30 okt Kerst

Wat is het verschil tussen PE en PVC bij kunstkerstbomen?

Bent u van plan dit jaar een kunstkerstboom te kopen? U ziet termen als PE/PVC takken, maar u heeft eigenlijk geen idee wat hiermee bedoeld wordt? In dit blog leggen we uit waar de verschillende materialen voor staan en zo kunt u de beste keuze maken. 

 

Toch liever de boom even in het echt bekijken? In onze showroom in Breukelen staan de modellen Amsterdam, Wassenaar en Winterberg opgesteld. 

Materiaal PE kerstboom

PE staat voor polyethyleen of polyetheen en dit is een soort kunststof. Kunstkerstbomen van PE hebben takken die gegoten worden in een mal, deze mal wordt gemaakt van echte kerstboom takken. Dit proces is erg tijdrovend en dus prijzig. Het voordeel is dat er veel verschillende mallen gebruikt worden en de takken er stuk voor stuk uniek uit zien. Een kerstboom van PE ziet er dus heel echt uit, helemaal als de takken ook nog eens in meerdere kleuren gespoten worden. Daarnaast heeft PE een langere levensduur dan het andere materiaal PVC. Een kunstkerstboom van PE is erg prijzig, daarom wordt het materiaal vaak gebruikt in combinatie met PVC. 

De takken van PE zijn net echt, met bruine takken en groene naalden.

Materiaal PVC kunstkerstboom

PVC staat voor Polyvinylchloride. PVC is een veel toegepaste soort kunststof en wordt gebruikt in heel veel producten die wij in ons dagelijks leven gebruiken. Het proces om PVC voor kunstkerstbomen te maken is eenvoudig en kost relatief weinig. Van de PVC worden een soort dunne stroken gemaakt met inkepingen, deze stroken worden om de metalen takken gedraaid. Een kunstkerstboom die alleen van PVC gemaakt is heeft echter een weinig natuurlijke uitstraling. 

Takken van PVC zijn gevormd door de snijmachines, dit ziet er minder natuurlijk uit. 

Kunstkerstbomen van PE/PVC

Met een kunstkerstboom van PE/PVC heeft u het beste van beide materialen. De takken worden opgebouwd uit de echte natuurgetrouwe takken, PE, aan de buitenzijde. En voor de opvulling van de boom, aan de binnenzijde, PVC takken. Wilt u de beste keuze van materialen en de mooiste kleuren? Kies dan een kunstkerstboom Wassenaar, deze heeft een zeer natuurgetrouwe uitstraling door de mix van materialen en de in verschillende kleuren gespoten takken.

Mix van PE en PVC materialen, met daarbij het PE materiaal gespoten in licht en donkergroen. 

Kunstkerstboom PVC/Flock

De laatste materiaalsoort die we bespreken is PVC/Flock. De basis is gemaakt van PVC, hierop is een blijvende laag sneeuw gespoten. De sneeuw hecht zich aan de naalden en takken en blijft lang zitten, zelfs nadat de boom herhaaldelijk opgeborgen wordt en opnieuw wordt opgezet.

PVC takken met sneeuw bespoten, de sneeuw hecht aan de takken. 

Veilige kunstkerstboom

Een grote kunstkerstboom wordt veelal gebruikt op het werk of bij uw bedrijf. Er zijn strenge veiligheidseisen verbonden aan producten die u in uw pand plaatst. Alle gebruikte materialen van kunstkerstbomen zijn brandveilig getest en veilig bevonden volgens de veiligheidsnorm NEN-EN 71-2. Op aanvraag kunnen wij een certificaat aanleveren met deze uitslag. 

Welke kunstkerstboom kiezen

Welke kunstkerstboom moet u kiezen; Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet welke soorten kunstkerstbomen Gadero in haar assortiment heeft en uit welke materialen deze bestaan.

Deze bovenstaande kunstkerstbomen hebben allemaal een stam en staan op een stevige stalen voet.

Grote volle kunstkerstboom

De mega grote kunstkerstbomen zijn qua model allemaal gelijk, het verschil in materiaal zorgt voor een verschil in de prijs. Daarom is het van belang bij het kiezen van deze grote volle kunstkerstboom dat u kijkt naar de gewenste hoogte, budget en of u een kunstkerstboom met of zonder lampjes zoekt. Het verschil in PE/PVC of PVC is bij dit formaat kunstkerstboom vooral merkbaar in de portemonnee. 

  • Mega grote kunstkerstboom Oslo en Chamonix - PVC - Met of zonder lampjes
  • Mega grote kunstkerstboom Lillehammer, Innsbruck en Vancouver - PE/PVC - Zonder lampjes of met losse of ingebouwde verlichting
  • Mega grote kunstkerstboom Calgary - PVC/FLOCK - Besneeuwde kerstboom