Borderplan Thomas - Vaste planten borderpakket - Blauw - Halfschaduw

Productnummer: YR78211 Borderpakket met veel geuren   |   Lokt veel vlinders en bijen aan in uw tuin

€ 24,45 Per m2 incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Thomas - Vaste planten borderpakket - Blauw - Halfschaduw

  • Goed voor de bijen en vlinders
  • Blauwe bloeikleuren
  • Langbloeiende borderpakket
  • Heerlijke geuren en mooie kleuren
  • Afname vanaf 2 m2

Borderplan Thomas - Vaste planten borderpakket - Blauw - Halfschaduw

Deze planten doen het erg goed op een plekje in de halfschaduw. Ook is dit pakket geschikt voor tuinen en borders met iets meer zon. Deze planten zullen veel bijen, hommels, vlinders en andere insecten aantrekken. Hebben een mooi wintersilloute en ruiken heerlijk.

De planten zijn allemaal waardplanten voor het dierenleven in uw tuin. De blauwe kleuren zorgen voor meer ruimte en diepte in uw tuin of border. Dit borderpakket is mede daardoor populair om aan te planten in kleinere stadstuinen.

De verschillende bloeivormen, blauwtinten én heerlijke geuren maken dit borderpakket tot een prachtig tuinplantenpakket. Met dit borderpakket geniet u van maart tot aan september van kleur in uw tuin. Doordat u dit borderpakket per m2 kunt bestellen kunt u eenvoudig uw (nieuwe) tuin of border inrichten. 

Per m2 ontvangt u:

3 x Korenbloem - Centaurea montana 'Coerulea' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 20 cm hoog)

3 x Blauwe Anemoon - Anemone blanda (wintermaanden: bloembol)

3 x Kattenkruid - Nepeta x faassenii  (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 25 cm hoog)

Alle planten worden geleverd in een P9 pot (9x9 cm), en hebben een hoogte van ongeveer 10 tot 25 cm. Bij levering hebben uw planten een hoogte van ongeveer 20 tot 30 cm. De planten worden op de dag van levering opgehaald bij de kweker en zijn dus altijd vers! De planten in dit pakket zijn goed voor 1m2. Reken eerst uw plantenvak uit (lengte x breedte). U ontvangt het aantal tuinplanten dat u nodig heeft om uw tuin of border op te vullen! Voorbeeld: bij een bestelling van 3 m2 ontvangt u dit borderpakket in drievoud. Op deze manier kunt u de borderpakketten van Yarinde ook eenvoudig combineren.

Bloeimaanden:

Langbloeiende borderpakket die bloeit vanaf maart helemaal door tot aan september. 

De planten staan graag in de:

Schaduw - Halfschaduw - Zon 

Op een bodem die:

Droog - Droog tot vochthoudend - Vochtig

Snoeien en verzorging:

Algemeen: De planten houden van een wat vochtigere grond. Doet het dus minder op de echte zandgronden. In de zomer regelmatig sproeien. 

Azuren Monnikskap: Bepaalde delen van deze plant zijn giftig bij inname. Snoeien wordt hierdoor niet aangeraden. Geef de planten in het voorjaar enkel een beetje compost om de knoppen te assisteren. Bij harde wind kunnen ze het beste tegen bamboe stokken aangeknoopt worden, hierdoor zullen ze minder snel omwaaien. 

Blauwe anemoon: U kunt de uitgebloeide bloemen wegknippen om een mooie groene basis in uw border te behouden. Wilt u liever alles mooi strak en kaal? Snoei dan alles tot zo'n 15 cm boven de grond weg. Het overgebleven hout is wordt dan gebruik als bescherming in de winter. 

Kattenkruid: Knip in maart, begin van het tuinseizoen de Nepeta 5 cm tot boven de grond af. Na de bloei kunt u de plant voor de half terugknippen. Op deze manier houdt u deze plant mooi groen en compact!

Het aanplanten:

Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van de plant. Meng vervolgens de opgegraven aarde met potgrond & grondverbeteraar (dit maakt een aarde mengsel). Sproei wat water in het plantengat en plaats de kluit (zonder plastic container) in het plantgat. De kluit en de bodem moeten even hoog zijn, zo plant u de planten niet te diep én niet te ondiep. Vul het gat aan met het aarde mengsel en druk het geheel goed aan. Geef na het aanplanten direct een ruime hoeveelheid water. Tip: plant uw nieuwe planten vroeg op de dag óf later in de avond aan, zo verdampt het water niet voordat het de wortels bereikt. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
borderpakket thomas blauw Borderpakket met heerlijke geuren En prachtige kleuren Borderpakket met veel geuren   |   Lokt veel vlinders en bijen aan in uw tuin Op voorraad
€ 24,45 Per m2 incl. BTW