Carrara Split Wit 9 - 12 mm 1000 Kilo

Productnummer: EX70410   |   Split geschikt voor border & oprit

€ 394,95 Per stuk incl. BTW
Gespreid betalen
Liever in termijnen betalen? Betaal in 12 tot 60 termijnen
Let op: Geld lenen kost geld! Meer infomatie
v.a. € 0,00 p.m. *
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Carrara Split Wit 9 - 12 mm 1000 Kilo

  • A-kwaliteit uit Italië
  • Levering in heel Nederland, België en Duitsland
  • Voor oprit of border
  • Gevoelig voor groene aanslag

Carrara Split Wit 9 - 12 mm 1000 Kilo

Het sneeuwwitte Carrara Split 9 - 12 mm is ideaal voor het bestraten van een klein oppervlakte. Met deze lichte kleur lijkt uw tuin of oprit optisch een stuk ruimer. Het Carrara Split is een marmersplit afkomstig uit Toscane, Italië en is ook te koop in grind vorm in onze webshop. Carrara Split bestaat uit gespleten stukken marmer. Het Carrara Grind is hetzelfde materiaal, maar machinaal getrommeld om het zijn ronde vorm te geven.

Wanneer u voor het Carrara Split kiest maakt u een milieubewuste keuze. Door de toenemende bestrating kan het regenwater niet meer goed wegzakken in de grond en ontstaat er plasvorming en wateroverlast. Carrara Split is waterdoorlatend en geeft het water wel af aan de grond. Ook is het een erg onderhoudsvriendelijke vorm van sierbestrating. 

Geef uw tuin een luxe uitstraling

Het Carrara Split wordt veelal gebruikt in de moderne tuin, vaak als tegenpool van donkere bestrating. Het is een prachtige vorm van sierbestrating en staat sierlijk als decoratie in uw tuin, maar is ook zeer geschikt voor uw tuinpad of oprit. Het is namelijk zeer drukvast en kan dus zware belastingen dragen. Door de hoekige vorm van de steentjes vallen ze mooi in elkaar en creëren ze veel stabiliteit. 

Wij raden u wel aan om het Carrara Split aan te leggen op een plek uit de schaduw. Het split is namelijk erg gevoelig voor mossen en algen en zal in de schaduw dus snel groene aanslag krijgen. Een zonrijke omgeving doet wonderen voor het split. 

Tips voor het aanleggen van Carrara Split

Met een zak van 1000 kg grind of split bedekt u 3,2 m2 met grind of split. We gaan hier uit van een laagdikte van 5 - 6 cm. Om het split nog onderhoudsvriendelijker te maken kunt u gebruik maken van een anti-worteldoek om de groei van onkruid tegen te gaan. Gaat u het Carrara Split gebruiken voor uw oprit? Dan adviseren wij om grindmatten te gebruiken voor meer stabiliteit en om spoorvormingen te voorkomen. Wanneer het split belast wordt (looppad of oprit) dient u gebruik te maken van opsluitbanden om het verschuiven van het split tegen te gaan. Lees onze klustip voor een volledig uitleg. 

Welk formaat split heb ik nodig?

Het split en grind wordt gezeefd in meerdere formaten. Deze maten zijn dus altijd zeef formaten. Hierdoor kan de grootte van enkele steentjes afwijken van de onder- of bovenmaat. Eén langwerpig steentje kan namelijk in de lengte door de zeef vallen, waardoor deze iets langer en dunner is dan de rest van de partij. Welk formaat split het meest geschikt voor uw tuin is, hangt af van de toepassing van het gesteente.40-60mm is bijvoorbeeld te groot en te grof om op te lopen of rijden. Maar dit formaat is wel prachtig als siersplit in bijvoorbeeld een schanskorf. Wij raden split voor uw oprit aan vanaf een grootte tussen de 5-25 mm. Het split wat u hier voor u heeft is een 16-32 formaat. Wij raden dit formaat aan als siersplit in een siertuin of border(bak) 

Liever Carrara Split in ronde vorm? 

Bent u enthousiast over het Carrara Split, maar heeft u het liever in grind vorm? Bekijk dan ons volledige assortiment Carrara grind. Ook andere soorten split en grind vindt u bij Gadero.


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Populair carrara split 9 -12 mm hand Carrara Split Wit 9 - 12 mm 1000 Kilo   |   Split geschikt voor border & oprit Op voorraad
€ 394,95 Per stuk incl. BTW