Logo Gadero
service

Blokhut Billy 500 x 500 x 250 cm + Luifel 70 cm Wanddikte 70 mm

Productnummer
DE11504
Deuren en ramen naar wens te plaatsen in de buitenwanden!
blokhut_billy_sfeer
blokhut_billy_maten
blokhut_billy_plattegrond
blokhut_billy_3d_bovenaanzicht
Per stuk,vanaf

6.885,95

incl. BTW

Niet op voorraad
Details
Diepte
500 cm
Breedte
500 cm
Hoogte
250 cm

Plus- en minpunten

 • Wanddikte 70mm (extra stevig)

 • Dubbel Glas & Draai-kiep ramen (2-hand systeem)

 • Uit te breiden met diverse opties

 • Geleverd exclusief voorgezaagde gaten voor ramen en deur (Bepaal zelf waar u deze plaatst)

 • Exclusief Dakbedekking (via extra opties los bij te bestellen)

 • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)

 • Starterset niet inbegrepen (voor o.a. plaatsen dakshingles een must)

Specificaties

Wanddikte
70 mm
Gewicht
1680 kg
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Kleur
Blank
Diepte
500 cm
Breedte
500 cm
Hoogte
250 cm
Pakketmaat
615 x 118 x 80
Behandeling
Onbehandeld
Dak type
Punt dak

Blokhut Billy 500 x 500 x 250 cm + Luifel 70 cm Wanddikte 70 mm

Op zoek naar een blokhut van 5 x 5 meter met zadeldak met extra dikke wanddikte voor het gebruik als tuinkantoor, gastenverblijf of hobbyruimte? Blokhut Billy is een unieke houten tuinhuis met een wanddikte van maar liefst 70mm. Blokhut Billy is 500 cm breed, 500 cm diep en heeft een nokhoogte van ca. 250 cm. Aan de voorkant van deze houten chalet bevindt zich een luifel die nog eens 70 cm extra diepte geeft. De totale diepte van blokhut billy komt hiermee uit op 570 cm.

Deur en ramen naar wens te plaatsen in de buitenwanden

Deze unieke blokhut Billy wordt standaard geleverd zonder voogezaagde gaten in de buitenwanden voor het plaatsen van de meegeleverde enkele deur en 5 te openen ramen. Zo kunt u naar wens helemaal zelf bepalen waar u de deur en ramen plaatst in de wanden van de blokhut. Kortom, bent u op zoek naar een ruime blokhut met net dat extra beetje vrijheid waarbij u zelf wilt bepalen waar de deur en ramen komen, dan is Billy de perfecte blokhut voor u. U ontvangt een uitgebreide handleiding bij blokhut Billy waarin exact omschreven staat hoe u de gaten voor de deur en ramen maakt.

Ramen en deurpakket

Blokhut Billy wordt geleverd met een standaard ramen en deurpakket van gelamineerde grenen bestaande uit een enkele deur met halfglas en cilinderslot. De meegeleverd ramen beschikken over aluminium watergoten en zijn te openen middels draai-kiepsysteem (2-hand systeem). Voor de enkele deur en ramen geldt dat deze voorzien zijn van dubbel glas.

Meegeleverd:

 • Enkele deur: 90x196 - 1 stuks

 • Enkele raam: 79x91 - 2 stuks

 • Dubbele raam: 159x91 - 2 stuks

 • Toilet raam: 51x54 - 1 stuks

Blokhut Toilet Kit

Voor het plaatsten van het meegeleverde toilet raam kunt u tevens een toilet kit meebestellen. Met deze Blokhut Toilet Kit creëert u een intern toilet of extra bergruimte in de hoek van blokhut Billy. Deze tuinhuis Toilet Kit is 120 cm breed, 140 cm diep en 200 cm hoog. Deze handige houten extra berging / is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een wanddikte van 28 mm, en wordt geleverd met stevige enkele dicht deur 83 x 190 cm (inclusief kozijn). Daarnaast wordt deze Toilet Kit geleverd met dakplanken, zodat de ruimte volledig is afgesloten om volledige privacy in uw blokhut te garanderen.

Let op! Wenst u geen toilet kit mee te bestellen, dan kunt u het meegeleverd toilet raam gewoon naar wens plaatsen in de buitenwand van blokhut Billy.

