28 feb Vloeren

Welke vloer is geschikt voor de kinderkamer?

Met het kiezen van de juiste vloer voor de kinderkamer is het belangrijk om rekening te houden met een vloer die tegen een stootje kan. In een huishouden met kinderen wordt er namelijk veel gevraagd van een vloer. Kinderen spelen, kruipen, liggen en springen op de vloer. Uiteraard wilt u dat een vloer lang mee gaat en na jaren weinig beschadigingen toont. Bovendien brengt een kind een groot deel van de tijd op de vloer door. Ze groeien, leren lopen en spelen op de vloer. De kwaliteit van de vloer is dus zeer belangrijk.

Maar hoe weet u welke vloer sterk genoeg en ook nog veilig voor kinderen is? In de onderstaande blog vertellen wij u precies waar u op dient te letten voor de nieuwe vloer in uw kinderkamer. 

De kwaliteit van een vloer

De kwaliteit van PVC en laminaat vloeren wordt aangetoond door middel van gebruiksklasse. De gebruiksklasse van vloeren wordt opgedeeld tussen huishoudelijk gebruik, commercieel gebruik en industrieel gebruik. Wanneer u een vloer koopt is het belangrijk hierop te letten. Er zijn vloeren met een lage gebruiksklasse die daardoor niet geschikt zijn voor in een kinderkamer. U leest hier meer over in onze blog: "Wat houdt de gebruikersklasse van een Laminaat of PVC vloer in?".

PVC vloer geschikt voor kinderen

Een gezond binnenmilieu

Naast de kwaliteit van de vloer speelt een gezond binnenmilieu een belangrijke rol. Dit kunt u gemakkelijk filteren met behulp van keurmerken, certificaten en de emissiewaarde. Heeft een PVC vloer de voorkeur? Dan is het belangrijk om te letten op het certificaat dat de vloer bevat. Dit omdat PVC vloeren gemaakt zijn van kunststof, welke in enkele gevalleen schadelijk kunnen zijn. 

Dankzij het certificaat weet u of de vloer bijdraagt aan een gezond binnenmilieu en zo min mogelijk schadelijke stoffen bevat. De emissiewaarde en certificaten geven dit aan. Een lage emissiewaarde (bijv. A+) bij een PVC vloer betekent dat de uitstoot van schadelijke stoffen laag is. Dit is erg belangrijk, voor een huishouden met kinderen en zeker voor in de kinderkamer.

Vloer in de kinderkamer

PVC vloeren die het keurmerk REACH dragen voldoen aan de wettelijke Europese regelgeving omtrent de verwerking van chemische stoffen in producten. Dit certificaat wordt ook vaak afgegeven bij kinderspeelgoed. Zo bent u verzekerd van een vloer zonder schadelijke stoffen. Bij een laminaatvloer worden er tegenwoordig geen schadelijke kunststoffen verwerkt in de vloerdelen. Hierdoor speelt dit bij de betere laminaat merken als Floer, Quick Step & Meister geen rol.

De toplaag van de vloerenvisgraat vloer kinderkamer

Bij laminaat wordt de vloer beschermd voor krassen en beschadigingen door een anti-kras laag. Dit is een beschermingslaag waardoor de vloer wordt gezien als duurzaam en krasvast. Voor een vloer in de kinderkamer is het aan te raden om een kwalitatief goede vloer te kiezen die is afgewerkt met een anti-kras laag. Bij een PVC vloer wordt dit aangetoond door de slijtlaag. Hoe dikker de slijtlaag, hoe beter uw PVC vloer beschermd is tegen krassen, beschadigingen en slijtvast mag worden genoemd. Een slijtlaag bij PVC wordt al erg dik genoemd wanneer deze 0,55 mm is.

De stijl van de kinderkamer

Nu u op de hoogte bent van de kwaliteitseisen, de toplaag van de vloeren en hoe de vloer kan bijdragen aan een gezond binnenmilieu, is het ook leuk om te kijken naar de stijl van de kinderkamer. U heeft vast een voorkeur van de gebruik van kleuren voor de kinderkamer of zelfs een interieurstijl in gedachten. Een vloer kiezen die hierbij past, is soms nog niet zo makkelijk.

We hebben voor u de top 3 vloeren voor de kinderkamer opgesteld.

1. Visgraat laminaat op de kinderkamer

Wilt u een visgraat laminaatvloer op de kinderkamer? Dat kan! Bij Gadero verkopen we visgraat laminaatvloeren van het merk A-kwaliteit merk Floer. Deze vloeren zijn ijzersterk door de 1, 2 cm dikte, afwerking en anti-kras laag. Daarnaast hebben deze vloeren een realistische, voelbare houten uitstraling en 35 jaar garantie! Tip: Bekijk het Floer Visgraat Laminaat - Onbehandeld Eiken

2. PVC vloeren

Verlijmd PVC is ook een aanrader! Een groot bijkomend voordeel van een PVC vloer is dat deze 100% waterbestendig zijn. Wij bieden onder andere mFLOR, Floer en Beautifloor Plak PVC vloeren aan.
Tip: Bekijk het mFLOR Broad Leaf - Dark Sycamore

3. Click PVC vloer voor de kinderkamer

Ook Click PVC is zeer aan te raden op de kinderkamer! Deze vloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen, hoeven niet verlijmd te worden en zijn alsnog 100% waterbestendig. Laat uw kind per ongeluk drinken vallen? Dat is geen probleem want deze vloer zal er niet beschadigd door raken!
Tip: Bekijk het Floer Visgraat Click PVC - Rijn Gerookt Wit!

Bij Gadero hebben we natuurlijk nog veel meer binnenvloeren, voor uw kinderkamer of elke andere ruimte in uw huis.