt standaard geleverd met gemonteerde LED verlichting en smart adapter. Let er bij de kunstkerstbomen op of de led lampjes slim geschakeld zijn, hiermee bedoel we of de overige lampjes doorbranden indien er eentje stuk gaat. Ook een meekleurend groen in plaats van zwart snoer maakt uw boom helemaal af. 

Brandveiligheid van kerstbomen

Match de hoogte van uw kerstboom met de hoogte van uw ruimte. Zo lijkt in een 3,5 meter hoge hal een kerstboom van 3 meter het mooist. Voor de brandveiligheid adviseert het Instituut Fysieke veiligheid wel een iets lagere maat. Uiteraard plaatst u de boom niet in de looplijnen van uw vluchtroutes.

De kerstversiering, in de vorm van wat ballen en slingers, bijvoorbeeld in uw bedrijfskleuren, is het werk niet. Voeg wat pakjes onder de boom toe. Dat trekt altijd.

Tot slot, voor grote maten kerstbomen biedt Gadero met een snelle bezorgservice uitkomst. Zo heeft onze kerstboom shop Gadero brandveilige kunst en echte Nordmann kerstbomen van 2,5 tot 5 meter te koop. Dat scheelt een hoop gesleep. Bovendien leveren wij de echte kerstbomen in een smal netje. Knip deze pas los zodra de boom recht staat.

Alvast een fijne kerst!