Logo Gadero
service

Design buitensauna

Op zoek naar een design buitensauna met luxe en stijl? Bij Gadero vindt u moderne houten saunahuisjes met een luxe design voor buiten. Ons assortiment trendy design sauna's voor buiten beschikken over een volstrekt uniek en innovatief ontwerp in de vorm van bijvoorbeeld een kubus of met fraaie luxe schuifdeuren voorzien van glas.

Met een design sauna kiest u voor een heel bijzondere buitensauna. Door de moderne constructie is een luxe desing sauna niet alleen een eyecatcher, maar biedt het ook een unieke sfeer in uw tuin. De design buitensauna's beschikken veelal over een combinatie van een saunacabine met voorruimte. Het voordeel van een luxe buitensauna met voorruimte is dat u een overdekte entree heeft naar de saunacabine waarin u zich comfortabel en in alle rust kunt omkleden. De voorruimte kan daarnaast handig zijn voor het opbergen van bijvoorbeeld handdoeken of andere sauna accessoires. Naast onbehandelde houten design buitensauna's vindt hier u hier tevens luxe saunahuisjes die reeds enkelzijdig zijn geverfd in moderne kleur Terragrijs van het Duitse A-merk Karibu. 

Saunakachels voor buitensauna's

Design Buitensauna kopen in combinatie met een saunakachel? Bij Gadero bieden wij complete luxe en moderne sauna's voor buiten waarbij u via de extra opties diverse saunakachels kunt meebestellen. Voor deze saunahuisjes met uniek ontwerp adviseren wij om een elektrische kachels mee te bestellen met externe besturing. Het externe bedieninspaneel van een elektrische kachel voor sauna's hangt u dan eenvoudig veilig in de voorruimte van de design buitensauna.

Het verwarmen van uw buitensauna, gebeurd op de Finse stijl. Dit houdt in dat de voorzien zijn van saunastenen of groenstenen die door de kachel worden verhit. De verhitte stenen geven een natuurlijk stralingswarmte. Met behulp van een emmer met water en een opgietlepel creërt u een stoombad wanneer u water over de saunastenen giet. 

Van oudsher gebeurde het verwarmen van een Fins saunahuis met een houtgestookte saunakachel. Er zijn houtgestookte kachels beschikbaar voor de sauna oval. Bij de elektrische saunakachels vermelden we het wattage zodat u weet of de kachel sterk genoeg is voor uw houten saunahuis.

Lees ook onze blog, waar op letten bij een saunakachel kiezen. Ontdek de verschillen tussen krachtstroom kachels en gewone 220 volt saunakachels.

Tips voor saunahuis plaatsen

Het monteren van een Finse saunahut is deels vergelijkbaar met het monteren en plaatsen van een tuinhuis. Bekijk onze doe-het-zelf  tips voor het plaatsen van houten saunahuisje of ronde tonsauna.

Ontdek het gemak van online uw sauna voor in de tuin kopen. Wij bezorgen in heel Nederland en België.