Bosrank - Clematis armandii 'Apple Blossom'

Productnummer: YR78253   |   Bloeimaand: mei, juni   |   Maximale groeihoogte: 200 cm   |   Winterhard: tot -20 graden Celsius   |  

€ 29,11 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Bosrank - Clematis armandii 'Apple Blossom'

  • Met heerlijk geurende bloemen
  • Prachtig tegen een pergola
  • Wintergroen
  • Begeleiding nodig bij klimmen

Bosrank - Clematis armandii 'Apple Blossom'

De Clematis armandii 'Apple Blossom' is een klimplant die zeer geschikt is om tegen een pergola, schutting, trellis of muurtje aan te planten. Deze wintergroene soort heeft bloemen die heerlijk geuren. De Clematis armandii behoort tot de familie van de Ranunculaceae. Deze heester geeft van ca. mei tot en met juni prachtig roze bloemen. De volwassen hoogte van deze klimplant is ca. 2 meter. De Clematis armandii 'Apple Blossom' kan een temperatuur tot -20 graden Celsius verdragen. 

Aanplanting en standplaats

De Clematis, ook wel bosrank genoemd, heeft geen specifieke eisen aan de standplaats. De Clematis is vanwege de de bloemen, blad en de groei een erg sierlijke plant om in de tuin te hebben. Het is zeer geschikt als accentplant. De Clematis groeit het best op een vochthoudende tot vochtige, bodem die voedselrijk is. Ook is deze tuinplant vrij tolerant wat betreft de zuurgraad (pH = 5.5 - 8) en wenst ze het liefst op een plek in de tuin met zon of lichte schaduw. Bij voorkeur niet in de middagzon. Als er nachtvorst is in de maanden april, mei, kan deze klimplant schade oplopen. Zolang ze er niet te dicht op staan, zijn bosranken goed te combineren met borderplanten, zolang deze niet te dicht bij elkaar staan. Bosranken kunt u op natuurlijke wijze laten klimmen. Erg leuk om bij de Clematis te planten zijn klimrozen.

Verzorging en snoeien

De Clematis is beter bestand tegen ziektes en plagen als u deze iets dieper aanplant. Het is niet nodig om deze klimplant te snoeien. U kunt de ranken opbinden met bindmateriaal voor klimplanten tijdens het groeiseizoen. 

Via andere planten en steunpunten groeien de stengels of lianen van de Clematis snel omhoog. Er zijn vele verschillende soorten Clematis planten die allemaal in kleur en volwassen hoogte verschillen. Ook zijn er vroege bloeiers, zomerbloeiers en late bloeiers.

Clematis combineren met andere planten

Bekijk ook onze andere klimplanten die geschikt zijn om te plaatsen bij uw pergola, schutting, overkapping, trellis of muurtje. Alle klimplanten van Yarinde worden voor bezorging gecontroleerd op kwaliteit en ook nog eens tot aan uw tuin gebracht. Bekijk ook onze kant-en-klare borderpakketten van Yarinde. Ervaar het gemak en bestel bijpassende tuinplanten met A-kwaliteit. 

Met gratis klimplanten opbinden pergola & schutting starterset

U ontvangt bij een bestelling van de Clematis armandii 'Apple Blossom' of een van onze andere klimplant de gratis starterset waarmee u de plant kunt opbinden. 

Klimplant gratis starterset opbinden

Verschillende hoogtes van de Clematis armandii 'Apple Blossom'

Bij Gadero is de Clematis armandii 'Apple Blossom' in de volgende hoogtes verkijgbaar:

Bezorging

Binnen ca. 10 werkdagen wordt de Clematis bij u geleverd. De bezorging wordt geheel verzorgd door Yarinde. Eerst worden de planten gecontroleerd op kwaliteit en na goedkeuring worden deze door ervaren chauffeurs tot aan uw tuin bezorgd. U zal een e-mail en SMS ontvangen met daarin de leverdatum en tijdsindicatie.
 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Clematis armandii Apple Blossom Bosrank - Clematis armandii 'Apple Blossom'   |   Bloeimaand: mei, juni   |   Maximale groeihoogte: 200 cm   |   Winterhard: tot -20 graden Celsius   |   Op voorraad
€ 29,11 Per stuk incl. BTW