UIT ASSORTIMENT CeramiDrain terrastegels 60x60x4cm Decor X-Tiles

Productnummer: TV39810 Revolutionaire keramische terrastegels met waterbuffersysteem

€ 71,50 Per m2 incl. BTW
m2
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van UIT ASSORTIMENT CeramiDrain terrastegels 60x60x4cm Decor X-Tiles

  • Zeer duurzaam en geheel recyclebaar
  • Erg eenvoudig te leggen in zandbed zonder te voegen
  • Vangt regen op, buffert, en infiltreert het weer in de grond
  • Slijtvast, kleurvast en krasvast

UIT ASSORTIMENT CeramiDrain terrastegels 60x60x4cm Decor X-Tiles

Wat zijn Ceramidrain terrastegels?

De Ceramidrain terrastegel is dé revolutie op het gebied van keramische terrastegels. Dit nieuwe gepatenteerde product heeft namelijk alles in zich! Het combineert de positieve eigenschappen van keramische tegels met het verwerkingsgemak van een betontegel. Daarnaast buffert de X1 regenwater onder het terras waarop het water langzaam weer wordt afgegeven aan de grond (draineren). Deze tegels is uniek wereldwijd.

Eigenschappen Ceramidrain terrastegels

De bovenlaag van de X1 terrastegel bestaat uit een keramische tegel van 16 millimeter dik. Keramische tegels zijn duurzaam en niet of nauwelijks aan verkleuring onderhevig. Bovendien zijn ze slijtvast en niet gevoelig voor krassen. De kunststof onderlaag van 24 millimeter dik heeft een open structuur en een wateropslagcapaciteit van maar liefst 24 liter per m2. Regenwater wordt in deze onderlaag opgevangen en kan vervolgens langzaam worden afgegeven aan de ondergrond. Het aanleggen van afvoergoten, aansluitingen op hemelwaterafvoer of riolering is dan ook niet meer nodig.

Keramische Ceramidrain terrastegels leggen

De twee lagen van de X1 terrastegels zitten aan elkaar vast door een ijzersterke, gepatenteerde spreidplugverbinding. De lagen kunnen niet loskomen van elkaar, ook niet met vorst. Dankzij de speciale Plug- & layverbinding schuif je de tegels makkelijk in elkaar en is het leggen van de X1 zeer eenvoudig en is vergelijkbaar zoals het clicklaminaat dit voor binnen is. Mede ook doordat de tegels met 17 kilo per stuk licht in gewicht zijn. X1-terrastegels kun je gewoon verwerken in een drainerend (eventueel stabiliserend) zandbed. Ze hebben een afstandhouder van 3 mm die zorgt voor een optimale afvoer van maar liefst 65 L water per m2 per minuut. Hierdoor wordt elke hoosbui snel afgevoerd naar de bufferzone en ondergrond. De tegels hoeven niet gevoegd te worden, dit heeft een gunstig kostenaspect. Het systeem heeft een totale dikte van 40 millimeter dik en is tot 5 x sneller te werken dan de traditionele keramische of natuursteen terrastegel.

Bekijk ook ons hele assortiment Hydroblob drainage eenvoudig online!


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Nieuw! Ceramidrain Decor CeramiDrain terrastegels 60x60x4cm Decor X-Tiles Revolutionaire keramische terrastegels met waterbuffersysteem Op voorraad
€ 71,50 Per m2 incl. BTW