Borderplan Veerle - Vaste planten borderpakket - Blauw & Wit - Droge grond - Zon

Productnummer: YR78235 Tuinplanten voor in de volle zon   |   Verdragen langdurige droogte

€ 22,76 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Borderplan Veerle - Vaste planten borderpakket - Blauw & Wit - Droge grond - Zon

 • Deze tuinplanten verlangen minder water en verdragen langdurige droogte
 • Prachtige paars blauwe en witte bloemen
 • Bijen en vlinders zijn dol op de bloemen
 • Goed doorlatende grond voor langdurige droogte

Borderplan Veerle - Vaste planten borderpakket - Blauw & Wit - Droge grond - Zon

Dit borderpakket van A-merk Yarinde bestaat uit siergras en vaste planten die met gemak aanhoudende droogte verdragen. De tuinplanten in het pakket zijn uitstekend geschikt om in de volle zon te plaatsen. Geniet van de prachtige witte en blauw paarse bloemen. Bijen en vlinders zijn ook erg dol op dit tuinplanten pakket en zullen regelmatig op bezoek komen. Het pakket bestaat uit 3 siergrassen en 4 vaste planten.

Stapelblokken

Breng dit borderpakket meer naar voren in uw tuin met stapelblokken. Zo zorgt u ervoor dat de tuinplanten in het middelpunt staan. Liever een verouderde look? Kies dan voor deze getrommelde stapelblokken! Of kies voor een chique uitstraling met onze strakke antraciet zwarte stapelblokken. Bekijk ons complete assortiment sierbestrating voor alle mogelijkheden.

Samenstelling vaste planten borderpakket blauw/wit - zon

Dit borderpakket bestaat uit de volgende tuinplanten:

Siergras:

 • 3 stuks Vedergras - Stipa (P9 potmaat, volwassen hoogte 60 cm)

Vaste planten:

 • 1 stuk Witte Zonnehoed - Echinacea (P9 potmaat, volwassen hoogte 80 cm)
 • 1 stuk Kogeldistel - Echinops (P9 potmaat, volwassen hoogte 120 cm)
 • 1 stuk Prachtkaars - Gaura (P9 potmaat, volwassen hoogte 100 cm)
 • 1 stuk Afrikaanse lelie - Agapanthus (P9 potmaat, volwassen hoogte 100 cm)

Borderpakket Veerle wordt standaard geleverd inclusief beplantingsplan, aanplantinstructies en een snoeikalender voor de meterkast.

Bloeiperiode borderpakket

De tuinplanten bloeien vanaf juli tot aan september. Combineer dit borderpakket met andere borderplannen voor een langere bloeiperiode.

Bodem voor de planten

De vaste planten staan graag op een plek in de volle zon. Het borderpakket is geschikt voor een tuin op het zuiden. De planten krijgen zo circa 4-5 uur zonlicht per dag. Deze tuinplanten staan het liefste op een drogere grond. Het is in de wintermaanden dus belangrijk dat water goed weg kan lopen. Dit doet u door de bodem luchtig te maken. Het borderpakket is uitstekend geschikt voor verhoogde borders of lichte zandgronden.

De verzorging van dit tuinplanten pakket is als volgt

 1. Vedergras: Haal rond medio maart of april de bloemaren weg. Verder vraagt het gras weinig onderhoud.
 2. Zonnehoed: Haal de uitgebloeide bloemen weg om een langdurige bloei te stimuleren. Let wel op, dit gaat ten koste van het winterbeeld. In de wintermaanden geven de zaadhoofden een prachtig beeld in uw tuin. Voeg aan het einde van het tuinseizoen wat compost of andere voeding toe. 
 3. Kogeldistel: Dit is een sterke tuinplant. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer 15 cm boven de grond. De Kogeldistel vraagt wel om ondersteuning bij harde wind, zodat deze niet knakt. 
 4. Prachtkaars: Knip deze plant in maart tot 20 cm boven de grond af. Doe dit voordat de zaadvorming begint. De Prachtkaars behoudt zo zijn energie. Geef de tuinplant na het snoeien wat meststof. Let op; snoei deze plant niet ieder jaar. Het zijn kortlevende planten.
 5. Afrikaanse lelie: Deze plant houd van een droge bodem. Sterker nog, natte voeten zijn funest voor de Afrikaanse lelie. Dek de plant in de winter af met stro of bladeren.

Beplantingsplan borderpakket

Benieuwd naar het beplantingsplan van borderpakket Veerle? Bekijk dan de tweede foto voor de vergrootte versie. Plant de tuinplanten die hoger zijn meer naar achter en de kleinere planten naar voren in uw tuin. Wissel het pakket af met meerdere vierkante meters naast elkaar of zet de plantensoorten door elkaar heen voor een natuurlijke uitstraling.

Bezorging van dit tuinplanten pakket

Voor het bezorgen van de beplanting geldt altijd een vast tarief qua bezorgkosten, de webshop berekent dit automatisch. De levertijd voor tuinplanten is 5 werkdagen en wordt geheel verzorgd door Yarinde. U ontvangt na de bestelling een E-mail of telefoontje over de verwachte leverdag en tijdstip.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Borderpakket Veerle Borderplan Veerle - Vaste planten borderpakket - Blauw & Wit - Droge grond - Zon Tuinplanten voor in de volle zon   |   Verdragen langdurige droogte Op voorraad
€ 22,76 Per m2 incl. BTW