Wilt u vakkundig een oprit leggen? Raadpleeg dan onze montagetips met advies en tips voor het aanleggen van fraaie opritten met dikformaat waaltjes of andere opritstenen.

Voor wie regelmatig met zwaardere auto's parkeert op de oprit, zijn zogenaamde dikformaat klinkers zeer geschikt. De dikformaat stenen kenmerken zich door het net iets dikkere formaat dan de traditionele waaltjes. Lees onderstaand meer informatie over dikformaat stenen.

Afmetingen dikformaat waaltjes

De strakke (ongetrommelde) dikformaat stenen zijn verkrijgbaar in de maat 20 x 6,8 x 6 cm, de getrommelde dikformaat bestrating komen we tegen in de maat 21 x 6,8 x 7 cm en de natuursteen variant zijn verkrijgbaar in de maat 20 x 6,5 x 6,5 cm.

Toepassingen

De dikformaat bestrating is iets groter en steviger dan de waaltjes. Hierdoor is de dikformaat zeer geschikt voor het maken van een oprit. Voor het maken van een oprit raden wij altijd aan om stenen van minimaal 6cm dik te gebruiken. De stenen kunnen ook gebruikt worden voor het maken van paden of een terras. Voor opritten en bedrijfsterreinen waar vrachtwagens en dergelijke komen adviseren we H-profiel of betonklinkers (bkk) stenen te gebruiken.

Soorten

U kunt kiezen uit strakke of getrommelde dikformaat sierbestrating. De getrommelde dikformaat bestrating is machinaal verouderd. Hierdoor zijn de randjes beschadigd en dit geeft een sierlijk sfeervolle uitstraling. Met de strakke dikformaat bestrating creëert u een strakke moderne tuin.

Kleuren

Dikformaat bestrating is bij Gadero te koop in diverse kleuren, denk aan brons, rood genuanceerd en antraciet.

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode

Laatst bekeken door u