Logo Gadero
service

Beitz - Blokhut & Tuinhuis beits Blank 2,5L Zijdeglans

Productnummer
16325
beitz_blokhut_tuinhuis_blank
Dit product is uit het assortimentBekijk hiernaast vergelijkbare producten

Plus- en minpunten

  • Hoog rendement

  • Sterke bescherming

  • Éénpot-systeem

  • Ook te gebruiken op steen!

Specificaties

Kleur
Geen kleur
Kleur Beitz
Kleurloos
Dekkend of transparant
Transparant

Beitz - Blokhut & Tuinhuis beits Blank 2,5L Zijdeglans

Bent u opzoek naar een kleurloze, beschermende beits voor uw tuinhuis of blokhut? Dan is dit de perfecte variant! Hoewel goedkoper, doet het qua kwaliteit niet onder van bekende merken als Rambo of zelfs Koopmans Perkoleum. Beitz - blokhut en tuinhuis beits is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Deze kleurloze variant is daar dus 1 van. Dit is perfect voor mensen die hun hout willen beschermen zonder een nieuwe kleur aan te brengen! De beits is zijdeglanzend, dit betekent dat het een klein beetje glimt.

De beits beschermt het hout van uw schuur, tuinhuis, blokhut maar ook schutting en al het andere tuinhout in een handomdraai. Door vochtregulatie krijgt u na het beitsen veel minder last van problemen als houtrot, schimmel, algen, kromtrekkend hout en meer. De beits is zeer elastisch en bladert niet. Te gebruiken op vrijwel alle houtsoorten en zelfs op steen. Het betreft een beits op basis van lijnolie. Voor een goed resultaat is het slim om de eerste laag te verdunnen met 15 procent terpentine voor extra makkelijke verwerking. Omdat de beits zo makkelijk is in gebruik, lang mee gaat en sterk is. Wordt het vaak vergeleken met Perkoleum van Koopmans. Toch is het een stuk goedkoper!

Beitz - Blokhut & Tuinhuis beits 2,5L Perkoleum vervanger instructies

Begin met het uitzoeken van een geschikte dag. Het dient namelijk droog te zijn en niet te koud. Daarnaast is het ook niet verstandig om bij te hoge temperaturen te beitsen. Het beste is ongeveer tussen de 12 en 22 graden. Het dient minstens 24 uur droog te zijn en de luchtvochtigheid mag ook niet te hoog zijn om een slechte droging te voorkomen. Voor gebruik uitgebreid roeren. Ook tijdens het aanbrengen tussen door regelmatig even doorroeren voor een goede spreiding van de pigmenten en een egaal resultaat. Breng vervolgens aan met een kwast of roller. Doe dit niet onnodig dik. Laat 24 uur drogen voordat u een eventuele tweede laag aanbrengt. Per liter bewerkt u ongeveer 15 vierkante meter, afhankelijk van de zuiging van het hout. Dit kan soms erg verschillen per houtsoort of per plank.

TIP: bij de eerste laag kan het slim zijn om de beits te verdunnen met 15% terpentine. Dit zorgt voor een betere hechting en makkelijkere verwerking!