Borderplan Milan - Vaste planten borderpakket - Schaduwplanten - Wit & Roze

Productnummer: YR78216 Makkelijk te combineren   |   prachtige bloeikleuren

€ 31,95 Per m2 incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Milan - Vaste planten borderpakket - Schaduwplanten - Wit & Roze

  • Geschikt voor tuinen en borders in de schaduw & halfschaduw
  • Voor een kleurrijke tuin of border
  • Langbloeiende borderpakket
  • Te bestellen vanaf 2 m2

Borderplan Milan - Vaste planten borderpakket - Schaduwplanten - Wit & Roze

Veel schaduw in uw (nieuwe) tuin of border? Misschien wel door die nieuwe boom óf nieuwe aanbouw. Wilt u toch prachtig bloeiende vaste planten in uw tuin? Dat kan! De tuinplanten in dit borderpakket doen het goed op een schaduw plek in uw tuin. Deze 'schaduwplanten' worden tot helemaal aan uw tuin gebracht en kunt u gemakkelijk per vierkante meter bestellen. 

per montvangt u:

1 x Hartlelie - Hosta sieboldiana 'Elegans' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 10 cm hoog)

7 x Twaalfgodenkruid - Dodecatheon jeffreyi (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 10 cm hoog)

3 x Gebroken hartje - Dicentra formosa 'Alba' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 15 cm hoog)

1 x Gewoon Vingerhoedskruid - Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 10 cm hoog)

U ontvangt per vierkante meter 12 schaduwplanten, genoeg voor 1 m2 tuin en border. Al uw nieuwe tuinplanten worden gecontroleerd op kwaliteit alvorens ze tot aan uw tuin gebracht worden. Bovenstaande hoogtes zijn slecht een indicatie en is sterk afhankelijk van de maand waarin u dit borderpakket besteld. U kunt dit borderpakket in meervoud bestellen of combineren met de andere borderpakketten. 

Bloeimaanden:

De planten in dit borderpakket bloeien van mei tot en met september. 

De planten staan graag in de:

Schaduw - Halfschaduw - Zon 

Op een bodem die:

Droog - Droog tot vochthoudend - Vochtig

Snoeien en verzorging:

Let op: de digitalis is giftig bij inname. 

Hartlelie: Hosta's soorten vragen weinig onderhoud. Bij extreme droogte kunt u een beetje water geven. Wij raden ook aan om één keer per jaar wat compost rond het blad te strooien. Slakken zijn dol op het blad van deze Hosta. Daarom vraagt deze plant wel enige bescherming om het blad onbeschadigd te houden. 

Twaalfgodenkruid: Heeft geen speciale zorg nodig.

Gebrokenhartje: Snoei na de bloei de hele plant tot ongeveer de helft weg om de groei van frisse bladeren te stimuleren. Bij veel planten wordt op deze manier ook een tweede bloei gestimuleert, maar bij de dicentra zal dat niet gebeuren. Voeg bij het aanplanten een klein beetje compost toe en een ruime hoeveelheid water. 

Vingerhoedskruid: Snoei de bloemaren na de bloei (rond juli) tot helemaal aan de basis van de plant terug. Hierdoor stimuleert u een tweede, maar kleinere bloei. Aan het einde van het seizoen snoeit u de bloemaren helemaal tot aan de grond toe af. De plant is dan winterklaar. Haal in het voorjaar lelijke en dode bladeren weg die tijdens de winter beschadigd zijn. Vraagt bij juiste standplaats verder geen onderhoud. 

Het aanplanten:

U kunt dit borderpakket het hele jaar aanplanten, behalve als het buiten vriest. Bepaal eerst de locatie van uw nieuwe planten, zet alle planten uit op de grond (zonder ze in te graven). Zo komt u altijd mooi uit en hoeft u planten later niet meer te verplaatsen. Graaf vervolgens een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van uw nieuwe plant. Het gat moet zo diep zijn dat de kluit ter hoogte van het tuingrond zal zijn. Dus niet te diep én niet té ondiep. Meng het opgegraven aarde met aanplantgrond & eventueel bodemverbeteraar. Strooi een paar handen van dit mengsel terug in het plantgat. Bewater het plantgat goed. Plaats nu uw plant, zonder container in het plantengat. Vul de randen met het aardemengsel en druk alles goed aan. Door het aandrukken zullen de wortels beter hechten. Geef na het aanplanten een ruime hoeveelheid water.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
borderpakket milan Vaste planten borderpakket Geel en halfschaduw Makkelijk te combineren   |   prachtige bloeikleuren Op voorraad
€ 31,95 Per m2 incl. BTW