Blokhut Bayern 500 x 450 x 290 cm + Luifel 120 cm Wanddikte 44 mm

Productnummer: DE11491   |   Wordt geleverd met losse roedes voor deur en ramen   |   Inclusief dubbele deur met Dubbel Glas

€ 5.002,75 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 4-6 weken)
Kit voor dakbedekking
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Samenstelling Sluiten
  • € 5.002,75 Standaardproduct Blokhut Bayern 500 x 450 x 290 cm + Luifel 120 cm Wanddikte 44 mm
  • € 0,00 Extra opties bekijk opties
  • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Bayern 500 x 450 x 290 cm + Luifel 120 cm Wanddikte 44 mm

  • Wanddikte 44mm (extra stevig)
  • Inclusief Veranda 140 cm diep
  • Uit te breiden met diverse opties
  • 2 stuks hoge te openen ramen (dubbel glas)
  • Exclusief dakbedekking (Dakshingles sterk aanbevolen)
  • Onbehandeld (Behandelen sterk aanbevolen)

Blokhut Bayern 500 x 450 x 290 cm + Luifel 120 cm Wanddikte 44 mm

Op zoek naar een ca. 5 x 5 meter blokhut in klassieke chaletstijl met zadeldak die u wilt gebruiken als tuinhuis, vakantiewoning of tuinkantoor? Dan is blokhut Bayern helemaal wat u zoekt. Blokhut Bayern is 500 cm breed, 450 cm diep en heeft een nokhoogte van ca. 290 cm. Deze charmante houten chalet biedt aan de voorkant tevens over een luifel, die nog eens 120 cm extra diepte geeft aan het dak van de prefab Bayern blokhut. Onder de luifel bevindt zich tevens een veranda van ca. 480 cm breed en 140 cm diep, die wordt geleverd met houten hekwerk voor extra privacy. De veranda is een verlenging van de blokhut en is geweldig voor mensen die van de frisse buitenlucht houden, maar ook een fijne schaduwplek. 

Blokhut Bayern - wanddikte 44 mm en dubbel glas

Houten Blokhut Bayern heeft een wanddikte van 44mm en wordt opgebouwd met traditionele onbehandelde blokhutprofielen met kruisverbinding. Door de extra dikke wanden van 4.4 cm heeft Blokhut Bayern een prima isolatiewaarde. Aan de voorkant bevindt zich een dubbele deur en twee te openen hoge smalle ramen. Zowel de dubbele deur en de ramen worden standaard met dubbele beglazing. Door de hoge ramen met veel glas heeft u aan lichtinval geen gebrek, waardoor de royale blokhut Bayern perfect geschikt is als vakantie chalet of tuinkantoor.

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 500x450 cm + Luifel 120 cm
Funderingsmaat 480x590 cm
Nokhoogte 290 cm
Ramen 2 te openen (57x193cm)
Deuren 1 Dubbel (150x193)
Beglazing Dubbel Glas
Daksoort Zadeldak
Dakbedekking Exclusief
Dakoppervlak 31.9 m²
Inhoud 49.7 m³
Oppervlakte (m²) 19.9 m² + 6.7 m²
Gespiegeld op te bouwen? Nee
Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Bayern kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Bayern. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties.

1. Laten impregneren en transparant aflakken - Door ons uw blokhut Bayern laten impregneren (aanbevolen) betekent dat uw tuinhuis in een bad impregneermiddel dompelen. Het impregneermiddel beschermt tegen schimmels en (standaard) insecten. De actuele levertijd van door ons laten impregneren vindt u hier. Deze levertijd kan in het drukke voorjaar en zomer oplopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis daarna doorgaans met onze transparante Embadecor beits.

2. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 7 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschotplanken worden niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we deze grondverf spuitlaag. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan beits in kleur na keuze. 

Dakbedekking

Blokhut Bayern wordt standaard geleverd exclusief dakbedekking. U vindt bij de extra opties de mogelijk voor het meebestellen van Dakshingles in diverse kleuren en patronen (meerprijs). Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Zwart (populair), Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. 

Let op! De dakshingles worden geleverd zonder montagekit. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van kit voor dakbedekking / dakshingles. Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen via de extra opties. 

Voor het afvoeren van hemelwater van het zadeldak van blokhut Bayern kunt u tevens via de extra opties complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een vuurverzonken dakgootset van 125mm breed of kunststof dakgootset van 100mm in de kleur antraciet. De dakgootsets worden gecompleet als set geleverd met bevestigingsmateriaal en zijn eenvoudig op maat te maken en te plaatsen.

Fundering

Houten chalet Bayern is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Plaats de funderingsbalken op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 430 x 430 met een extra diepe luifel van 220 cm? Kies dan voor Blokhut Frodo. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 540 x 763 cm? Kies dan voor Blokhut Wigan.

Bestel ca. 5 x 5 meter blokhut Bayern nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.

Deze blokhut met luifel kunt u hier inclusief accessoires goedkoop en met garantie bestellen. De levertijd van dit onbehandelde tuinhuisje met luifel gedeelte is circa 10 dagen (onbehandeld). Wij leveren dit tuinhuis met overkapping niet alleen goedkoop maar ook met 5 jaar garantie op houtrot en onder gunstige thuiswinkel service voorwaarden. Blokhut Barern valt onder de 5 x 5 modellen, een veelverkochte maat voor wie een blokhut met veel bergruimte zoekt. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Met Luifel + Veranda Blokhut Bayern Blokhut Bayern 500 x 450 x 290 cm + Luifel 120 cm Wanddikte 44 mm   |   Wordt geleverd met losse roedes voor deur en ramen   |   Inclusief dubbele deur met Dubbel Glas Op voorraad
€ 5.002,75 Per stuk incl. BTW