Borderplan Ilse - Vaste planten & siergras borderpakket - vanaf 2m2 - Rood & Geel - Veengrond - Halfschaduw & Zon

Productnummer: YR78208 Langbloeiend halfschaduw borderpakket   |   Kant en klaar tuinpakket

€ 22,95 Per m2 incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Ilse - Vaste planten & siergras borderpakket - vanaf 2m2 - Rood & Geel - Veengrond - Halfschaduw & Zon

  • Lange bloeiperiode
  • Prachtige rode blauwe en witte kleuren
  • Meerdere mogelijkheden om dit pakket toe te passen
  • Minimale afname 10m2

Borderplan Ilse - Vaste planten & siergras borderpakket - vanaf 2m2 - Rood & Geel - Veengrond - Halfschaduw & Zon

Dit borderpakket bestaat uit verschillende soorten Siergras & vaste planten en kunt u bestellen voor tuinen en borders vanaf 2 m2. Alle tuinplanten in dit border pakket doet het goed op een vochtige en voedselrijke Veengrond. Naast dat u zult genieten van dit borderpakket - draagt u met deze vlinder-, bij- en vogelvriendelijke tuinplanten aan bij aan de biodiversiteit. 

Bij 2 montvangt u 10 tuinplanten, die vanaf juni tot en met oktober bloeien in de kleuren Rood & Geel. U onvangt vanaf 5 siergrassen en 5 vaste planten. Bij 3 m2 of meer ontvangt u deze tuinplanten dus in meervoud, zodat u altijd genoeg krijgt om uw nieuwe tuin- of border mee te beplanten. Hieronder leest u tips over het opmeten van uw plantenvak. 

Deze warme Rode & gele bloeikleuren zorgen voor een levendig en dynamische uitstraling van uw tuin- of tuinborder. De kleuren knallen eruit en vallen direct op! Alle tuinplanten verschillen in bloeivorm, volwassen hoogte én bladstructuur, waardoor deze tuinplanten prachtig met elkaar combineren. 

Vanaf 2 m2 ontvangt u:

Siergrassen:

3 x Pijpestrootje - Molinia caerulea 'Heidebraut' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 25cm hoog)

2 x Prachtriet - Miscanthus sinensis 'Gracillimus' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 40cm hoog)

Vaste planten:

1 x Daglelie - Hemerocallis 'Stella de Oro' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 15cm hoog)

1 x Rudbeckia - Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 5cm hoog)

1 x Meisjesogen - Coreopsis verticillata 'Grandiflora' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 20cm hoog)

1 x Duizendknoop - Persicaria affinis 'Darjeeling Red' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 15cm hoog)

1 x Spierstruik - Astilbe 'Fanal' (Bij levering: Potmaat P9 - ca. 10cm hoog)

Alle tuinplanten worden geleverd in P9 (9x9cm) pot. Bovenstaande hoogtes bij levering zijn afhankelijk van de maand waarin u bestelt. Alle tuinplanten hebben altijd een goed ontwikkeld wortelsysteem. Al uw nieuwe tuinplanten worden op de dag van levering opgehaald bij de kweker en zijn dus altijd vers! Bovenstaande aantallen zijn goed vanaf 2 m2. Reken eerst uw plantenvak uit (lengte x breedte). U ontvangt dus altijd het aantal tuinplanten dat u nodig heeft om uw tuin of border op te vullen!  

Tuin- of border groter dan 2 m2

U kunt dit borderpakket ook in meervoud bestellen. Voorbeeld: U heeft een tuinborder van 7 m2 en wilt graag dit borderpakket aanplanten in uw tuin. Bestel dit borderpakket dan in 7 m2. U ontvangt dan het aantal tuinplanten dat u nodig heeft voor uw oppervlakte. U kunt natuurlijk ook de borderpakketten met elkaar combineren. Heeft u specifieke wensen, of ziet u graag een specifieke soort vaker terug in uw border? Neem dan na uw bestelling contact met ons op. 

Bloeimaanden:

De Daglelie, Spierstruik en het Duizendknoop zullen in de maand juni als eerste in uw tuin gaan bloeien. De rest volgt in die maanden. Het Duizendknoop en de Rudbeckia bloeien met hun fraaie bloeikleuren door tot en met oktober. Hierdoor geniet u met dit borderpakket een lange tijd van de prachtige gele en rode bloeikleur in uw tuin of border. 

