Blokhutprofiel / Damwandprofiel Massaranduba Hardhout 2.8 x 14.5 cm Glad geschaafd

Productnummer: LDS15610-28-145 Horizontaal of verticaal gebruiken   |   Tong en Groef   |   Glad geschaafd

Vanaf € 11,45 per stuk
Delen via WhatsApp
Blokhutprofiel Massaranduba Hardhout 2.8 x 14.5
120 cm x 14.5 cm x 2.8 cm € 12,95 € 11,45 per stuk
% 120 stuks -5% Korting Meer dan 500 op voorraad

Voor- en nadelen van Blokhutprofiel / Damwandprofiel Massaranduba Hardhout 2.8 x 14.5 cm Glad geschaafd

  • Stapelplanken voor schutting of damwand
  • Duurzaam hardhout
  • Glad geschaafd
  • Passen in 85x85 mm hardhout gleufpalen

Blokhutprofiel / Damwandprofiel Massaranduba Hardhout 2.8 x 14.5 cm Glad geschaafd

Zelf een robuuste schutting, beschoeiing of paardenbox maken? Dat kan allemaal met deze Massaranduba blokhutprofielen. Massaranduba is een hardhoutsoort die bekendstaat om zijn hardheid en prachtige donkerbruine kleur, die met de tijd heel mooi vergrijst. Deze blokhutprofielen zijn zeer stevig en daarom ook geschikt om te gebruiken voor paardenboxen, dichte erafscheidingen of beschoeiing. Deze mes en groef profielen 2.8 x 14.5 cm zijn stapelbaar en ideaal om een eigen schutting mee te maken.

Schutting maken

Gebruik gleufpalen van beton of hardhout om een schutting van deze 28 x 145 mm Massaranduba blokhutprofielen te maken. Zo zijn deze planken geschikt voor 85 x 85 mm dikke gleufpalen. De werkende breedte van deze profielen is 12.8 cm. Met deze hardhout blokhutprofielen maakt u een mooie dichte schutting. De donkerbruine kleur geeft uw erfafscheiding een luxe uitstraling, zeker in combinatie met een antraciete betonnen gleufpaal. Daarnaast is dit een hele duurzame houtsoort met duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat een schutting van Massaranduba makkelijk 25 jaar meegaat.

Beschoeiing maken

Bij het maken van een walbeschoeiing kunt u deze blokhutprofielen zowel horizontaal als verticaal gebruiken. Streef naar 2/3 in de grond en 1/3 boven de grond. Plaats de profielen altijd een paar graden schuin, tuingericht. Deze 28x145 mm damwandprofielen adviseren we voor lichte constructies bij bijvoorbeeld een sloot of tuinverhoging van 30-60cm, voor zwaardere toepassingen gebruik onze 30x185 mm Azobe damwand profielplanken. Bij horizontaal gebruik om de 50 cm vanaf de buitenzijde ondersteunen met palen van minimaal 7x7 cm dikte. Met m8x10 mm slotbouten verbinden met deze hardhouten blokhutprofielen. Wel even voorboren met 9mm boor. Dek de bovenkant af met bijvoorbeeld een 28x145 mm vlonderplank rondom glad.

Veelzijdig

Daarnaast is deze hardhoutsoort ook voor andere toepassingen geschikt. Zo worden deze planken ook veel gebruikt voor paardenboxen. Door de extreme hardheid kunnen paarden het hout niet kapot krijgen, wat het een erg veilig optie maakt. Daarnaast staat Massaranduba chique in een stalen of gepoedercoate frame. Massaranduba is ook goed te gebruiken voor damwanden, beschoeiingen en andere toepassingen waarbij het hout veel te verduren krijgt.

Maatwerk overkapping maken?

Bereken de benodigde materialen met onze overkapping rekentool. Klik op de link om de rekenhulp te starten en een overkapping te bouwen met deze rabatdelen.

Bewuste keuze

Hoewel ook andere houtsoorten vergelijkbaar met Massaranduba, zoals Bankirai op Ipé, erg geschikt zijn om een schutting of paardenbox van te maken heeft Massaranduba een aantal voordelen. Naast de hardheid en kleur is het vaak ook goedkoper. Dit komt voornamelijk omdat Massaranduba iets minder makkelijk te bewerken is. Voor de bovengenoemde toepassingen hoeft dit echter geen probleem te zijn.

Is dit niet het product dat u zoekt? Bekijk dan ons volledige aanbod voor het vinden van het juiste blokhutprofiel
 


Laatst bekeken door u