Ontdek onze duurzame producten!

Tegenwoordig houden we ons steeds vaker bezig met duurzaam leven. Bij Gadero helpen wij u graag met het maken van duurzame keuzes voor uw tuin. Benieuwd naar de verschillende (duurzame) mogelijkheden? Bekijk onze uitgebreide assortiment op de website of lees onze blogs

Duurzaam omgaan met hout

Er zijn veel verschillende houtsoorten met elk hun eigen toepassingen en eigenschappen. Echter zijn er ook verschillende manieren om uw hout te monteren en uw hout te onderhouden. Bij Gadero kiezen we graag voor duurzaamheid en willen we dat uw hout lang mee gaat. Een goede oplossing hiervoor is bijvoorbeeld thermisch gemodificeerd hout, deze gaan door het thermisch modificatie proces langer mee en zijn daarom milieuvriendelijker dan andere houtsoorten. Ook monteren kan duurzaam! Denk bijvoorbeeld eens aan werken met clips. Zo monteert u uw vlonder onzichtbaar en hoeft u niet te schroeven in het hout. Dit is milieuvriendelijker en u kunt uw planken/balken ook nog eens hergebruiken! 

Als u op zoek bent naar duurzaam en milieuvriendelijk hout, is thermohout een goede keuze. Door het thermisch modificatie proces gaat het hout langer mee en is het lichter van gewicht, wat het ideaal maakt voor verschillende toepassingen in de tuin. Bij Gadero verkopen we verschillende thermisch gemodificeerde houtsoorten. Bekijk bijvoorbeeld eens de voordelen van thermisch gemodificeerd essenhout of ontdek hoe u thermisch hout het best behandeld in onze blog!

Thermisch gemodificeerd hout

Thermisch gemodificeerd hout

Ook de montage kan op een milieuvriendelijke manier. Bij Gadero verkopen wij verschillende houten terrasplanken voor bevestiging met clips. Door uw planken vast te zetten met clips, kiest u voor een blinde bevestiging. Zo heeft u geen schroeven in het zicht, wat zorgt voor een luxere uitstraling. Bovendien hoeft u met het clipsysteem niet voor te boren in uw hout. Daardoor is het ook nog een milieuverantwoord en ideaal voor hergebruik of herschaven van uw planken. Let wel op dat blinde bevestiging alleen mogelijk is met stabiele houtsoorten (duurzaamheidsklasse 1) die weinig werking kennen. Kies bijvoorbeeld uit onze luxe hardhoutsoorten zoals Ipé, Padouk, thermisch Essen of kies voor onze composiet vlonderplanken

Vlonder met clips monteren

Planken monteren met clips

Groen in de tuin

Een duurzame tuin is een groene tuin. Met een schaduwrijke en begroeide tuin heeft u minder last van droogte en zullen uw planten langer mooi en gezond blijven. Niet te vergeten dat planten veel water opnemen, wat zorgt voor een gezonde bodem. Bij Gadero verkopen we verschillende kant-en-klare hagen en borderpakketten welke u kunt gebruiken voor uw groene tuin.

Een andere groene optie voor uw tuin is een sedumdak. Deze sedumdaken zijn onderhoudsarm en eenvoudig zelf aan te leggen. Bovendien helpt u met een groen dak ook bedreigde vogels en bijen in een stedelijk gebied! Op deze daken kunnen zij uitrusten en nieuwe energie opdoen. En groene daken hebben nog meer voordelen, namelijk:

  • Gaat minstens 2 keer zo lang mee als een gewoon dak, omdat het zonlicht het dak niet aantast
  • Houdt 's zomers de warmte buiten
  • Slaat regenwater op en zorgt er zo voor dat het riool minder belast wordt tijdens regenbuien
  • Gaat goed samen met zonnepanelen en verhoogt het rendement van die panelen

Sedum groen dak

Trees for all

Ook Gadero doet graag iets terug voor de natuur. Niet alleen promoten wij graag duurzaam hout en zijn we fan van milieuvriendelijke opties zoals thermisch gemodificeerd hout. Bij Gadero planten we bomen voor Trees for All. Deze stichting zonder winstoogmerk plant wereldwijd bomen en gaat zo ontbossing tegen. Gadero plant bomen in Nederland en Costa Rica. Zo dragen wij bij aan een beter klimaat en het herstel van het ecosysteem en de biodiversiteit. 

Trees for all

Zelf duurzame keuzes maken

Zelf ook duurzamer leven? Bekijk dan eens onze blogs en ontdek de 10 tips voor gezonder leven in eigen tuin of kom erachter hoe u op 4 verschillende manieren uw tuinmateriaal kunt hergebruiken. Benieuwd naar alle duurzame producten van Gadero? Bekijk ons assortiment hier!