De planten staan graag in de:

Alle planten in dit borderpakket staan graag op een plekje in de zon en halfschaduw. Enkele soorten, waaronder de Hemerocalis & de Astible verdragen ook iets langer schaduw. Het zijn allemaal tuinplanten die het goed doen op een veengrond. Dat betekent dat ze voldoende water & voedingstoffen nodig hebben. Geef jaarlijks, zo rond maart, de planten dus wat voeding mee voor het aankomende tuinseizoen. 

Op een bodem die:

Droog - Droog tot vochthoudend - Vochtig

Snoeien en verzorging:

Pijpestrootje: Snoei uw Pijpestrootje in het voorjaar, voordat de nieuwe grashalmen gaan uitlopen terug tot ongeveer 10 cm boven de grond. U kunt haar ook na het tuinseizoen snoeien maar dan mist u het mooie winterbeeld. Hierdoor krijgt u het jaar erop wel frisse groene bladeren! 

Prachtriet: In de wintermaanden zullen deze tuinplanten boven de grond afsterven. Ze zullen echter niet verdwijnen, maar verkleuren bruin. Erg mooi om te zien. Juist door deze tuinplanten zal uw tuin- of tuinborder meeleven met het seizoen. Door deze tuinplanten heeft uw nieuwe border een prachtig wintersilhouet. Na de laatste dagen van vorst, zo rond maart, kunt u de planten tot helemaal boven de grond wegsnoeien. Geef na het snoeien de plant een goede hoeveelheid voeding mee. Ze zullen dan direct weer gaan uitlopen. 

Daglelie: Daglelies vragen weining onderhoud. Het zijn vaste planten die in de winter bovengronds afsterven en in het voorjaar weer opkomen. Bemest twee keer per jaar met een beetje compost. Doe dit in het voorjaar om de groei te helpen en in het najaar om haar de winter door te laten komen. Na ongeveer 3 jaar zult u het meest kunnen genieten van de prachtige bloei van deze vaste planten. Ze zullen dan nog jaren blijven staan. 

Rudbeckia: Verwijder uitgebloeide bloemen, de hele stengels, om een doorbloei te stimuleren. Snoei vervolgens eind september, half oktober de plant in haar geheel terug. U kunt de bloemen ook laten zitten in de wintermaanden, volgens zijn namelijk dol op de zaadhoofden. 

Meisjesogen:  Deze leuke borderplant vraagt geen speciaal onderhoud. Hoeft niet gesnoeid te worden. Bij extreme warmte en droogte moet u wat vaker water geven. 

Duizendknoop: U kunt haar aren na de bloei wegsnoeien. Lelijke bladeren kunt u ook aan het begin van de bloei weghalen. 

Spierstruik: Het is belangrijk dat de grond niet uitdroogt, vooral in de warmere zomermaanden. Met veengrond gaat dit natuurlijk al een stuk makkelijker en hoeft u minder vaak te sproeien. U kunt na de bloei de bloemen gewoon laten zitten, ook deze planten hebben een schitterend wintersilouete. Geef de planten in het voorjaar, na de laatste vorst, wat voeding in de vorm van compost of mest. 

Het aanplanten:

Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo groot is als de kluit van de planten. Meng vervolgens de opgegraven aarde met aanplantgrond voor zuurminnende tuinplanten, dit maakt een aarde mengsel). Sproei wat water in het plantengat en plaats de kluit (zonder plastic container) in het plantgat. De kluit en de bodem moeten even hoog zijn, zo plant u de planten niet te diep én niet te ondiep. Vul het gat aan met het aarde mengsel en druk het geheel goed aan. Geef na het aanplanten direct een ruime hoeveelheid water. Tip: plant uw nieuwe planten vroeg op de dag óf later in de avond aan, zo verdampt het water niet voordat het de wortels bereikt. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
borderpakket ilse Langbloeiend halfschaduw borderpakket Voor een vochtige tuin Langbloeiend halfschaduw borderpakket   |   Kant en klaar tuinpakket Op voorraad
€ 22,95 Per m2 incl. BTW