Borderplan Merel - Vaste planten borderpakket - Geel & Paars - Droge grond - Zon

Productnummer: YR78238 Tuinplanten voor in de volle zon   |   Verdragen langdurige droogte

€ 21,76 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Merel - Vaste planten borderpakket - Geel & Paars - Droge grond - Zon

 • De tuinplanten vragen weinig water en kunnen goed tegen langdurige droogte
 • Prachtige paarse en gele bloeikleuren
 • Bijen en vlinders zijn dol op de bloemen
 • Bij langdurige regen moet de grond goed doorlatend zijn

Borderplan Merel - Vaste planten borderpakket - Geel & Paars - Droge grond - Zon

Dit borderpakket van A-merk Yarinde bestaat uit vaste planten die tijdens de bloeiperiode prachtige paarse en gele kleuren krijgen. De planten in dit pakket zijn goed bestand tegen langdurige droogte en vragen daarom ook minder water. Het is belangrijk dat de grond water doorlatend is. Bijen en vlinders zijn erg dol op de plantjes in dit pakket, zo wordt de biodiversiteit in uw tuin verhoogd. Het pakket bestaat uit 9 vaste planten en 1 siergras.

Stapelblokken

Geef deze tuinplanten een prachtige plek in uw tuin door een verhoogde border te maken met stapelblokken. Zo zorgt u ervoor dat de planten in het middelpunt komen te staan. Wilt u graag een verouderde look creëren? Kies dan voor getrommelde stapelblokken. Of kies voor een chique uitstraling met onze strakke stapelblokken. Bekijk ons complete assortiment sierbestrating voor alle mogelijkheden.

Samenstelling vaste planten borderpakket geel/paars - zon

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten:

Siergras:

 • 1 stuk Zwenkgras - Festuca gautieri (P9 potmaat, volwassen hoogte 20 cm)

Vaste planten:

 • 1 stuks Rudbeckia - Rudbeckia (P9 potmaat, volwassen hoogte 80 cm)
 • 1 stuks Kattenkruid - Nepeta racemosa (P9 potmaat, volwassen hoogte 60 cm)
 • 1 stuk Gele Kamille - Anthemis (P9 potmaat, volwassen hoogte 70 cm)
 • 1 stuk Salie - Salvia nemorosa (P9 potmaat, volwassen hoogte 40 cm)
 • 1 stuk Ezelsoren - Stachys byzantina (P9 potmaat, volwassen hoogte 50 cm)

Borderpakket Merel wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Bloeiperiode borderpakket 

Het Kattenkruid zal in de maand mei al gaan bloeien. Alle overige planten volgen in juni en bloeien door tot aan oktober. Combineer dit pakket met een borderplan met vroegbloeiende planten, zo geniet u langdurig van een prachtige bloei.

Bodem voor de tuinplanten

Deze tuinplanten staan graag op een plek in de volle zon en zijn uitstekend geschikt voor tuinen of border op het zuiden. Zo ontvangen de planten circa 5 uur per dag zonlicht. Het borderpakket is geschikt voor droge tuinen. Zorg wel voor een goede afwatering, zodat overtollig regenwater weg kan lopen.

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Zwenkgras: Haal aan het einde van de zomer met uw handen eenvoudig de dode en bruine bladeren weg. Met uw handen door het gras bewegen, wordt ‘kammen’ genoemd.
 2. Rudbeckia: Haal in maart of april de afgestorven plantendelen weg. Bemest direct na de snoei.
 3. Gele Kamille: Dit is niet een langlevende plant, snij de bloemen daarom ook niet weg.
 4. Salie: Haal na de eerste bloei de prachtige pluimen weg om zo een tweede bloei te stimuleren. Wanneer u deze plant gaat aanplanten in bakken of potten is het aan te raden om hydrokorrels te gebruiken zodat overtollig water weg kan spoelen. Sproei bij langdurige droogte een beetje water rondom het hart van de plant.
 5. Kattenkruid: Snoei de Nepeta in maart circa 5 cm boven de grond af. Na de bloei kunt u de plant half terugknippen. Zo houdt u de plant mooi groen en compact.
 6. Ezelsoor: Snoei deze plant na de bloei tot 15 cm boven de grond af. Zo blijft de Ezelsoor mooie compact.

Beplantingsplan borderpakket 

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Merel? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de hogere tuinplanten meer naar achteren en de kleinere naar voren. Wissel het borderplan af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de plantensoorten door elkaar heen voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit pakket

Voor het bezorgen van het borderpakket geldt een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekend dit automatisch. De levertijd voor tuinplanten is 5 werkdagen en wordt geheel verzorgd door Yarinde. U ontvangt na de bestelling een E-mail of telefoontje met de verwachte leverdag en tijdstip.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Borderpakket Merel Borderplan Merel - Vaste planten borderpakket - Geel & Paars - Droge grond - Zon Tuinplanten voor in de volle zon   |   Verdragen langdurige droogte Op voorraad
€ 21,76 Per m2 incl. BTW