Gadero klustips

Wij adviseren u altijd met handige stappenplannen en montagetips

Gadero klustips

Blokhutdeuren monteren

Blokhutdeuren plaatsen

In deze video laat Henk Jan zien hoe u de deuren van een blokhut monteert. Let op de deurkozijnen mag u nooit vastschroeven aan uw wanden. Zo kunnen uw blokhutwanden hun werking niet meer kwijt. Na het ophangen van de deuren komt het vaak voor dat u na een half jaar de blokhutdeuren nog iets bij moet stellen. Dit kan eenvoudig door de scharnieren te stellen, net zo lang tot de 2 deuren weer in lijn staan en de deur prettig sluit. Bekijk onze video voor meer doe het zelf voor het plaatsen van blokhut deuren.

Cilinderbout plaatsen 

Wanneer u de cilinderbout in de deur plaatst, doe dan de deur op slot, zo krijgt u minimale verschuiving. Ons advies is om dit met de hand te doen, met een accuboormachine heeft u kans dat de schroefdraad kapot draait. Als u daarna het schild er weer afhaalt, kunt u goed zien of de cilinderbout er goed ingedraaid is. Dit is nogal nauwkeurig werk. Wanneer u de schilden vastmaakt, hoeft u niet voor te boren. U kunt het geheel daarna eenvoudig vastschroeven. Hierna kunt u met een inbussleutel de klink aandraaien. 

Blokhutdeur monteren

Blokhutdeuren monteren

Bij deze houten tuinhuis deuren worden roedes geleverd. U heeft altijd de optie om deze later nog te monteren. Dankzij deze roedes krijgt uw blokhut een ander design. Deze roedes kunt u op 6 punten vastzetten met een spijker. 

Blokhutdeur monteren roedes

GaderoTip: let altijd goed op hoe u de cilinder plaatst. Aan beide kanten moet genoeg ruimte zijn. 

Wilt u naast uw tuinhuis enkele of dubbele deuren afhangen ook uw blokhut ramen monteren, dan uitsluitend de onderkant monteren aan uw blokhutprofielen. De zijkanten en bovenkant altijd zweven monteren, dus nooit vastschroeven aan uw waden.