Koopmans Ecoleum Teak 2,5 Liter transparante beits

Productnummer:

Koopmans Ecoleum Teak 2,5 Liter transparante beits

Let op: dit product is vrijgesteld van verzendkosten, verzending is dus gratis!

Wanneer u ruw of ongeschaafd houdt wilt behandelen met een beits, is ecoleum de juiste de keuze. Ecoleum trekt diep in het hout en zorgt voor een zeer goede bescherming tegen vocht en verkleuring. Daarnaast is Ecoleum verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Voor u ziet u een zeer populaire kleur. De kleur is teak, een originele houtkleur die erg populair is en een prachtige natuurlijke uitstraling geeft aan uw hout. Naast teak vindt u ook nog vele andere kleuren in onze webshop; voor ieder wat liefs. 

Vroeger was carboleum en carbolineum erg populair voor het bewerken van ruw hout. Echter hadden deze typen beits een erg groot nadeel. Het bevatte namelijk heel veel, hele schadelijke stoffen die slecht voor de gezondheid en het milieu. Om deze reden zijn ze dan ook uit de handel in Europa gehaald (en de meeste andere gebieden in de wereld.) Om deze reden is Koopmans aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een nieuwe tuinbeits met een vergelijkbaar effect maar minder schadelijke stoffen. Zo is Ecoleum ontstaan. De ecologische variant. 

De beits is uitsluitend bedoeld voor gebruik buitenshuis. Geruik het enkel op ruw en/of ongeschaafd hout. Voor dit type hout is de beits namelijk speciaal ontwikkeld. Dit betreft een blik van 2,5 liter. Ook verkrijgbaar in kleinere blikken van 1 liter voor kleinere klussen zoals enkele palen. 

Gebruiken

Wanneer u gaat beitsen is het ten eerste zeer belangrijk om een goede dag uit te kiezen. Het dient de hele dag droog te zijn en het liefst minstens 13 graden warm. Extreme hitte is ook niet prettig omdat de droging dan te snel gaat. Voor het aanbrengen roert u de beits minstens een minuut stevig door. Het aanbrengen doet u gemakkelijk met een kwast, (blok)witter of een verfroller. Deze artikelen zijn allemaal gemakkelijk te verkrijgen in onze webshop. Na het aanbrengen dient u de beits goed te laten drogen. Pas na minstens 12 uur kunt u eventueel overschilderen of een nieuwe laag aan brengen. Dit is echter meestal niet nodig. Met 1 liter Ecoleum van Koopmans in de kleur Lichtgrijs kunt u ongeveer 3 tot 6 vierkante meter behandelen. Dit artikel is ook te verkrijgen in een blik van 1 Liter. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
8 tot 15 m2! ecoleum koopmans Teak Koopmans Ecoleum Teak 1 liter transparant Voor behandelen ruw hout als Lariks en Douglas! Op voorraad
€ 59,95 Per stuk incl. BTW