Gadero Klantenservice
Gaten voor de betonpoeren graven

Het bouwen van een overkapping begint doorgaans met het plaatsen van betonpoeren als fundering van uw staanders. Een klusje waar u even goed in moet verdiepen. In onze klustips overkapping bouwen ziet u handigheidjes voor het plaatsen van uw betonnen poeren.

Graaf alvast met een schep ruime gaten waar uw betonpoeren komen, leg bijvoorbeeld een oude stoeptegel  of grindtegel waterpas op de bodem. Zorg dat alle gaten even diep zijn uitgegraven. Handig is dat u nog een beetje flexibel bent, dus mocht u nog een paar centimeter moeten opschuiven met uw poer en staander, dan moet hier ruimte voor zijn.

Let bij het bepalen van de positie van uw betonpoeren dat bij sommige modellen het dakoverstek er nog bij kan komen. Dat uw dakoverstek niet bij de buren in de tuin uitkomt!

Extra tip: giet pas snelbeton bij uw poeren zodra uw houten geraamte helemaal definitief staat. Dan weet u immers 100% zeker dat uw poeren op de goede plek staan. Zodra u snelcement heeft toegevoegd kunnen uw poeren immers geen kant meer op.

Extra tip 2: zorg alvast voor een zandbed van 15-20 cm op de plek van uw overkapping. Hier kunt u dan later goed op straten of een vlonder op bouwen zonder dat er onkruid gaat groeien. Kiest u voor een vlonder onder uw overkapping, kies dan een andere houtsoort dan de overkapping zelf, dit steekt mooi af. Zorg bij een vlonder voor 15-20 cm luchtruimte zodat het hout goed kan ventileren, dit bevordert de levensduur.

Wist u dat... een verzinkt hoogtesetje sterker is dan een rvs hoogtesetje? 

Terug naar overzicht