Specificaties Blokhut Billy

 • Hout geschaafd: Ja

 • Houtsoort: Scandinavisch Vuren

 • Wanddikte: 70mm

 • Afmetingen: 702 x 532 cm

 • Luifel: 70 cm

 • Funderingsmaat: 480 x 480 cm

 • Nokhoogte: ca. 250 cm

 • Ramen: 5

 • Deuren: 1 x enkele buitendeur

 • Type Beglazing: Dubbel glas

 • Type Dak: Zadeldak

 • Dakbedekking: Exclusief

 • Oppervlakte: 22.2 m²

 • Dakoppervlak (m²): 23.0 m²

 • Inhoud (m³): 50.0 m³

 • Gespiegeld op te bouwen? Nee

 • Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding: Ja

Starterset (extra optie)

Voor 70mm dikte Blokhut Billy kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiële onderdelen voor Blokhut Billy. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op: Dakplankspijkers en asfaltnagels voor het plaatsen van dakshingles worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Ventilatie

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur van uw tuinhuis zorgt. Een stormankerset zorgt voor extra stevigheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van deze blokhut Billy 3 opties:

1. Indien u blokhut Billy geimpregneerd wenst te hebben dan kunt los impregneermiddel meebestellen via de extra opties. Hiermee kunt u zelf het hout van deze blokhut impregneren en hoeft u niet rekening te houden met met gemiddeld 4-10 weken extra levertijd.

Wie niet van groen of bruin geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneer. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie zijn tuinhuis gaat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Ons advies is na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog de blokhut af te lakken met een transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen. Het voordeel daarvan is de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit. Verf uw blokhut daarna nog twee keer in één of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen grijs en de wanden wit.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw aan te brengen, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Leg de (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken en zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen. Voor dekkende Embalan verf heeft u de keuze uit diverse kleuren, kijk hiervoor bij de extra opties.

3. Wilt u de nerfstructuur zichtbaar houden? Dan adviseren wij om deze blokhut onbehandeld te bestellen en zelf te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 13 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot. Kijk bij de extra opties voor het meebstellen van transparante beits in diverse kleuren.

Fundering

Deze houten woning Billy is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer. Voor blokhut Moderna geldt dat deze wordt geleverd exclusief funderingsbalken. Wij adivseren ten zeerste om kunststof funderingbalken mee te bestellen. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels of bij voorkeur op een gestorte betonvloer. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden of met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken bij drassige ondergronden.

Dakbedekking

Blokhut Billy wordt standaard geleverd zonder dakbedekking. Via de extra opties heeft u de mogelijk tot het meebestellen van diverse type en kleuren dakshingles. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van de door u gewenste dakbedekking waaronder Dakshingles Recht Zwart, Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur groen.

Let op: Dakplankspijkers en asfaltnagels voor het plaatsen van dakshingles worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. Voor het plaatsen van dakshingles adviseren wij tevens om Kit voor dakshingles mee te bestellen. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van de starterset en kit voor dakbedekking.

Voor de afwatering van hemelwater van het puntdak van blokhut Billy is het tevens mogelijk om een complete dakgootset mee te bestellen. Kies hierbij uit een verzinkte dakgootset van 125mm of een kunststof dakgootset in de kleur antraciet van 100mm. De dakgootsets worden compleet als set geleverd en zijn eenvoudig op maat te maken en te plaatsen.

Houten Vloer

Blokhut Billy wordt standaard geleverd exclusief houten vloer. Voor het gebruik van blokhut Billy als tuinkantoor, hobbyruimte of gastenverblijf adviseren wij om via de extra opties een complete houten vloer mee te bestellen. Kies daarbij een onbehandelde of geïmpregneerde vloer van 18 of 26 mm (sterk aanbevolen).

Alternatieve Blokhutten

Bent u op zoek naar een soortgelijke blokhut met dezelfde afmeting, maar dan met voorgezaagde gaten voor de meegeleverde ramen en deur? Bekijk dan Blokhut Dingle. Of bent u op zoek naar een vergelijkbare moderne blokhut van ca. 5 x 5 meter cm met een wanddikte van 44mm? Bekijk dan Blokhut Hendrick. Deze en andere vergelijkbare blokhutten vindt u onderaan deze pagina onder het kopje alternatieven voor dit product.

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet