Borderplan Lucas - Vaste planten borderpakket - Blauw, Paars & Oranje - Schaduw

Productnummer: YR78229 Erg onderhoudsvriendelijk   |   Het hele jaar een prachtige tuin en border!

€ 31,05 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Lucas - Vaste planten borderpakket - Blauw, Paars & Oranje - Schaduw

 • Kant-en-klaar borderpakket tuinplanten van 6m2 die veel in de schaduw staan
 • Planten zijn makkelijk in de verzorging en dus onderhoudsvriendelijk
 • Door verschillende kleuren, vormen, structuur het hele jaar een mooie tuin en border
 • Afname pas vanaf 6m2
 • Slakken zijn dol op de planten

Borderplan Lucas - Vaste planten borderpakket - Blauw, Paars & Oranje - Schaduw

Dit kant-en-klare borderpakket Lucas van A-merk Yarinde is erg onderhoudsvriendelijk en bestaat uit tuinplanten die geschikt zijn voor een schaduwrijke plek in uw tuin. Doordat de bloeiperiode, bladstructuur én bloeivormen varieren is er overal wat te zien in uw tuin. Naast bloeiende vaste planten, bestaat dit borderpakket ook uit groenblijvende tuinplanten en struiken.

Stapelblokken

Wilt u dit borderpakket nou echt naar voren laten komen in uw tuin raden wij stapelblokken aan. stapelblokken zorgen ervoor dat uw borderpakket in het middelpunt staan. Gaat u voor een mooie verouderde look? Dan maken deze getrommelde stapelblokken het totaalplaatje helemaal af! Of kiest u toch voor een chiquere uitstraling? Style uw borderpakket dan met onze strakke antraciet zwarte stapelblokken ! Bekijk ons volledige assortiment op het gebied van stapelblokken, borderranden en muurelementen hier.

Samenstelling vaste planten borderpakket blauw/paars/oranje - schaduw

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten:

Per 6 vierkante meter ontvangt u:

 • 1 stuk Blauwe hortensia - Hydrangea macrophylla 'Nikko Blue' (C3 potmaat, volwassenhoogte 130 cm)
 • 7 stuks Hartlelie - Hosta (P9 potmaat, volwassenhoogte 100 cm)
 • 5 stuks Purperklokje - Heuchera (P9 potmaat, volwassenhoogte 40 cm)
 • 7 stuks Montbretia - Crocosmia 'Emily McKenzie' (P9 potmaat, volwassenhoogte 100 cm)
 • 7 stuks Kruipend Zenegroen - Ajuga reptans (P9 potmaat, volwassenhoogte 15 cm)
 • 5 stuks Gewoon vingerhoedskruid - Digitalis purpurea 'Alba' (P9 potmaat, volwassenhoogte 150 cm)
 • 5 stuks Tongkruiskruid - Ligularia przewalskii (P9 potmaat, volwassenhoogte 150 cm)

Borderpakket Lucas wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Bloeiperiode Borderpakket

De bloeiperiode van dit prachtige borderpakket verschilt per plant in de volgende maanden: april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober. In april verschijnen de eerste bloemen van de Ajuga, welke doorbloeien tot mei/juni. De Hortensia, Vingerhoedskruid & Tongkruiskruid volgen in de maand juni. Deze bloeien in de zomer. De Hortensia bloeit door tot aan september. In september begint ook de Struikveronica te bloeien, deze bloeit tot aan oktober.

Bodem voor de planten

De tuinplanten zijn geschikt voor een schaduwrijke plek in uw tuin. Plant deze tuinplanten in op een vochtige tuingrond. Bij langdurige droogte in de zomermaanden hebben de planten regelmatig water nodig. Doet dit 2-3 keer per week, afhankelijk van de water huisvesting in uw tuin. De grond moet vochtig blijven aanvoelen. Plant nooit wanneer het vriest. 

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Blauwe hortensia: Rond maart de uitgebloeide bloemen wegsnoeien. Voorkom snoei tijdens het voorjaar. Dat verward de groei van de Hortensia. Bescherm wortels en takken tijdens nachtvorst in mei om schade te voorkomen. 
 2. Hartlelie: Slakken zijn dol op het blad van de Hosta. Bescherm de plant door biologische korrels rondom de plant te strooien. Kikkers, vogels en egels lusten graag een slak. Zo bestrijd u duurzaam de slakken. Bij extreme droogte een beetje water geven. Één keer per jaar compost strooien. Verder weinig onderhoud.
 3. Purperklokje: In het voorjaar het lelijke blad weghalen, om zo jonge scheuten ruimte te geven om te groeien. Niet in de felle zon plaatsen, anders voldoende water geven.
 4. Montbretia: Weinig onderhoud en hoeft niet gesnoeid te worden. Begin oktober de plant in het geheel tot net boven de grond wegknippen. 
 5. Kruipen Zenegroen: Vraagt weinig onderhoud. Bij extreme en langdurige droogte kan water gegeven worden. 
 6. Vingerhoedskruid: Snoei de bloemaren rond juli tot de basis van de plant terug. Aan het eind van het seizoen de bloemaren tot aan de grond toe afsnoeien. In het voorjaar de lelijke en dode bladeren weghalen. Wanneer deze juist geplaatst is, is er verder geen onderhoud. 
 7. Pruikenboom: Bij juiste aanplanting vraagt deze struik weinig onderhoud. Wel in het voorjaar dode of beschadigde takken weghalen. Om de struik in model te houden deze terugsnoeien in het voorjaar. 
 8. Kruiskruid: Deze vaste plant heeft geen bijzondere verzorging nodig en hoeft niet gesnoeid te worden.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Lucas? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de tuinplanten die hoger zijn meer naar achter in uw tuin en de lagere planten naar voren. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de planten door elkaar voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit borderpakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor beplanting is 5 werkdagen en wordt geheel verzorgd door Yarinde. U ontvangt na de bestelling een E-mail of een telefoontje over de verwachte leverdag en het tijdstip.

De minimale bestelhoeveelheid van dit product bedraagt 6 stuks.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Borderplan Lucas Borderplan Lucas - Vaste planten borderpakket - Blauw, Paars & Oranje - Schaduw Erg onderhoudsvriendelijk   |   Het hele jaar een prachtige tuin en border! Op voorraad
€ 31,05 Per m2 incl. BTW