Borderplan Saar - Vaste planten borderpakket - Vlindertuin - Roze & Geel - Zon

Productnummer: YR78213 Staat leuk in iedere type tuin   |   Prachtige kleuren

€ 22,00 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Saar - Vaste planten borderpakket - Vlindertuin - Roze & Geel - Zon

 • Kant en klaar borderpakket
 • A-Merk Yarinde
 • Waardplanten voor vlinders
 • Minimale bestelhoeveelheid van 3 stuks

Borderplan Saar - Vaste planten borderpakket - Vlindertuin - Roze & Geel - Zon

Hoe trekt u meer vlinders aan in uw tuin? Met dit vlindervriendelijke tuinplantenpakket van Yarinde! Alle tuinplanten in dit borderpakket vragen een zonnige plek in uw tuin. Al deze vaste planten in dit borderpakket staan erom bekend dat ze vlinderlokkers zijn!

De vaste planten bloeien allemaal op een verschillend moment in de kleuren geel & roze, zo geniet u heel lang van de verschillende bloemen en helpt u daarmee om de soortendiversiteit in uw tuin te vergroten! De planten lokken namelijk verschillende soorten vlinders aan! Dit betreft een onderhoudsarm (onderhoudsvriendelijk) borderpakket.

De Meisjesogen & steenraket blijven de hele winter groen! Hierdoor zorgt u ook voor kleur in de wintermaanden. Prachtig om te zien. Bestel dit borderpakket gemakkelijk en snel per m2 en maak van u tuin of border een echte vlindertuin!

Samenstelling vaste planten borderpakket roze/geel - zon

Per vierkante meter ontvangt u:

 • 1 stuk Meisjesogen - Coreopsis lanceolata 'Sterntaler' (P9 potmaat, volwassenhoogte 60 cm)
 • 1 stuk Rode Zonnehoed - Echinacea purpurea (P9 potmaat, volwassenhoogte 100 cm)
 • 1 stuk Hemelroosje - Silene schafta (P9 potmaat, volwassenhoogte 15 cm)
 • 1 stuk Koninginnenkruid - Eupatorium cannabinum 'Plenum' (P9 potmaat, volwassenhoogte 125 cm)
 • 1 stuk Steenraket - Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' (P9 potmaat, volwassenhoogte 60 cm)
 • 1 stuk Rudbeckia - Rudbeckia fulgida (P9 potmaat, volwassenhoogte 60 cm)
 • 1 stuk Duizendblad - Achillea 'Credo' (P9 potmaat, volwassenhoogte 100 cm)

Borderpakket Saar wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Alle planten worden geleverd in een P9 pot (9x9 cm). Bovengenoemde hoogtes bij levering kunnen het hele jaar rond verschillen. In de winter verdwijnen vaste planten bovengronds, om zo hun energie in de wortels te stoppen, waardoor de planten dus in de winter lager zijn (winterbescherming). Op de dag van levering worden al uw nieuwe tuinplanten vers bij de kweker opgehaald. Al uw nieuwe planten uit dit borderpakket zijn samen goed voor 1m2. Reken dus eerst uw plantenvak uit (lengte x breedte). U ontvangt het aantal tuinplanten dat u nodig heeft om uw tuin of border op te vullen! Voor 1 m2 kan dat zijn 1x1 meter of uiteraard 0,5x2 meter. Voor een border van 3 m2 ontvangt u dit borderpakket in drievoud. 

Bloeiperiode borderpakket

De planten in dit borderpakket bloeien van mei tot en met september. 

Bodem voor de planten

Borderpakket Saar is geschikt voor tuinen op het zuiden. Alle planten staan graag op een plek in de volle zon of halfschaduw. Dit houdt in dat de tuinplanten circa 3 tot 6 uur per dag zonlicht nodig hebben. De planten staan graag op een gemiddelde voedselrijke tuinaarde. Let wel op dat de bodem niet te droog of te nat staat.

Snoeien en verzorging:

 1. Meisjesogen: Deze leuke borderplanten vraagt geen speciaal onderhoud. Hoeft niet gesnoeid te worden. Bij extreme warmte en droogte moet u wat vaker water geven. 
 2. Zonnehoed: U kunt uitgebloeide bloemen weghalen om een langere bloei te stimuleren. Helaas gaat dit dan wel ten koste van het winterbeeld. De zaadhoofden geven in de winter namelijk een prachtig beeld in uw tuin. Voeg aan het einde van het tuinseizoen wat compost of andere voeding toe. 
 3. Hemelroosje: Deze tuinplanten hebben geen speciale of bijzondere vorm van verzorging of snoeien nodig. Wel vragen ze wat meer water dan de andere tuinplanten. In de droge zomermaanden dus regelmatig sproeien.
 4. Koninginnenkruid: Verdorde bloemen snoeit u in maart tot helemaal aan de grond weg. Strooi vervolgens een goede laag compost rond het hart van de plant. Verwijder de zaailingen als u deze niet wenst. 
 5. Steenraket: Na de bloei kunt u haar terug snoeien, zo blijft de plant mooi in model. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk en het wilde effect kan ook aantrekkelijk zijn. Uitgebloeide bloemen wegknippen om zo een tweede bloei te stimuleren. Deze regel geldt voor alle steenrakket soorten.
 6. Rudbeckia: Snoei in maart de afgestorven delen van de plant tot helemaal aan de grond af. Bemest vervolgens de planten met wat organisch en biologisch mest. 
 7. Duizendblad: Snoei de gehele plant in augustus, dus na de bloei helemaal terug. Hierdoor zal ze opnieuw gaan uitlopen om in september weer opnieuw te bloeien. Vroeg in het voorjaar knipt u afgestorven resten weg.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Saar? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de tuinplanten die hoger zijn meer naar achter in uw tuin en de lagere planten naar voren. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de planten door elkaar voor een natuurlijke uitstraling.

Het aanplanten:

Zet alle tuinplanten uit om zo de afstand te bepalen en alles mooi te verdelen. Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van uw nieuwe vlinderplant. Meng vervolgens de opgegraven aarde met potgrond & grondverbeteraar (dit maakt een aarde mengsel). Sproei wat water in het plantengat en plaats de kluit (zonder plastic container) in het plantgat. De kluit en de bodem moeten dan ongeveer gelijk zijn, zo plant u uw vlinderplanten niet te diep én niet te ondiep. Vul het gat aan met het aarde mengsel en druk het geheel goed aan. Geef na het aanplanten direct een ruime hoeveelheid water. Tip: plant uw nieuwe planten vroeg op de dag óf later in de avond aan, zo verdampt het water niet voordat het de wortels bereikt.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Borderpakket Saar Borderplan Saar - Vaste planten borderpakket - Vlindertuin - Roze & Geel - Zon Staat leuk in iedere type tuin   |   Prachtige kleuren Op voorraad
€ 22,00 Per m2 incl. BTW